Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Europeisk helsetrygdkort og leveringstid

#1

IzziCreo sa for siden:

Noen som nylig har fått utstedt kort? Google forteller meg at det tar ca 10 dager, mulig mer, men det var feil svar, så da prøver jeg FP i stedet :knegg:


#2

Simone sa for siden:

Veit ikkje svaret på det du spør om, men kom på at våre kort gjekk ut for minst tre år sidan. Og vi skal på bilferie i Tyskland/Frankrike i sommar.
Må vi virkelig ha dette kortet for å få helsehjelp? Holder det ikkje å ha norsk pass og reiseforsikring?


#3

Niobe sa for siden:

Jeg mener det tok ca to uker i fjor høst.


#4

løve70 sa for siden:

Arvingen bestilte nå nettopp. Tok ca en uke.


#5

Stompa sa for siden:

Dere bør ha det. Det utløser rett til helsehjelp i det offentlige uten å måtte legge ut for det sjøl, fordi du kan bevise at du er medlem av norsk folketrygd.

Det er jo bare å bestille nå, så har dere dem i kjempegod tid før sommerferien. Koster ikke noe, og de kommer i posten. Bestilles på helsenorge.no.


#6

Tallulah sa for siden:

Man trenger ikke ha det fysiske kortet, det er ikke det som utløser rett til helsehjelp i det offentlige.

Det gjør det lettere for deg å dokumentere at du har rett på helsehjelp dekket av det offentlige, men er ikke et must. Du kan ringe Helfos hjelpetelefon fra utlandet om du trenger å få det dokumentert.


#7

Engasjert sa for siden:

Nettopp bestilt hjem her, og det tok i underkant kant av ei uke.


#8

IzziCreo sa for siden:

Ok. Da kan det gå med et nødskrik. Han har kortet som har gått ut og kan jo sende med det hvis det hjelper. Og hvis det kommer etter han har reist så kan vi ta bilde av det og sende ham så han har det lagret på mobil? Det er lege i reisefølget så det skal nok litt til at det trengs, men man vet jo aldri.


#9

Strå sa for siden:

Mange takk for påminnelsen. Den er levert til alle vi tar med oss til Korfu. Det skal være godt innafor leveringstiden ser det ut til.


#10

Tallulah sa for siden:

Som sagt, man ringer bare til Helfo om man skulle ha behov for noen form for bevis underveis, skulle situasjonen oppstå. Man må ikke ha kortet.


#11

Malama sa for siden:

Jeg skulle bare ønske ordningen lot meg krysse av for at jeg ville bestille for hele husholdningen, ikke bare meg selv og BARN jeg har foreldreansvar for, for dette resulterte i at vi sist vi bestilte så hadde jeg og ungene, men det største "barnet" må bestille selv, og han hadde altså ikke. (altså mannen)

Jaja, vi trengte det ikke, og så lenge jeg får bestille oppbevaring av posten hans så går det meste bra. ..


#12

IzziCreo sa for siden:

Hadde vi foreldre vært med så hadde jeg ikke tenkt et sekund mer på det, men siden Minsten skal dra "alene" og i en gruppe, så vil jeg ha det enklest mulig for alle parter hvis noe skulle oppstå.


#13

annemede sa for siden:

Helfo er superhyggelige, og ringer deg opp igjen om det skulle være slik at noen du kjenner havner på sykehus i utlandet og den innlagte ikke kan snakke, og det viser seg at faxen som helfo sendte ikke kom fram. :nemlig: De ga seg ikke før jeg kunne bekrefte at faxen med informasjonen var overlevert sykehuset. :hjerter:


#14

Fersken sa for siden:

Det var veldig greit å ha kortet når jeg ble hentet i ambulanse i sterke smerter i Spania og hadde vanskelig for å snakke. Behandling og avgjørelser gikk mye fortere når de ansvarlige fikk kortet sammen med annen informasjon (virket slik der jeg lå i smertetåke i alle fall).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.