Jeg er glad i god balsamico, og jeg synes ikke det er vanskelig å finne ordentlig gode. Men jeg synes ofte det er perler for svin å bruke den skikkelig dyre og deilige balsamicoen i matretter hvor kvaliteten spiller litt mindre rolle. Derfor har jeg pleid å kjøpe billig balsamico fra matbutikken til for eksempel kjøttgryter o.l. Men jeg er egentlig ikke så fornøyd med den, den funker forsåvidt til sitt bruk, men kun til det. Den oppleves tynn og «billig», i mangel på et bedre ord.
Jeg lurer på om du kan anbefale en litt sånn allround-balsamico. En som er god, men likevel ikke sånn perler for svin-god, av den typen man kan drikke som snaps, liksom. Men likevel god, slik at den har en litt mer allsidig bruk.
Eg har ikkje eit svar, men har hatt samme problemstillinga som deg, Hyacinth, utan å komme på at eg kunne lufte den. :humre: Så takk for initiativet og så heng eg her til fasiten dukkar opp.
Ofte kjøpt inn når jeg er på hyttetur og må handle på den lokale butikken. Til dressinger bruker jeg en dyrere balsamico eddik, den jeg har nå kjøpt inn på markedet i Valencia, og er lagret i 12 år. Må jeg kjøpe ordentlig eddik i Norge kjøper jeg fra olivenlunden. men syns ikke de har helt samsvar mellom pris og kvalitet.
Vi har også brukt den meisje lenket til, men i det siste har vi blitt kresne, og bruker mest vellagrede. Har forresten erfart at på restauranter i Italia (hvor vi er nå) har de ikke høy kvalitets balsamico.
Om du ser i lenken så ser du ingrediensene. Akkurat denne inneholder maisstivelse, men i utgangspunktet skal glaze bare være kokt inn til sirup uten ekstra tilsetningsstoffer.