Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bergen?

#1

Nera sa for siden:

I helga skal jeg reise til Bergen på NM sammen med datteren, og siden det er mange år siden jeg var der sist, er jeg litt forvirret.

Vi skal på på Scandic Bergen City, hvordan kommer vi oss dit enklest fra Flesland? Bybanen? Har den flere linjer? Hvilken? Konkurransen er i Fana Arena, og jeg har hørt rykter om at det er enkelt å bevege seg ut dit med bybanen, også.

Vi har også fredagen litt fri, og tenkte å rusle litt rundt, for jeg tror hodet hennes er såpass fullt av konkurransen at det ikke er vits i så mye annet, med forbehold om at jeg ikke helt vet når de andre troppsvenninnene reiser.

Tips til spisested for fem småkresne jenter på 13 og mødrene deres anbefales også, helst i gangavstand hotellet. Jeg tipper de er drittleie av Egon, men pizza og pasta er nok generelt en hit.


#2

Linella sa for siden:

Bybanen er veldig enkel og billig i forhold til flybuss, men tar en del lenger tid.
Fra flyplassen går det bare én linje (Linje 1), og den tar du helt til endestoppet i sentrum.
Spise med barn er stort sett Peppes og Egon hos oss, begge er i sentrum.


#3

Nera sa for siden:

Takk, det høres veldig enkelt ut. Vi har "et hav" av tid på fredag, og på søndag reiser vi nok rett videre fra hallen, og det er vel halvveis til Flesland (?), på Nesttun. Jeg var masse i Bergen for 20 år siden, men husker ingenting nå.


#4

Karamell sa for siden:

Bybanen er kjempeenkel og er bare en linje ut og inn fra Flesland. Jeg tok den i helgen begge veier. Last ned Skyss billett-appen.

Hva med middag her? www.villani.no/skostredet
Og is på Hallaisen ved siden av? www.hallaisen.com/


#5

annemede sa for siden:

Barn går gratis i følge med voksne. Anbefaler å laste ned skyss appen. Om du vet at du skal ta bane mer enn to ggr i løpet av 24 timer, og det er mer enn 90 min mellom turene kan det lønbe seg med døgmbillett.

Det er noen minutter å gå fra Skjoldskiftet til Fana Arena. Sktss reiseplanlegger forteller deg det meste. :) Også tid det tar til og fra holdeplasser. Så kan du justere for hvor fort du går. ;)


#6

Mikkeline sa for siden:

Av pizza og pasta så er Villani i Skostredet bra. Det finnes en Olivia midt i byen også.


#7

Fintdethei! sa for siden:

Fra sentrum til Fana, husk å gå på linje 1 med bybanen.


#8

007 sa for siden:

Stefano, i enden av gågaten, har knallgod pizza.


#9

Karamell sa for siden:

Man kan også bruke samme Bybanebillet dersom det er innen to timer fra du kjøpte den.


#10

Kaprifol sa for siden:

Jeg har vært på Sumo i Bergen, det passer vel også bra. Stefano og Olivia på Zachen har vi også vært innom, bra steder med tenåringer. Ville valgt Stefano nå etter saken om at ansatte på Olivia ikke fikk fagorganisere seg.


#11

Isolde sa for siden:

Pastasentralen? Kort vei fra hotellet, billig og barnevennlig.


#12

tink sa for siden:

  • 1 på Pastasentralen!

Villani er også fint, men hakket dyrere og litt mer fancy. Det er lett å ta bybanen fra Flesland, og fra Fana. Men fra sentrum har vi nå fått linje 2 som går mot Fyllingsdalen. Det er vel bare Nonneseter som har felles stoppested for disse med mulighet for å gå feil.

Royal like ved kinoen er også en veldig fin og hyggelig burger-restaurant. Storfamiliens eldre og yngre kresne ganer fant god mat her under konfirmasjonshelga for litt siden. Alt fra plain til mer spennende burger.


#13

annemede sa for siden:

Det finnes også iSushi i nærheten av Fana Arena, peppes pizza, og en kiwi butikk. Alt i gåavstand.


#14

Niobe sa for siden:

Olivia ved bryggen lå veldig fint til, og hadde god service. Bybanen var enkelt, men overraskende langdrygt.


#15

annemede sa for siden:

Fra Flesland til Nesttun er bybanen det raskeste alternativet i rushen. Har tatt tiden. :humre:
Fra Nesttun og inn til byen er det en litt annen historie.


#16

Mikkeline sa for siden:

Var ikke det bare restauranten i Oslo det gjaldt? I Hegdehaugsveien?


#17

Tjorven sa for siden:

Pastasentralen er skikkelig Bergen for meg. Og poppis med tenåringer.

Bybanen er veldig praktisk. Bare vær mentalt forberedt på at de reisende ikke har lært å vente med å gå på til de som skal av har gått ut. Jeg ble både sint og indignert. :knegg: Og fikk lyst til å høylydt gruffe: «Sånt no’ gø’kke vi i by’n» Det hadde nok falt i god jord. :rofl:


#18

annemede sa for siden:

Jeg kan fortelle at om man venter for lenge før man går på, for å vente på alle som skal av - så kjører bybanen fra deg. :nemlig:


#19

Karamell sa for siden:

Olivia ligger på Zachariasbryggen. Også kjent som Zachen.


#20

amo sa for siden:

Bybanen og småkresne barn ville jeg tatt med på Pastasentralen.
Håper dere får en flott helg i Bergen, fine værmeldinger er det også. :)


#21

Tjorven sa for siden:

Nei. Hvis folk hadde ventet på siden av dørene og ikke midt i utgangen, så hadde det gått mye fortere å få både tømt og fyllt på på nytt. Det anarkiet man bedriver i Bergen er sykt tidskrevende.

Jeg har faktisk brukt det siste halvåret på å forske på dette, både i Norge og utlandet. Så dette kan jeg si med ganske stor faglig tyngde.


#22

Simone sa for siden:

No har eg budd i Bergen i over 20 år og har aldri opplevd det som eit utstrakt problem at folk trenger seg inn på buss og bane før andre har gått av.
Enkeltepisodar har eg kanskjeopplevd (både i Bergen og Oslo), men eg kjenner meg ikkje igjen i beskrivelsen til Tjorven.


#23

Blå sa for siden:

Olivia har nå fått tariffavtale så det er greit å gå der igjen, tror jeg.

Jeg spiser sjelden ute i Bergen, men er enig i at Pastasentralen er godt og billig. Og nær hotellet. Ellers er det en god tacorestaurant rett vis-a-vis teateret.

Ferdinand, også ved teateret, har pleid å være en god pizzarestaurant.

Vil absolutt anbefale bybanen inn til sentrum. Mye billigere enn flybussen og grei sightseeing. Du kjører helt til endestoppet om du skal til Scandic City.

Om du vil ha litt enkel sightseeing på fredagen, så er det en klassiker å ta Fløibanen. Fin utsikt og mulighet til å gå litt omkring der oppe om du vil. Og veldig fint å rusle ut over Nordnes.


#24

Kaprifol sa for siden:

Det er bare Olivia i Hegdehausveien i Oslo som har fått tariffavtale. Dessverre.


#25

Mikkeline sa for siden:

Er du sikker? Slik jeg leser det så har Hegdehaugsveien tariffavtale med fellesforbundet og de andre restaurantene har lokal tariffavtal.


#26

Kaprifol sa for siden:

Lokal tariffavtale betyr at de har en avtale som gjelder for de andre Oliviarestaurantene. Det er forklart godt på hos Fri fagbevegelse


#27

Blå sa for siden:

Takk for oppklaringen


#28

Miss Norway sa for siden:

Det er litt magisk at Pastasentralen finnes fremdeles, studietidens stamsted :hjerter: Det var altså tidlig 90-tallet. De har holdt ut lenge!


#29

annemede sa for siden:

I de tilfellene jeg ikke har kommet meg på - så er det de avstigende passasjerene som ikke kommer seg opp av setet i tide. De sitter til (nesten) alle har gått av - og sååå reiser de seg og spaserer sakte mot utgangen. :humre:


#30

Karamell sa for siden:

Husker man kunne bestille halv porsjon også. Jeg studerte bare i Bergen i 1,5 år før jeg flyttet på meg, men husker den tiden som veldig positiv nå i etterkant, selv om jeg ville bort. :gruble:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.