Hyacinth sa for siden:
Saken er:
- Pinnekjøtt i frysen
- Skal spises 2. juledag i 14-15-tiden
- Bør antakelig tines i god tid, når?
- Vi har altfor lite kjøleskap.
:sukk: What to do? Og når tar jeg det opp? Og MÅ jeg tine det i kjøleskapet?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Hyacinth sa for siden:
Saken er:
:sukk: What to do? Og når tar jeg det opp? Og MÅ jeg tine det i kjøleskapet?
Interference sa for siden:
Uhm.. Kan jeg spørre hvordan pinnekjøttet havnet i frysen? (eventuelt hvorfor :sparke:)
Det skal vel helst kjøletines ja, men tror ikke det er et must. prøver å huske om jeg noen gang har vært borti frosset pinnekjøtt
Bare pass på at det ikke blir liggende fuktig.
Hyacinth sa for siden:
Ja, det kan du, men jeg har ikke noe godt svar. Leste i en annen tråd at det ikke skulle dit, ja. :sparke: :sparke: Jeg vet ikke hva jeg tenkte jeg, men jeg pleier liksom å fryse kjøtt som det er lenge til jeg skal spise.... :sparke:
Interference sa for siden:
Hehe, ja det er fort gjort.
Men du har ikke ødelagt kjøttet i alle fall!
Jeg vrir hjernen for å finne svar til deg ang tining, men kjenner at hormontåka stopper den litt mer rasjonelle tankegangen for tiden. :flau:
Hunter sa for siden:
Gjør vel ingenting at det ligger i fryseren? Kvaliteten blir like bra.
Legg kjøttet fra frossen tilstand i vannet på morgenen 1 juledag og gjerne la det stå på benken i romtemperatur over natta.
Garantert bra.
maggypop sa for siden:
Tror nok Hunters tips holder stikk. Altså; du behøver ikke fryse pinnekjøtt, men det skader ikke. Pinnekjøtt skal vannes ut i ca ett døgn, så bløtlegging tidlig på dagen 1.-dag burde slå to fluer i en smekk ;) Du tiner kjøttet i vannet, samtidig som du vanner ut saltet (forutsetter 'ikke gryteklart' kjøtt)
Hyacinth sa for siden:
Tusen takk! :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.