Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gulv i yttergang

#1

Hyacinth sa for siden:

Ja, det blir nok mange spørsmål om hus og interiør framover :knegg:

Hva slags gulv er mest egnet (og i tillegg pent!) å ha i en yttergang?

Det blir varmekabler uansett gulvtype. Er fliser Det Eneste? :undrer: Hvilke andre alternativer finnes? Vi skal ha parkett på deler av gulvet. I enden av gangen er det trapp til 2. etasje og skyvedør i glass inn til stua. Jeg vil ha parkett for å binde dette visuelt sammen.

Men hva med den ytterste delen av gangen?


#2

Hyacinth sa for siden:

Slitasjen blir nok ikke så stor. Det skal bo to relativt ordentlige voksne i dette huset.



#4

Input sa for siden:

Jeg ville virkelig aldri hatt noe annet enn fliser på gulv jeg skal gå inn med sko.


#5

Lyppa sa for siden:

Jeg har hatt ganger med gulvbelegg, parkett, tregulv og fliser. Liker absolutt fliser best. Lett å koste, støvsuge, moppe. Har man grå fliser og grå fugemasse vises det heller ikke så godt når det blir skittent.


#6

Madicken sa for siden:

Vi har aldri hatt annet enn litt store, grove fliser i yttergangen, og har heller aldri savnet et alternativ. Jeg er egentlig ikke veldig stor fan av fliser på gulv ellers, men i yttergangen er det supert.


#7

Hyacinth sa for siden:

Takk! :blomst:


#8

Mex sa for siden:

Jeg ville nok ikke valgt parkett i en yttergang. Her blir det lett vannsøl, saltflekker og sand. Vi har grove fliser i gangen, disse er litt tunge å vaske. Skulle jeg valgt på nytt, ville jeg valgt fliser med glatt overlate i en grånyanse med grå fuger.


#9

Tjorven sa for siden:

Du vil ha noe som tåler litt vann. Selv om dere er voksne, så går dere inn med snø/is/regn på skoa med svært jevne mellomrom.

Jeg bor i nybygd rekkehus hvor det egentlig var ment at det skulle være parkett i yttergangen. Jeg måtte argumentere lenge for at det var et dårlig valg, og vi fikk legge flis isteden. Det har alle naboene (i identiske rekkehus) vært VELDIG misunnelige på. Om vinteren må de bære skoa fra yttergangen og inn på badet.


#10

meisje sa for siden:

Parkett er ikke så praktisk nei, spesielt med nysnø eller mye besøk som ikke koster av seg snø før de kommer inn. Jeg hadde nok valgt gummigulv om jeg fikk velge igjen, siden jeg syns å vaske fuger er noe herk, og en må jo ha fliser som ikke er glatte i yttergang, og det henger gjerne sammen med hvor lette de er å vaske.


#11

Drømmedama sa for siden:

Jeg har bodd i ulike hus med ulike løsninger og ville ikke valgt noe annet enn fliser. Eneste som funker for oss. Bare husk å velge en praktisk farge på både flis og fuger.


#12

Nenne sa for siden:

Vi har parkett ved den inngangen vi voksne bruker. Våte sko settes på dørmatta til de er tørre. Vi har fliser i gangarealet ungene bruker, men det er mer naturlig med annet materiale der fordi der er det en liten entré med dører til. Vår inngang er mer åpen. Det går helt greit med parketten.


#13

tink sa for siden:

Jeg ville gått for fliser. Det er jo mulig dere på sikt får besøk av barnebarn, eller at huset skal selges, da vil jeg tro at fliser er både mer slitesterkt og lettsolgt.


#14

frukt sa for siden:

Jeg har forøvrig laminat fra Pergo i gangen.


#15

Hyacinth sa for siden:

Takk for svar!

Vi har parkett nå. Det var ikke vi som la den, men vi har bodd der i 14 år. Vi har Pappelinamatte oppå, men parketten har faktisk holdt seg fint, småbarn til tross. Har aldri hatt barnevogn her, da. Og snø er det én dag i året. :knegg:


#16

Geitrams sa for siden:

Flis med epoxyfuge.


#17

star sa for siden:

Ikke parkett, men jeg ville ikke hatt fliser heller.
Har parkett og den har egentlig holdt seg fint. Men vi har matte i gangen og jeg har vært nøye med hvor sko plasseres.



#19

Malama sa for siden:

Vi har et gulvbelegg i flis-mønster. Hvorfor, tja, aner ikke, forrige eier la det, men det fungerer fint. For min del er ikke flismøsnsteret noe must men det er nå det de valgte.
Lettere å vaske enn flis. Jeg hater flis da


#20

veobra sa for siden:

Vi har belegg i gangen og det er jeg veldig fornøyd med. Det var holdt overraskende bra i 50 år. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.