Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vin til kalkun?

#1

Fruktflua sa for siden:

Ja, hva er mest "riktig" å drikke til kalkun? Vi pleier å drikke rødvin til julkalkunen, men den rødvinen vi tenkte å drikke til årets julemiddag kræsjer litt føler jeg.

Hva er politisk korrekt (i følge de matlærde) å drikke til kalkun? Rød eller hvit?


#2

Filifjonka sa for siden:

Rødvin av den litt lettere typen. Spør på polet etter en som passer til kalkun. :)


#3

Esme sa for siden:

Jeg synes champagne er godt til kalkun.


#4

Slettet bruker sa for siden:

Champagne, ja, eller en lett fin italiensk rødvin. Litt avhengig av hvilket tilbehør du har.


#5

Fruktflua sa for siden:

Takk, jenter.

Var på polet etter å ha snakket med en vinkjennervenninne. Hun anbefalte en lettdrikkelig rødvin, så det ble det. ;)


#6

Lionking sa for siden:

Det er ganske vanlig å drikke rosévin til kalkun.


#7

løve70 sa for siden:

Vi pleier også å ha en lett rødvin til kalkunen. Champagne høres heller ikke feil ut...


#8

Benzo sa for siden:

Rosé!


#9

torsk sa for siden:

Også kjent som "en vin som er god å bælme". :nemlig:


#10

Harriet Vane sa for siden:

Anbefaler italienske Fenocchio til 135,- den er nydelig til kalkun!


#11

Fruktflua sa for siden:

Å, nei du! Her snakker vi harmomi, og ikke bælming. ;)


#12

Fruktflua sa for siden:

Endte opp med den og en Cavalchina (italiensk). Blir spennende. :nikker:


#13

Hunter sa for siden:

Finnes vel flere Feocchio-viner?
Er vel sikkert Fenocchio Barbera d'alba Superiore 2005 du mener?
Synes den blir litt for kraftig.
Her går vi for en god Beaujolais.
Men hver sin smak selvfølgelig:)


#14

Harriet Vane sa for siden:

Hunter: Jeg ville nok vært enig med deg, men sausen min er så kraftig at det går veldig fint. En myk fransk ville blitt for veik. Jeg har veldig robust saus med mye portvin og kraft og noe balsamicoeddik, og da må det kraftigere ting til. I tillegg mye smak i stuffing.


#15

Nebbia sa for siden:

Fenocchio lager flere viner, ja. Prisen stemmer godt overens med barbera d'Alba, men jeg synes ikke dette et veldig godt vinvalg til kalkun. Barbera er en veldig spesiell rødvinsdrue da den har utrolig lite garvesyre. Dette gjør at den passer ypperlig til tomatbaserte retter, men jeg synes egentlig ikke den yter annen mat rettferdighet.

Generelt vil jeg si at kalkun trenger en middels fyldig vin. Av italienske synes jeg Chianti eller en Nebbiolo d'Alba passer veldig bra, men favoritten er definitivt Chateauneuf-du-Pape. I min verden finnes det ikke noe som heter god Beaujolais, men som du sier - hver sin smak. ;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.