Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Grilltilbehør for nybegynnere

#1

kamp sa for siden:

I sommer skal jeg lage en del grillmat med påfølgende tilbehør.

Men for en som ikke spiser dressinger, noen form for kremete majones lignende ting så har aldri potetsalat blitt laget heller.

Kan gjør det enkelt å kjøpe grillpotet på kiwi (satt på plass 86 pakker i dag, selges fort..), den andre potetsalaten og ta en flaske hamburger dressing.

Men jeg er ikke begeistret for innholdet i særlig sistnevnte og vil heller lage selv, men hode er derimot lost.

Google gir alt for mange svar så hva pleier du lage av dressinger og tilbehør?
Blir nok mye pølser, hamburgere da det er guttungen i huset sin favoritt.

Men også koteletter og noe kylling selvfølgelig.

Jeg kan grille småpoteter men hva markeres de med?

Mye kjøtt i butikken er ferdig marinert men på gården er det 450 gris så kjøper ikke gris i butikken. Frysen er full :rolleyes::o
Men hva marineres det med? Har sett mye på Folkets i dag mens jeg la på plass og mye mye rare tilsetninger.

Jeg er nokså lost da jeg kun har tålt helt rene produkter og lavkarbo i alle år.


#2

Syrinx sa for siden:

Min favoritt er tzatziki. Eg lagar den gjerne på kesam, det blir friskt og godt.

Svinekjøtt, feks slik: www.nrk.no/mat/souvlaki-1.7562177

Ellers likar eg godt grillkrydder eller salt, samt eit raust dryss rosmarin.


#3

tink sa for siden:

Enkle favoritter hos oss er småpoteter grillet i ildfast form med olje, salt og evt. rosmarin. De blir skikkelig søte og ungene elsker de. I tillegg kjøper vi innimellom en ferdig marinade på coop. Den er uten løk/hvitløk og passer perfekt til å grille lårfilet av kylling på spyd. Ser for meg at det kan fungere bra med svin i småbiter på grillspyd.

Lurt å starte enkelt, og heller avansere litt etterhvert som du mestrer og får lyst på nye smaker og utfordringer.

Dersom du ønsker en enkel dressing, men ikke vil kjøpe ferdig, så er chilimajones en slager: rør sammen majones og chilipaste. Eller aioli: majones med hvitløk eller ramsløkpure om du har tilgang til sånt.


#4

~TM~ sa for siden:

Spisskål delt i to og lagt på grillen.


#5

veobra sa for siden:

Jeg lager alltid potetsalat uten manones. Hvis du liker rømme, naturell yoghurt ol. så kan du lage potetsalat med det. Blir mye friskere.

Grillede grønnsaker er også godt. Kan grilles i store biter eller deles opp og grilles i form. Noen tomater i en grillform med litt olje og krydder. De store kan deles i to og grilles med snittflaten opp. Paprika kan deles i fire og legges rett på grillen. Sopp grilles hele i grillform med smør og hvitløk.


#6

millact sa for siden:

Grillet mais og sopp. Pakker med laks og grønnsaker i folie med smørklatt inni.


#7

Erica sa for siden:

Er spørsmålet ditt at du vil og har tenkt å lage potetsalater og dressinger som du selv ikke spiser, og du lurer på hvordan? Eller tips til tilbehør som ikke har disse ingrediensene?

Hvis du vil lage med rømme/majones osv, så anbefaler jeg en enkel potetsalat hvor potetbiter blandes med en dressing av rømme/majones (mest rømme), suragurklake, finhakkede suragurker og vårløk.

Brokkolisalat pleier å være poulært: trinesmatblogg.no/recipe/brokkolisalat/

Hjemmelaget burgerdressing, denne er veldig god! : gladkokken.no/oppskrifter/gladkokkens-hamburgerdressing-hjemmelaget-er-alltid-best

Ellers så er det godt med en grønn salat med noe frukt/bær oppi, feks melon eller jordbær.


#8

Floksa sa for siden:

Som basis ville jeg hatt en god olje, rene krydder (salt, pepper, paprika, chilli, hvitløk osv osv, alt du liker) og laget marinade selv. Svin er jo veldig godt egna.

Basis i potetsalat er som regel en blanding av rømme og majones. Rømmen er jo ren, men majones kan man fordel lage selv.
Den krydres også etter egen smak. Salt, pepper, litt sennepsfrø, hvitløk, løk, gressløk, dill, sylteagurk osv. noen gale mennesker liker ting som eple i potetsalaten.
Eller man kan ta lune poteter og røre i olje med krydder og rødløk. Da får man en lun potetsalat. Gjerne med soltørka tomater feks.


#9

Pelle sa for siden:

Tomatsalat med rødløk og olivenolje?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.