Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Norgesferie?

#1

Che sa for siden:

Våre barn (18 og 15) kunne fortelle at de ønsket seg ferie i Norge i år - for da fikk de se så mye forskjellig. Det er jo egentlig en god idé. Pandemiferie har tydeligvis gitt mersmak:)

Vi bor midt i norge. Mannen vil bare sørover - men Lofoten er en av stedene guttene og jeg kunne tenkt oss (men i fellesferien?) - Hva må man bare ha sett her i vårt vakre land? - Helst mulighet for å ha en base men å komme seg rundt omkring derfra.

I pandemiferie var vi et år på vestlandet og sørlandet og hjem
Året etter kjørte vi over fjelloverganger og havnet til slutt i Fredrikstad. Der hadde vi en helt fantastisk ferie - hovedsaklig takket være et helt fantastisk vær, men også som følge av at vi hadde en stilig og veldig sentral leilighet.

Vi har bomuligheter hos min bror på Nøtterøy vil jeg anta. Det kan bli litt intenst en uke, så det kan heller være at jeg og gutta drar nedover ei uke hvor bare jeg har ferie og ikke mannen.


#2

millact sa for siden:

Vi var på Rjukan i 2020 og i Larvik i 2021, begge flotte ferier.


#3

Strå sa for siden:

Hvis dere kjører vil jeg anbefale kystriksveien nordover, selv om det er mange der på den tiden. Lofoten er kjempefint, men det er mye annet som er fint også. Jeg skal prøve å huske på å sjekke litt notater.


#4

Strå sa for siden:

Helleristningene i Alta er å anbefale.


#5

polarjenta sa for siden:

Jeg anbefaler alltid Vesterålen og spesielt Andøya. Da kan dere dra innom aurora space og være med på tur til rommet bl.a. Innom Alveland en tur er å anbefale. Og det finnes også hvalsafari og fuglekikking med båt.


#6

Tjorven sa for siden:

Enig. Det er virkelig helt utrolig flott på Andøya, og det er ting å gjøre der når man er på ferie. Bare veldig synd at det ikke følger badetemperatur i vannet med de helt fantastiske strendene.


#7

polarjenta sa for siden:

Man drar ikke til Andøya på grunn av været nei. Men de fleste blir fasinert. Jeg har en tidligere kollega som var her på motorsykkel/telttur for et par år siden, det regnet hele tiden. Men de ble så fasinert at de skulle tilbake.


#8

annemede sa for siden:

Om dere velger nordover og Lofoten, anbefaler jeg vikingmuseet.


#9

Galathea sa for siden:

Om dere ikke vil kjøre så langt, så er Helgelandskysten også nydelig, ikke midnattssol, men flotte fjell og strender, godt fiske og masse muligheter for ulike aktiviteter på sjø og land. Steigen har jeg også hørt mye bra om hvis man vil unngå verste turistflommen i Lofoten i juli.

Vi har i flere år hatt vellykkede bilferier hvor vi har bestemt reisemål i siste liten, etter å ha sett langtidsvarselet. Har hatt noen alternativer, og så rykket nord-, vest- eller sørover etter hvor været var best. Dette har vært første uka i august, og det har gått fint å skaffe overnatting.


#10

polarjenta sa for siden:

Vikingmuseet er vel i lofoten.


#11

annemede sa for siden:

Stemmer. sorry!


#12

Che sa for siden:

Vi er helt nord i trøndelag til Svigermor i sommer, så sånn sett kan nordover være en grei plass å vende nesen, egentlig.


#13

Selma sa for siden:

Min anbefaling er Helgelandskysten - fantastisk natur, men ikke så lang kjøretur.

  • Helgelandstrappa med mulighet for både Via Ferrata og zip-line i Mosjøen eller Vegatrappa (også med Via Ferrata for den som vil)

  • så mange fjell du bare orker hvis fjellturer er tingen (Syv Søstre - en eller flere topper, Rødøyløva, Dønnamannen osv)

  • rib-turer ut i havgapet, muligheter for båtleie og fisking.

  • Skolo på Seløy/Herøy hvis du vil ha god kaffe eller god pizza (også overnatting)

  • fine strender (med garantert friske badetemperaturer)


#14

Skilpadda sa for siden:

Fra nord i Trøndelag er det ikke så langt å kjøre til Helgeland, nei, og det er en virkelig fin tur. :) Vi kjørte der for noen år siden, og overnattet blant annet på Leka og Vega, begge deler veldig fint.


#15

Charlie sa for siden:

Det ligger masse fine turforslag hos NAF, komplett med utsiktspunkter, ting å se/ gjøre osv. Man kan også «bygge» sin egen rute ut over turforslagene som ligger der.

reiseplanlegger.naf.no/


#16

Che sa for siden:

Takk for tips! Vi har ennå ikke klart å bestemme oss, for vi er todelt på så mangt. Besseggen før ferien er første mål.


#17

Timar sa for siden:

Jeg anbefaler også Helgelandskysten! Snirkle dere nordover langs masse nydelige steder. Vi overnattet i Brønnøysund, på Nesna og i Bodø. Lofoten var målet, så Helgelandskysten var egentlig bare en transportetappe. Skulle gjerne hatt mye mer tid!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.