Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Når og hvor skal jeg tine pinnekjøttet?

#1

Hyacinth sa for siden:

Saken er:

  1. Pinnekjøtt i frysen
  2. Skal spises 2. juledag i 14-15-tiden
  3. Bør antakelig tines i god tid, når?
  4. Vi har altfor lite kjøleskap.

:sukk: What to do? Og når tar jeg det opp? Og MÅ jeg tine det i kjøleskapet?


#2

Interference sa for siden:

Uhm.. Kan jeg spørre hvordan pinnekjøttet havnet i frysen? (eventuelt hvorfor :sparke:)

Det skal vel helst kjøletines ja, men tror ikke det er et must. prøver å huske om jeg noen gang har vært borti frosset pinnekjøtt
Bare pass på at det ikke blir liggende fuktig.


#3

Hyacinth sa for siden:

Ja, det kan du, men jeg har ikke noe godt svar. Leste i en annen tråd at det ikke skulle dit, ja. :sparke: :sparke: Jeg vet ikke hva jeg tenkte jeg, men jeg pleier liksom å fryse kjøtt som det er lenge til jeg skal spise.... :sparke:


#4

Interference sa for siden:

Hehe, ja det er fort gjort.
Men du har ikke ødelagt kjøttet i alle fall!
Jeg vrir hjernen for å finne svar til deg ang tining, men kjenner at hormontåka stopper den litt mer rasjonelle tankegangen for tiden. :flau:


#5

Hunter sa for siden:

Gjør vel ingenting at det ligger i fryseren? Kvaliteten blir like bra.
Legg kjøttet fra frossen tilstand i vannet på morgenen 1 juledag og gjerne la det stå på benken i romtemperatur over natta.
Garantert bra.


#6

maggypop sa for siden:

Tror nok Hunters tips holder stikk. Altså; du behøver ikke fryse pinnekjøtt, men det skader ikke. Pinnekjøtt skal vannes ut i ca ett døgn, så bløtlegging tidlig på dagen 1.-dag burde slå to fluer i en smekk ;) Du tiner kjøttet i vannet, samtidig som du vanner ut saltet (forutsetter 'ikke gryteklart' kjøtt)


#7

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk! :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.