Ja, hva er mest "riktig" å drikke til kalkun? Vi pleier å drikke rødvin til julkalkunen, men den rødvinen vi tenkte å drikke til årets julemiddag kræsjer litt føler jeg.
Hva er politisk korrekt (i følge de matlærde) å drikke til kalkun? Rød eller hvit?
Finnes vel flere Feocchio-viner?
Er vel sikkert Fenocchio Barbera d'alba Superiore 2005 du mener?
Synes den blir litt for kraftig.
Her går vi for en god Beaujolais.
Men hver sin smak selvfølgelig:)
Hunter: Jeg ville nok vært enig med deg, men sausen min er så kraftig at det går veldig fint. En myk fransk ville blitt for veik. Jeg har veldig robust saus med mye portvin og kraft og noe balsamicoeddik, og da må det kraftigere ting til. I tillegg mye smak i stuffing.
Fenocchio lager flere viner, ja. Prisen stemmer godt overens med barbera d'Alba, men jeg synes ikke dette et veldig godt vinvalg til kalkun. Barbera er en veldig spesiell rødvinsdrue da den har utrolig lite garvesyre. Dette gjør at den passer ypperlig til tomatbaserte retter, men jeg synes egentlig ikke den yter annen mat rettferdighet.
Generelt vil jeg si at kalkun trenger en middels fyldig vin. Av italienske synes jeg Chianti eller en Nebbiolo d'Alba passer veldig bra, men favoritten er definitivt Chateauneuf-du-Pape. I min verden finnes det ikke noe som heter god Beaujolais, men som du sier - hver sin smak. ;)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.