Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vaskemaskin - hvilken er din favoritt?

#1

Pøblis sa for siden:

Vi skal straks flytte, og vi setter igjen vaskemaskinen og tørketrommelen i gamlehuset.

Jeg vil ha tips om maskinen du elsker og gjerne hvorfor.

Min kravspec er som følger:
Vaskemaskin:

Stor trommel - vil vaske dundynene mine selv.

Ullprogram/ -vugge.

Kortprogram

jeg har en LG-maskin nå som jeg er fornøyd med - bortsett fra at det blir sur lukt utrolig fort i den - mye raskere enn i AEG-maskinen jeg hadde før.

Tørketrommel:

Kondens
Romslig
Gjerne strømsmart
Utvalg av tørke- og lufteprogrammer

De skal stå i tårn.

De behøver ikke koste skjorta.

Det er en jungel der ute. Alt for mye å velge mellom, så jeg vil ha anbefalinger fra FP.

De må gjerne se bra ut, også. Sist jeg var ute og så på, fant jeg noen mørkegrå maskiner. De likte jeg. :shallow:


#2

Drømmedama sa for siden:

Jeg har mørkegrå fra Samsung : ogsåshallow: i tårn og de er helt topp. Kjøpte samme til hytta også, fordi jeg er så fornøyd og dessuten gidder jeg ikke å lære meg nye maskiner :littlat:.
Har hatt Miele og AEG tidligere og var fornøyd da, er like fornøyd nå.


#3

safran sa for siden:

Jeg henger litt her for tips. Jeg har nemlig litt dårlig erfaring med at maskinene ikke skyller godt nok. Vi har en Electrolux nå.


#4

Inagh sa for siden:

Vaskemaskina vår (En minst 15 år gammel Bosch) takka for seg for ei ukes tid siden, med et bostavlig talt høyt "bang" under sentrifugering, med påfølgende lukt av svidd gummi i hele underetasjen. :skremt:

Vi endte opp med en Samsung, mye fordi den kan ta opp til 9 kg vask, men også fordi vi kunne få den levert og montert dagen derpå. :humre: Jeg sa på spøk at hey, nå har jeg både vaskemaskin og telefon fra Samsung, nå kan de snakke sammen. Det viste seg at det kan de, selvsagt, så vaskemaskina er nå på wifi og kan styres via telefonapp. :grineler:

Så langt har jeg kjørt den på tre program, et kjapt skylleprogram for å bli kvitt lukta i sengetøyet som ble tromla da gamlemaskina bestemte seg for å skremme oss på flere vis, et 60 gradersprogram og et 40 graders bomullsprogram, og enn så lenge er jeg veldig fornøyd med Samsungen.


#5

Neket sa for siden:

Jeg har også Samsung, fornøyd. Liker stor trommel,kortprogram, den sier fra på telefonen når den er ferdig, den har sånn liten dør man kan dytte inn glemte sokker og sånt i etter at man har startet maskinen


#6

Fintdethei! sa for siden:

Følger litt i tråden. Trodde min 10 år gamle Electrolux takket for seg forrige uke, men foreløpig funket bra etter skifte av en reservedel. Så Electrolux hadde i hvertfall steike gode maskiner for 10 år siden.

Den er 8kg trommel, har holdt greit til 5 pers. Siden noen er på vei ut av redet, så tror jeg kanskje 8 er nok videre også.


#7

Drømmedama sa for siden:

Ja, app ja! Drømmemannen setter også pris på å få beskjed på appen om at maskinen er ferdig. Ikke at det er viktig for meg, men fint for dem som liker slikt :gidderikkeåhavaskeappass: :raus:.


#8

Tjorven sa for siden:

Vi har en LG som er over 15 år, og jeg synes den gjør jobben på utmerket vis. Nå er jeg bare spent på hvor lenge den holder.


#9

Malama sa for siden:

Jeg har også en samsung. Som finfint snakket med min huawei - telefon på spp og definitivt også gjør det på den nye samsung - telefonen min

Den fungerer helt fint. Den er hvit da, men det gjør meg ikke noe. Rommet den står i fortjener ikke noe lekkert uansett, det er mye annet som kan/bør gjøres for litt stil der.

Står tørketrommel oppå i tårn, men den husker jeg ikke hva den heter.


#10

Palmen sa for siden:

Fornøyd Samsung-eier her også. Den lille luka for gjenglemte sokker er gull.


#11

-ea- sa for siden:

En storfamilie jeg kjenner godt, har Samsung og de maskinene får virkelig kjørt seg. Så jeg har fått trua på det merket.


#12

Pøblis sa for siden:

Samsung ligger godt an, ser jeg. :ja:

Jeg har sagt til mannen at vi går for det FP sier. :nemlig: :knegg:


#13

Lhi-My sa for siden:

Nok en fornøyd Samsung-eier. Jeg liker både tørketrommelen og vaskemaskina fra Samsung langt bedre enn blant annet Miele-maskinene jeg har hatt to av. Snakk om overpriset og oppskrytte maskiner. De holdt ikke lenger enn langt billigere maskiner.


#14

Millen sa for siden:

Vi har en Electrolux tror jeg, tar 7 eller10 kg. Familie på 5 får kjørt seg ofte for å si det sånn. ECO program - kjører stort sett pådrt på 40 og 60


#15

IzziCreo sa for siden:

Siemens. Den har egne flekkfjerningsprogram som jeg bare elsker! Eldste kommer hjem for å vaske endel av tøyet rett og slett fordi der blir rent i den maskinen i motsetning til industrimaskinene på SiO. Vi har LG på hytta, og får jeg noen flekker på tøy der, så tar jeg det med hjem...

Anbefaler utsatt oppstart i disse strømfokustider.


#16

star sa for siden:

Enda en med Samsung.
Utsatt start er kjekt, men min har tidspkt for når den er ferdig og det er ikke så kjekt. For plutselig varer vasken lenger enn tenkt fordi maskina tenker selv. Men godt mulig det ikke er alle programmer. Ikke helt stødig i alle enda.
Har også sokkeluke, men hittil ikke brukt. Dvs jeg oppdaget det alt for sent i dag.



#18

veobra sa for siden:

Ganske sikker på at vi også har Electrolux. Har hatt en i bortimot 10 år og er veldig fornøyd. En av grunnene til at vi valgte denne er at man kan regulere lengden på programmene. Jeg så på en annen (tror det var Samsung), der ville en full maskin brukt tre timer uten mulighet til å forkorte. Det synes jeg var upraktisk lenge, ble anbefalt Electroluxen og er veldig fornøyd.


#19

Geitrams sa for siden:

Vi hadde Samsung to ganger, begge gangene røyk maskinene tre ganger hver med samme feil. Elektronikken ble byttet på begge maskinene tre ganger uten at vi ble kvitt problemet, og etter at vi var uten mulighet for å vaske tøy i fire uker etter siste reparasjon fikk vi pengene tilbake og kjøpte Miele www.elkjop.no/product/hvitevarer/vask-og-tork/vaskemaskin/miele-vaskemaskin-wer875wps/119928

Beste vaskemaskinen vi har hatt, bytter bare vaskemiddelbeholder to ganger per år, resten doserer den selv ut fra vekt, innhold og skittenhetsgrad.


#20

Svanen sa for siden:

Henger her og, for vår maskin nærmer seg siste vask tror vi... Bråker noe vannvittig når den sentrifugerer.
Men jeg er veldig glad i den maskina. Elektrolux, er 11 år gammel. Det jeg liker aller best er at vi kan velge selv hvor lenge vi vil vaske klærne. Time Mananger heter det visst. Vi kan trykke på pil opp eller ned for å bestemme hvor lang tid det skal ta. Har vi feks sengeklær som gjester har brukt 1-2 netter, så kan vi vaske de mye kortere tid enn de vi har brukt lenger.
Trenger ikke egen vaskeprogram for jeans, gardiner, tepper osv... Jeg vil kunne velge temperatur, sentrifugehastighet og hvor lang tid den bruker. Eneste spesialprogram vi trenger er ullvask.

Minst 8 kg kapasitet, velge tid selv, og vare minst 10 år uten tull. Hva anbefaler dere?...


#21

frukt sa for siden:

Jeg har en LG som har fungert uten problemer i 6 år nå.


#22

Pelle sa for siden:

Har hatt Miele i 12 år, aldri noe tull. Står i tårn.


#23

meisje sa for siden:

Min Asko har jeg hatt lenge, den har passert 16 år. Den ser ut til å vare. Den er brukt mer en gang om dagen i de 16 årene.

Tørketrommelen fikk sin 3. reperasjon for et par måneder siden, og er også fortsatt i drift. V har vurdert å bytte til en ny med varmepumpe pga lavere forbruk, men de koster mye.og den gamlevirker så…


#24

amo sa for siden:

Vi har en aeg inverter, 8 kg. 5-6 år gammel. Superfornøyd.
Men det mest utrolige er strykeprogrammet, jeg lyver ikke-men jeg vasker bunadsskjortene, henger de opp og jeg stryker bare lett over bringelisten, halsen og armbrettene. (Hardangerbunader). Jeg elsker maskinen min. Sitat mamma: Jeg hadde aldri trodd det om jeg ikke så det selv. Never. :knegg:


#25

Stompa sa for siden:

Jeg har også Samsung; en kombinert vask og tørk. Klarer ikke å ha sterke følelser for hvitevarer og evner ikke å skille f.eks. hvor godt/dårlig to ulike maskiner skyller klærne; enten virker maskinen eller den virker ikke. Så sånn sett er jeg nok ikke verdt å høre på, men jeg er i hvert fall fornøyd med maskinen jeg har.


#26

Svanen sa for siden:

Da lyden nådde nye høyder i går stoppet mannen maskina når det var 3 min igjen. Så i dag ble det vaskemaskinkjøp. De kommer med den mandag eller tirsdag. Bosch, husker ikke modell. Tar 10 kg, og hadde litt lignende valg som den gamle. Så da får vi se.


#27

star sa for siden:

Høres ut som min før jeg lot den avgå med døden. Vurderte å stoppe den før tida, men gjorde ikke det.

Håper dere blir fornøyd med ny maskin!
Det jeg savner på min er den funksjonen med å velge hvor lenge jeg vil at programmet skal vare. Mon tro om i ikke hadde "samme" maskin.


#28

frukt sa for siden:

Samme her. Bortsett fra kjøleskapet mitt, det elsker jeg litt.:humre:


#29

mkj sa for siden:

Pøblis, hva endte du med? Gjerne konkrete linker. Min kravspesifikasjon er som din, gidder ikke finne opp hjulet på nytt.


#30

Muskat sa for siden:

Jeg har også Samsung, og er fornøyd med maskinen bortsett fra at jeg savner at programvalgene står fysisk på maskinen/ved knappen. Nå må jeg slå den på og vente litt, og bla meg gjennom den digitale menyen - hver gang - for å finne riktig program. Nå kommer riktignok de mest brukte programmene først, tror jeg, men likevel.


#31

Rabbit sa for siden:

Jeg har også Samsung med addwash, den lille ekstra luka for ting man har glemt å legge inn. Strålende fornøyd og jeg har bestemt at den maskinen skal leve i veldig mange år til. :nemlig:



#33

Fintdethei! sa for siden:

Og i dag valgte nevnte maskin å takke for seg under sentrifugering. Hurra for 2024. Skal finlese tråden for gode tips. Ny maskin må i hus asap.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.