Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken balsamico til «mindre fint»?

#1

Hyacinth sa for siden:

Haha, idiotisk overskrift. :knegg:

Jeg er glad i god balsamico, og jeg synes ikke det er vanskelig å finne ordentlig gode. Men jeg synes ofte det er perler for svin å bruke den skikkelig dyre og deilige balsamicoen i matretter hvor kvaliteten spiller litt mindre rolle. Derfor har jeg pleid å kjøpe billig balsamico fra matbutikken til for eksempel kjøttgryter o.l. Men jeg er egentlig ikke så fornøyd med den, den funker forsåvidt til sitt bruk, men kun til det. Den oppleves tynn og «billig», i mangel på et bedre ord.

Jeg lurer på om du kan anbefale en litt sånn allround-balsamico. En som er god, men likevel ikke sånn perler for svin-god, av den typen man kan drikke som snaps, liksom. Men likevel god, slik at den har en litt mer allsidig bruk.

Forslag?


#2

Erica sa for siden:

Jeg er muligens "svin" i denne sammenhengen, men jeg syns denne er helt grei til den bruken du skisserer:

meny.no/varer/middagstilbehor/eddiker/balsamico/balsamico-glace-7035620000010?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=8.%20Shopping%20%7c%20Produkter:%20Middagstilbeh%C3%B8r&utm_term=&utm_content=CjwKCAjwjMiiBhA4EiwAZe6jQ_sb8rXKky6iSKIyd5d-DkQ9nNsxPeKKNfRj5dqqKbE63qKzvcUyLBoCAioQAvD_BwE&gclid=CjwKCAjwjMiiBhA4EiwAZe6jQ_sb8rXKky6iSKIyd5d-DkQ9nNsxPeKKNfRj5dqqKbE63qKzvcUyLBoCAioQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds


#3

Hyacinth sa for siden:

Takk for tips, men ser det er en glaze og ikke en ren eddik, og da tenker jeg at den sikkert er tilsatt noe greier, feks fortykningsmiddel?


#4

Syrinx sa for siden:

Eg har ikkje eit svar, men har hatt samme problemstillinga som deg, Hyacinth, utan å komme på at eg kunne lufte den. :humre: Så takk for initiativet og så heng eg her til fasiten dukkar opp.


#5

Hyacinth sa for siden:

Bare hyggelig! :knegg:


#6

meisje sa for siden:

Jeg bruker en fra supermarkedet til sånt, feks denne her meny.no/varer/middagstilbehor/eddiker/balsamico/balsamico-eddik-8014347108727

Ofte kjøpt inn når jeg er på hyttetur og må handle på den lokale butikken. Til dressinger bruker jeg en dyrere balsamico eddik, den jeg har nå kjøpt inn på markedet i Valencia, og er lagret i 12 år. Må jeg kjøpe ordentlig eddik i Norge kjøper jeg fra olivenlunden. men syns ikke de har helt samsvar mellom pris og kvalitet.


#7

Hyacinth sa for siden:

Takk! Det er forresten akkurat den jeg har pleid å bruke. Fortsette med den da, kanskje.


#8

frukt sa for siden:

Du kan jo redusere den litt om du synes den er for tynn. Tror jeg skal kjøpe meg en god balsamico for den jeg har smaker egentlig bare eddik.


#9

Nooria sa for siden:

Vi har også brukt den meisje lenket til, men i det siste har vi blitt kresne, og bruker mest vellagrede. Har forresten erfart at på restauranter i Italia (hvor vi er nå) har de ikke høy kvalitets balsamico.



#11

Tallulah sa for siden:

Om du ser i lenken så ser du ingrediensene. Akkurat denne inneholder maisstivelse, men i utgangspunktet skal glaze bare være kokt inn til sirup uten ekstra tilsetningsstoffer.



#13

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg så det. Derfor ønsker jeg ikke en sånn glaze til mitt bruk.


#14

Nooria sa for siden:

Bare at den er god. Særlig når man har blitt litt kresen etter å ha spist vellagrede typer.


#15

liefje sa for siden:

Jeg bruker den som ble lenket til i gryter. Tror det er perler for svin med noe dyrere.


#16

Hyacinth sa for siden:

Ja, det føler jeg også.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.