Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bli med på å gjøre Norges hager villere!


#2

Myria sa for siden:

Siden jeg hater hagearbeid er dette tydeligvis tråden for meg. Her er det massevis av gode steder for insekter. :knegg: Gresset klippes ikke ofte og vi har sådd en liten blomstereng. I tillegg har vi hengt opp flere insektshoteller som barna har laget.


#3

Madicken sa for siden:

Vi har stor hage med diverse gamle frukttrær og store rosebusker som særlig biene elsker, og med flere områder som ikke klippes eller stelles i særlig grad, så den er nokså insektsvennlig allerede. Vi har flere insektshoteller hengende rundt omkring, og jeg velger ofte sommerblomster jeg vet insekter liker.


#4

Galathea sa for siden:

Denne jobben startet mine foreldre på, og nå som jeg har tatt over huset og hagen fortsetter vi, vi har gjort om enda mer av plena til blomstereng, og det er kun en liten del av arealet som klippes jevnlig. Vi har gammeldags kompost (som det alltid er humlebol i) og mange store trær, og flere hauger med kvist og kvas som ligger permanent. Vi raker løv kun i deler av hagen, resten lar vi ligge også forsvinner det ved første plenklipping. Har 10 fuglekasser til sammen på tomta, og har sådd blomstereng og også plantet flere blomstrende stauder og busker - det summer godt på finværsdager! Prøver også å grave minst mulig i blomsterbedene, har plantet stauder tett så ikke ugraset kommer til.

Egentlig er det 90 % latskap, men kjekt at naturen nyter godt av det også. Og så har jeg lest at å jobbe på lag med naturen er en egen hagefilosofi - cottage gardening, mye finere å si det enn å innrømme latskap!
(men en vill hage gir oss faktisk utrolig mye glede, spesielt barna, vi følger med i fuglekassene og på fuglebrettet, insektlivet er rikt, og det vokser utrolig mange forskjellige blomster her, ungene plukker blomsterbuketter i hagen fra april til oktober)


#5

Floksa sa for siden:

Vi lar jo kanter stå. Og har store områder bare med blomster. Så jeg meldte på 5000m2. Det er nok heller 100 gangen det tallet. Men lell da.


#6

tink sa for siden:

Haha, Floksa, du får mine innmeldte 3m2 til å bli litt stusselige. Men jeg tror kanskje jeg også har underrapportert. Mulig jeg kunne strekt meg til 10m2.


#7

Floksa sa for siden:

Alle monner drar. Og 3m2 i tettbebygde områder kan fort være mye mer avgjørende enn våre 5 daa.


#8

liefje sa for siden:

Min mor lurer på å plante blomstereng. Plenen hun har nå har blitt en moseplen. Ikke pent. Men er det mulig å bare så blomsterengfrø oppå mosen? Hun er 80 år og ser ikke for seg noe større hageprosjekt, men å strø frø oppå mose, klarer hun såklart. (Jeg bor i en annen by).


#9

frukt sa for siden:

Kjekt å se at så mange her er med. :jupp: Jeg aner ikke hvor stor hagen min er, så jeg meldte på 15 m2. :knegg: Ca 1/4 del er plen som klippes, med litt mose og løvetann. Resten er masse ulike planter og ugress. Inni hekken står det en råtten gammel stubbe, og små hauger med løv og morkne greiner. Der er det sikkert mye insekter for svarttrosten er stadig innom og graver. Insektshotell har jeg såklart, og når solen skinner er det masse bier som summer omkring. Men jeg tror jeg må flytte det for det henger på veggen mot naboen, og hun er stadig ute og spreier med insektgift fordi hun tror det er veps. Det kommer jo ike gift på hotellet for det henger ikke så høyt, men det er jo ikke ideelt.


#10

frukt sa for siden:

Jeg tviler på at det vil fungere. De bør sås på tørr og mager sandholdig jord sier Nibio, og på bar jord så de ikke blir utkonkurrert av ugress. Kan hun klare å røske vekk litt mose? Å så i potte er jo også et alternativ.


#11

liefje sa for siden:

Aha, takk. Da høres det ut som om det får forbli en moseplen. Det er alt for mye jobb å røske det bort.


#12

Syrinx sa for siden:

Vi har ei skråning som vi ikkje får skikk på. Eg trur eg landar på at den kan få vere insektsvenleg sone.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.