Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

«Må» man se russetoget når man selv har russ?

#1

Hyacinth sa for siden:

:sparke:

I min tid var jo russetoget et opptog med innslag av underholdning. Ikke nødvendigvis god underholdning, men dog. Det har aldri vært noe som er verdt å se på, men likevel. Nå har jeg inntrykk av at det er en gjeng mer eller mindre bakfulle og fulle russ som bare sløver nedover veien.

I år har jeg selv russ og har tenkt at jeg «må» se på russetoget. Men etter samtaler med andre, har jeg begynt å lure. Er dette verdt å bruke tiden på? Det er viktig for meg å presisere at russen selv (altså min sønn) ikke kunne brydd seg mindre og mener at det slett ikke er vits i å se på. Men jeg husker ar mine egne foreldre så på meg da jeg gikk, og det er slett ikke et tog de vanligvis ville sett på.

Tanker og innspill?

Russen min spiller i korps, og vi får derfor sett ham i folketoget om ettermiddagen. Han skal også spille i barnetoget om morgenen, men det skal vi faktisk droppe for første gang i hele mitt liv.


#2

Appelsin sa for siden:

Min russ er sugd inn i korpset og på oppdrag hele dagen, inkl. flaggheis, Flaggtoget i byen og skoletog her i nabolaget. Hvis du ser barnet ditt i løpet av dagen og har tett program selv, vil jeg si det bør være greit å droppe det?


#3

Hyacinth sa for siden:

Vi skal for første gang ikke se på ham i barnetoget. Vi har heller aldri vært med på morgenspillerunden og flaggheising. (Vi har dog kjørt ham.) Nå har han lappen og kan kjøre selv. (Evt gå, hvis han ikke er kjørbar, det er ikke langt.)
Men vi skal se på ham i folketoget, som er det aller største, mest underholdende og viktigste toget i Stavanger. Det er om ettermiddagen.

Jeg har i hele mitt liv enten sett på eller gått i (lærer) i barnetoget. I år kan vi for første gang i livet sove lenge om morgenen. Det føles helt spesielt og fantastisk. Så programmet er ikke tett i år. Dvs, før kl 13, da.


#4

Blondie sa for siden:

Nei, man må ikke. Jeg ser gjerne på det fordi jeg har elever der, men de ramler jo bare forbi nokså slitne etter en 27-timers fest. :sparke:

Jeg så på min egen, men hun enset ikke meg. :knegg:


#5

Floksa sa for siden:

Helt ærlig synes jeg det er rart å ikke gjøre det. Det er en gang liksom. Men man må jo ikke om man ikke vil? Det er veldig lite man må.


#6

Myria sa for siden:

Jeg tenker det samme. For meg ville det være en selvfølge å se på, men man må jo selv vurdere om det er viktig for en selv og russen sin.


#7

Floksa sa for siden:

Med det sagt satt jeg i bilen å spilte hayday mens sønn spilte fortballkamp og pådro seg en alvorlig hodeskade. Og måtte dermed i utallige samtaler med legevakt, ambulansepersonell, sykehusteam osv forklare at jeg IKKE hadde sett hendelsen. Fordi jeg satt i bilen og jobbet :sparke:


#8

amo sa for siden:

Nei, de to eldste har vært russ her, mens lillesøs er russ en båttur unna og feirer der, mens vi fortsetter her for 37. gang... :knegg:


#9

Anne C sa for siden:

Eldste var korona-russ så det var ikke aktuelt for hans del. Men jeg kommer garantert til å se på minsten om to år. Noe annet er unaturlig for oss.


#10

Chablis sa for siden:

Enig, for meg er det en selvfølge å se på.


#11

ingling sa for siden:

Med forbehold om at mine er langt unna (og kanskje ikke blir russ) tenker ikke jeg at det er noe en må overhodet. Hvis russen ikke bryr seg heller er det vel ikke noe problem? Gjør det som passer for dere og deres familie og blås i om en "bør" noe som helst. Ingen så på meg da jeg var russ, og godt var nå det. :humre:


#12

007 sa for siden:

Jeg har hatt 3 russ uten å se dem i russetoget. Usikker på om de deltok i det hele tatt, men tror de gjorde det.

Det har gått helt fint med alle tre, de vet de er elsket og heiet på og alt det der. Jeg hjalp dem med pimping av dressen og deltok på avslutningsfesten til alle tre da, så helt elendig mor er jeg ikke.


#13

-ea- sa for siden:

Enig med Floksa og Myria. m.fl. Han er russ én gang i livet, men i korps hvert år. Et lite offer å bruke en time (?) på å se avkommet sige forbi i russetoget. Viktig å ha vært der, selv om russebarnet selv ikke legger merke til at du er der.


#14

tink sa for siden:

Tenker det er avgjørende hva russen selv ønsker her. Min russ er usikker på om han skal gå, og har uansett fått fri fra nevø/søskenbarn sin bursdagsfest for å være russ med vennene sine.

Jeg ville prøvd å få det til, om det ikke var for kolliderende bursdagsfest for nevø og store utfordringer med logistikk for å reise inn til byen og folkehavet.


#15

Fintdethei! sa for siden:

Njæ.., synes det er viktigere ting man MÅ enn å se en sliten russ i russetoget. Altså, det er kjekt å få med seg, jeg tviler på russen bryr seg katten.


#16

Noba sa for siden:

Jeg hadde russ i fjor og det var helt selvfølgelig for meg at jeg skulle se russetoget selv om jeg ellers gjør alt jeg kan for å «skulke» 17. mai. Jeg vil normalt helst bare være hjemme, ta en tur i skogen og ellers bare nyte en ekstra fridag. Jeg dro ikke fordi jeg følte jeg måtte, jeg dro fordi jeg hadde lyst til å se jenta mi i russetoget. Folk må gjør det som passer best for seg tenker jeg.


#17

Blånn sa for siden:

Jeg så ikke på min i fjor (gikk med skolen sin). Men det er fordi jeg jobbet og hadde en dugnadsvakt jeg ikke kom unna.


#18

Unicorn sa for siden:

Her er det ikke russetog, men hadde det vært hadde jeg sett på ja. Russen hadde nok ikke brydd seg, men jeg kjenner i mammahjertet at jeg ville sett det.


#19

Hyacinth sa for siden:

Takk for svar! :)

Greit å kalibrere, selv om jeg vet at jeg kan bestemme helt selv. :knegg:


#20

liefje sa for siden:

Jeg har bare en sønn og hadde alltid sett frem til å se han i russetog. Det ble korona og ikke noe tog. Jeg er fortsatt litt skuffet. Siden han ikke bodde i Norge sine første 12 år, har jeg ikke sett han i noe salgs tog mer enn en gang.



#22

Input sa for siden:

Fotballkamp er noe annet, det er jo ikke én gang i livet liksom. Jeg ville også sett barnet mitt i russetoget, jeg blir underlig rørt av sånt, selv om det er helt tullete. Kommer til å grine når Storebror går i 17. mai-tog for siste gang i år... :sparke:


#23

Darth sa for siden:

Hvis jeg visste at poden skulle gå i russetoget så hadde jeg sett det.


#24

Elise sa for siden:

Hadde jeg hatt andre planer, så ville jeg kanskje ikke prøvd så hardt å få det til, men når alternativet er å være hjemme og slappe av, så ville jeg dratt.


#25

Drømmedama sa for siden:

Jeg ville sett på. Og har sett på de to mine som har vært russ, og skal se på de to neste hvis de skal gå i russetog. Men synes ikke at det er rart eller feil hvis andre foreldre ikke ser på. Jeg gjør det jo for min egen del. Hvis barnet veldig gjerne vil synes jeg man kan gidde å se på, hvis barnet ikke bryr seg synes jeg man kan få lov å bestemme helt selv. Og gjøre akkurat det man har lyst til.
Men ikke hør på meg, jeg mener nemlig også at man som mor ikke trenger å gå på Harry styles - konsert hvis man ikke vil heller. Og det er, i følge husets 16-åring, veldig veldig rart.


#26

Mikkeline sa for siden:

Man må jo ikke, men jeg hadde nok hatt lyst og prioritert det.


#27

polarjenta sa for siden:

Her er det ikke russetog, men russen går i det ene toget vi har, og etterpå holder russepresidenten tale i hallen og det regner jeg med at jeg får med meg til neste år.


#28

My sa for siden:

Jeg vet ikke hva man må, eller "må", men jeg tror nok jeg vil ha lyst til å se russetoget neste år, hvis min datter deltar i det. Hun er foreløpig såpass lunken til hele russekonseptet, at jeg er usikker på om det kommer til å bli noe av. Men det kan jo hende interessen øker etter hvert som siste skoleår skrider fram.

For meg krever det ikke mye innsats heller da, jeg bor i gangavstand til sentrum, og vil uansett kle på meg bunad og gå ut og se på de andre togene, i alle fall borgertoget. Så det handler bare om å henge i sentrum litt lenger, eller å dra hjem en tur, for så å rusle ut igjen. Kanskje vi skulle gjøre en ny vri neste år, og bestille oss bord på en restaurant for å spise lunsj, mellom borgertoget og russetoget, i stedet for å dra hjem og lage mat (har aldri brukt å spise ute på 17.mai, ut over noen pølser)? Også lager oss noe godt på kvelden i stedet. :vetikke:


#29

Polyanna sa for siden:

Her kommer dagens dummeste spørsmål: ER det russetog i Oslo? Det ante jeg i så fall ikke. :dåne:


#30

Blånn sa for siden:

Nei. Men skolen til gutta går i toget (er vel fire vgs som går).


#31

liefje sa for siden:

Russ på min sønns skole går med skolen sin.


#32

Magica sa for siden:

Jeg syns sånt er stas og ville sett på, og sikkert tatt bilder og. Sønnen min var russ i fjor, jeg så på (uansett), og han forsov seg. :mad:


#33

Fintdethei! sa for siden:

I Bergen slenger russen bakerst i hovedprosesjonen, ganske så spredt. Om ens håpefulle nådde toget, er det stor sannsynlighet for at man ikke ser vedkommende i folkehavet.


#34

Zulu sa for siden:

Det var fram til 2010. :nikker:


#35

Hyacinth sa for siden:

Her går russen både i barnetoget og i russetoget.

Vår sønn har altså aldri gått med klassen i barnetoget, siden han spiller i korps.

Og korpset spiller også i folketoget. Så det blir mange tog på ham…


#36

Karamell sa for siden:

Jeg hadde dratt for å se dersom det ikke var koronaruss jeg har hatt. KOmmer til å se neste år dersom ungdommen skal gå i det.
Men man MÅ jo ikke.


#37

Elisabet sa for siden:

I vår by har de kuttet ut hele russetoget til slutt pga. dårlig oppslutning av russen hver år og blitt dårlige greier etterhvert, så nå er det et borgertog på ettermiddagen isteden hvor russen går bakerst. Vi reiser på tur på 17. mai ettermiddagen, så spurte min russ om jeg skulle se på toget, men hun visste jo ikke om hun dukket opp der engang, så det var ikke så farlig. Men da har jeg i alle fall spurt og hadde gjort det om det var viktig for henne før jeg reiste, men nå kan vi reise tidligere. Så det er vel litt opp til hver og en hva ungene vil og hva en selv vil tenker jeg. Det er ikke noe man må.


#38

Malama sa for siden:

Her går russen (og resten av vgs sånn i varierende antall som gidder gå) i det store toget i Ålesund sentrum (all den tid det ikke er vgs i min kommune er det der han vil gå om han skal gå vgs og være russ) så jeg antar de tre årene det er aktuelt så ser vi toget i byen. Kanskje. Utfordringen er jo at når eldste er russ går yngste i 6. klasse og derved i toget der vi bor (kanskje i korps, det vet jeg ikke enda naturlig nok, det er snakk om i 2027)

Det får vi finne ut av innen den tid, men i utgangspunktet hadde jeg tenkt at vi skulle se det ja. Jeg gikk der som russ i 98.

(Men, han KAN jo fint finne på å gjøre som faren, og velge å ikke være russ. Guttungen eier jo ikke sosialt liv, så kanskje lettere å bare stå over (mannen sto bare over for han gadd ikke bruke penger på det, han hadde angivelig venner altså)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.