Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

En stor putekasse som faktisk er tett - anbefalinger

#1

Polyanna sa for siden:

Den må være stor nok til alle putene til en hjørnesofa. Er det noen som har erfaring med en som faktisk er tett?


#2

Millen sa for siden:

Henger for tips. Vår er ikke tett. Kjøpt på coop obs eller europris. Husker ikke.


#3

Strå sa for siden:

Vi kjøpte en stor putekasse i fjor. Den har stått på verandaen, under åpen himmel i hele vinter, full av puter. Den er av merket biohort, kjøpt på OBS bygg. Den kan jeg i hvert fall anbefale.


#4

Hyacinth sa for siden:

Ja. Vår er både diger og tett. Fikk tips her inne en gang, men nå klarer jeg ikke huske hvs den heter… :flau: Skal sjekke.


#5

Hyacinth sa for siden:

Jeg troooor det er Keter. Hvit. Diger.



#7

Apple sa for siden:

10 000, ja. Blir ikke putene fuktige/ rå når de ligger ute selv om den er tett? Jeg er så redd for mugg/blåmann.


#8

Hyacinth sa for siden:

Min kostet rundt 2000. I underkant.

Vi har ikke putene ute om vinteren. I sommerhalvåret har vi aldri opplevd rå/fuktige puter. Er også redd for det, nemlig.


#9

Filifjonka sa for siden:

Vi har en veldig stor fra Keter. Den holder tett og funker veldig bra hele sommerhalvåret. Men de putene som ble liggende ute i den til langt uti november eller desember med masse regn og vind, hadde fått litt jordslag. Fikk det heldigvis vekk. Har hørt om andre som har putene i samme slags kasse hele året, og som syns det funker fint. Men mulig de da har den stående mer skjermet eller under tak, jeg vet ikke.


#10

Fintdethei! sa for siden:

Vi har en eldgammel fra Keter, den er pottetett. Står bare delvis under tak. Vi tar den likevel inn utpå høsten, og ut igjen i april, ca. Temperaturforandringer og råere luft vil gjøre noe med putene.
Ønsker meg en større, men syns de er veldig dyre...gnitalus, jeg vet.


#11

Timar sa for siden:

Hadde en gedigen, kjøpt på Plantasjen. Mener det var Keter. Helt tett!


#12

Chablis sa for siden:

Keter, putene ligger ute til sept ca og holder tett.


#13

Hyacinth sa for siden:

Har sjekket. Det er den digre til Keter vi har.



#15

Gaia sa for siden:

Vi har to av disse fra Maxbo. De står ute hele året, og har gjort det noen år. Putene er like fine. Jeg ser at de også har en som er litt høyere og tar 870 liter, så det er mulig jeg hadde valgt en av dem fremfor to av de vi har nå hvis jeg skulle kjøpt på nytte. Vi bruker halvannen kasse på putene fra en ganske stor hjørne-utesofa (typ modulsofa).

www.maxbo.no/putekasse-rockwood-hvit-keter-p2197202


#16

Pepper Lemon sa for siden:

Godt tips, takk! Hvis du bruker 1,5 kasse nå - tror du at du ville fått plass til alle putene i den på 870 l?



#18

Dali sa for siden:

Vi kjøpte en stor, tett på Jula i fjor. Den holdt tett hele vinteren, men en dag her på våren hadde noen åpnet og ikke lukket helt. Da kom det vann inn i glippa siden det regnet sidelengs. Den var billigere enn på Obs, og ser omtrent likedan ut. Litt for stor for vår nå ganske lille veranda, mulig vi bytter den i en mindre.



#20

Tjorven sa for siden:

Vi har en som vi kjøpte på Plantasjen for 5 år siden. Den holder helt tett, og putene ligger ute i den også om vinteren.

Hvor har dere egentlig putene om vinteren hvis de ikke er i putekassa, folkens? Jeg begynner å innse at vi har altfor lite lagringsplass.


#21

Blå sa for siden:

Vi har også en stor Keter (tror jeg) fra OBS. Putene ligger i den hele året og den står ikke under tak. Går helt fint. Vi har funnet ut at vi må ha et bånd rundt den om vinteren for lokket kan blåse åpent i veldig sterk vind. Men ellers ingen problemer.


#22

Elisabet sa for siden:

Jeg bruker denne oppbevaringsboden fra Jula som puteboks. Kjøpte den for 4 år siden og puter ligger i den året rundt. Selv ute på vinteren, men da står boksen ordentlig under taket ute på terrassen på vinteren, men på sommeren står den bare delvis under tak, men alt er tørt hele tiden. Da har jeg puter til full hjørnesofa og to stoler i den kassa. Ser de har forandret litt på den nå med noe lufting på siden, så der kan det jo regne inn. Vår er helt tett der. Men det kan en jo lett gjøre noe med. Men størrelsen på denne er helt perfekt.


#23

Gaia sa for siden:

Jeg tror det, selv om jeg nok måttet stablet putene litt annerledes enn i de to kassene jeg har i dag.

Jeg får plass til alle sitteputene og tre av ryggputene i den ene kassa jeg har nå. Sofaen består av syv moduler. Det er da syv sitteputer, syv store ryggputer og tre små ryggputer.



#25

Malama sa for siden:

Vi sperrer som regel av gangen ut til hagen og stapper dem inn der. En bitte liten gang (den gamle inngangen til huset fra 1979) som trekker iskaldt, og ved å fylle opp med putene der så stopper vi en del kulderas.

Men jeg lurer på om de ikke bare lå ute i vinter, de er da ikke bak i gangen der, for der satte jeg en madrass vi måtte ha ut av veien.

Å oppbevare dem der passer i grunnen fint med at den utgangen gjerne bare er i bruk om sommeren, til og fra trampoline, og det samsvarer fint med sesongen da putene bor i putekassa. Men som sagt, de lå i putekassa i vinter tror jeg, er ikke kommet frem derfra enda.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.