Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Eskilstuna?

#1

Floksa sa for siden:

Jepp. Årets ferie skal planlegges.
Og siden dere pleier å ha så mange gode tips så prøver jeg igjen.
Vi skal en tur til Eskiltuna (Munktellmuseet ja :knegg: ) og jeg er som vanlig selverklært reiseleder og planlegger.
Ut over museet som er hovedmål. Er det noe annet vi bør se?
Jeg har et elsk/hat forhold til dyreparker. Store parker (Kristiansand feks) med fornøyde dyr er noe av det fineste jeg vet. Små parker (London Zoo) med dyr som tydelig er preget av å ikke ha det godt i fangenskap plager meg i årevis etterpå. Eskiltuna har en zoo. Men er den fin eller fæl?
Tips til sted å bo? Gjerne type campinghytte, men et skikkelig bra hotell med levelig pris er også aktuelt. Badeland? Trampolinepark? Bør vi ha med sykler?
Vi er da fire voksne og to store barn. Og to små hunder :lol:
Steder å spise?


#2

Pelen sa for siden:

Jeg er oppvokst 10 mil unna, men jeg aner virkelig ikke hva man skal gjøre der. Jeg har aldri hørt om noen som har gjort noe spesielt der foruten Dyreparken og Mälaren. Jeg kan høre med søster og faren min og gjerne med FB om du syns det er ok. Når det gjelder Dyrepark, dra heller til Kolmården, ikke så langt unna.

J


#3

Floksa sa for siden:

Ja hør gjerne med flere.
Først trodde jeg Kolmården lå 20 timer unna. Det syntes jeg var gruelig langt. Men Google maps sto på gangavstand gitt :knegg:
Det er nesten to timer i bil, det er litt langt. Men jeg skal putte det på lista.


#4

Pelen sa for siden:

Fra min Pappa: “Jag var under ett par år ganska ofta på kontoret i Eskilstuna och upplevde den staden som tråkig. Men jag kan ju ha fel för han som var chef var en riktig tråkmåns. Vad man kan göra? Jag har ingen aning.”


#5

Floksa sa for siden:

:knegg:
Høres lovende ut.
Men da kan det høres ut som vi ikke trenger mange dager :lol:



#7

Floksa sa for siden:

Takk!!
De har et helt kjøpesenter med gjenbruk jo :hjerter:
Det kommer 14 åringen til å elske! Muligens mora også :sparke:



#9

Pelen sa for siden:

Fra kunstner eks-kjæreste som har bodd noen år i Örebro: Nej tyvärr. Fick tom kart-googla för att vara säker på var det ligger. Så kom jag på att jag passerat där några ggr och tom ställt ut där en gång. Men tyvärr.

Jo - ett zoo där de slängde in döda djur huller om buller i en frys.


#10

nokon sa for siden:

Det var voldsomt så positive vi var i dag, Pelen! :knegg:

Eg er veldig glad i svenske, halvstore byar. Og så liker eg godt å bu i hytte eller leilighet der eg har eige kjøkken og kan lage maten min sjølv. Eg veit ikkje korfor, men eg har ein soft spot for rusling, parkar og fika. Riktignok aldri vore i Eskilstuna, så kan ikkje hjelpe med så mykje meir konkrete tips. Men eg liker den typen ferie.


#11

Syrinx sa for siden:

Ikkje konkret tips, men vi har hatt airbnb-ferie i Sverige. Anbefalar det. Då har vi vore nokre netter her og nokre netter der, greit å bevege seg litt rundt.

(Og så har eg sjølvsagt lyst å anbefale vår lille landsbyperle, gjerne med overnatting i "kråkeslottet', men det blir i feil retning frå der dokker skal.)


#12

Effie sa for siden:

Er lite å finne på i Eskilstuna, har familie der men pleier bu i Stockholm når me skal møtes.

Parken Zoo i Eskilstuna er ganske utrivelig. Dei hadde kvite tigrar som dei avliva og stappa i frysen for å bytte ut med andre dyr. Me var der ein gong for fleire år sidan og den var liten og stusselig for dyra.


#13

Pelen sa for siden:

:humre:

Det finnes nok noen hyggelig ting rundt om Eskilstuna. Men i Eskilstuna mener Tripadvisor at den 23. beste tingen man kan gjøre er å se på denne statuen. :knegg: Det står ikke noe om kunstner så sikkert ikke noen kjendis. Den heter En Liten Gumma Med Sin Katt.

[img]https://no.tripadvisor.com/Attraction_Review-g227951-d23707645-Reviews-En_Liten_Gumma_Med_Sin_Katt-Eskilstuna_Sodermanland_County.html[/img]

no.tripadvisor.com/Attractions-g227951-Activities-Eskilstuna_Sodermanland_County.html


#14

Pelen sa for siden:

En kommentar til har jeg fått:

Så fløteis kan man kjøpe, men ser ut å være over en times kjøring fra Eskilstuna.

Beklager om jeg gir deg lave forventninger, men dette kan jo bli helt topp tur, uansett.


#15

isola sa for siden:

Slagsta-glass har jeg også hørt om, tror den selges i Eskilstuna også.
Mitt første stopp hadde vært Hagnestahill, bare for å ta bilde av skiltet. :sparke: :kentnerd:


#16

Pelen sa for siden:

En sinnen venninne henviser til ovenstående og skriver: Hej Helen! Jag skulle nog säga samma saker som «R». Båttur till Birka är inte dumt, inte heller Sundbyholms slott. Ligger fint och har god mat.

#17

Floksa sa for siden:

Slott og vikingelandsby! Dette blir veldig bra!


#18

nokon sa for siden:

Synes bare det virker som om du prøver overbevise om at Eskilstuna ikkje har noko Eiffeltårn eller Guggenheim-museum. Og det er det vel ingen som forventer heller. Utgangspunktet her er jo camping eller rimeleg hotell i ein halvstor, svensk by.

Det er som om rammene for kva du definerer som ferie er så milevidt frå det som blir etterspurd. Det er vel få som opplever plassen dei har vekse opp på som spesielt eksotisk. Ferie er ikkje ein fast storleik for alle. Det er å komme bort frå kvardagen og gjere noko anna enn det ein gjer til vanleg. Og langt frå alle har økonomi til å reise til Middelhavs-områda fleire gonger i året.

Eg er kanskje veldig defensiv i ein tråd som ikkje er min, nå. Men eg synes det er provoserande at du rakker sånn ned på ein type ferie som er innafor mine økonomiske rammer. Vår nydelege ferie i fjor, var 6 netter i telt på ein capmpingplass ved dei endå mindre byane Orsa og Mora. Masse bading, kos med å samarbeide om primitiv matlaging, rusleturar i småbyane, seine, lyse kveldar med høgtlesing og kakao kokt på gassbluss ... Eg og Ungen koste oss veldig saman og Ungen vil gjerne tilbake dit ein annan gong.

Eg synes det er ugreit når voksne damer er så blinde for sine eigne privilegier at dei ikkje skjønner at mange ikkje har eit uuttømmeleg feriebudsjett eller uendeleg mange veker feire.


#19

Tallulah sa for siden:

Nå syns jeg du leser Pelen med skikkelige vrangbriller, Nokon. Hun uttaler seg da slett ikke om ferieform eller budsjett, men svarer på et konkret spørsmål om hva det er å gjøre og se i Eskilstuna. Selve spørsmålet legger jo ikke opp til å mene noe om feriens form, den er jo ikke nevnt i det hele tatt.


#20

nokon sa for siden:

Javel. Eg synes det er ganske ugreit å fortelje at vald feriemål er eit kjedelig val over sju innlegg. Det første, ok. Men å gjenta og gjenta at «det er ingenting å gjere» blir for dumt. Ho seier ikkje noko direkte om form og budsjett. Men det antydes ganske tydeleg at dette ikkje er «for feriemål å rekne».

Viss ein er ute etter meir spektakulær kunst enn ein tradisjonell gågate-skulptur, vil ein kanskje velje eit anna reisemål.


#21

Tallulah sa for siden:

Da er vi uenige. Hun sier ikke at dette ikke er en ferieform som er verdt noe eller et kjedelig valg, men at det kanskje ikke er så mye å finne på der av typiske turistaktiviteter, slik at man nettopp må tenke annerledes; kose seg med familien på campingplassen, tenne bål, lese osv som du er inne på.

Når Floksa spør om steder å se må man jo nødvendigvis svare på det. Det kommer tips om hvilke dyrehager som bør/ikke bør besøkes, vikinglandsby, båttur, et sted med god is.

I de sju innleggene kommer det konkrete tips på ting man kan gjøre i fire av dem. Det er ikke sju innlegg som rakker ned på Floksas ferie. Ingen av dem gjør det.

Også må jeg slenge på at det jeg har sett fra nettopp dine campingferier er superinspirerende, kreativt og virker veldig hyggelig.


#22

Pelen sa for siden:

Jeg tror også du leser meg med feil briller, nokon. Jeg har ikke det minste mot camping osv som ferieform. Jeg har vært på den typen ferie sikkert 20 sommere selv.

Jeg spurte floksa om jeg skulle spørre på FB om hva man skulle gjøre i og rundt Eskilstuna og mange av mine svar er fra venner som har svart. Jeg er oppvokst 10 mil unna så dette er ikke et sted jeg kjenner godt, men jeg har vært der noe.


#23

Floksa sa for siden:

:knegg:
Spennende avsporing.

Vi skal til Eskiltuna på grunn av museet som er der. Et museum 1/2 av familien gleder seg betydelig mer til å besøke enn de gjorde for å dra til California.
Så jeg er ikke spesielt sår over at Eskiltuna er et kjedelig sted altså. Vi får det fint og jeg har fått mange gode tips. Ikke minst at jeg skal styre unna Dyreparken. Slott og trøtte småbyer er for oss deilig ferie. Selv ikke familiens storbyjunkie vil tilbake til LA og kommer til å elske gjenbrukssenteret.


#24

LilleT sa for siden:

Vi kjørte innom på vei til Stockholm for noen år siden. Jeg har bilde av det skiltet! :D


#25

Pelen sa for siden:

Jeg har fått et nytt tips. En dag med bra vær, dra til Hjälmare Kanalcafé og gå langs kanalen. Det finnes flere broer å gå over og det skal være et koselig område. 30 min fra Eskilstuna.

Julita gård skal også være flott, 40 min kjøring.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.