Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg synes så synd på alle som ikke er glad i bøker ...

#1

Pebbles sa for siden:

...for jeg GLEDER meg sånn til bokpakker under treet!! :hyper:

Og hva har de å glede seg til på julaften, lissom...:gruble:

(Diamanter, gull og glitter, sier du? Pføy! Ingenting mot en splitter ny bok man har ønsket seg, eller ikke viste at man ønsket seg!)

GOD JUL til alle lit chicks!


#2

jane sa for siden:

Nei, jeg sier linser og blitzer. :D

Men jeg er glad i bøker også jeg altså. Veldig glad i bøker.


#3

Manga sa for siden:

Jeg hadde blitt kjempeglad for bøker, men jeg får jo aldri noen. Jeg kunne jo kanskje kjøpt en bok til meg selv i julegave og lagt under treet...


#4

Skytte sa for siden:

Jeg har ønsket meg bøker, men etter det jeg har sett av pakkene til nå, så kommer det ikke til å ligge noen under treet til meg :mumle:. Kan jo leve i håpet på et gavekort :rolleyes:.


#5

Enhjørning sa for siden:

Jeg skjønner hva du mener, Zöe!

Det virker som om folk helt har glemt at jeg er glad i bøker, så jeg ble rørt og kjempeglad da jeg faktisk fikk en bok i bursdagsgave i år.
Min gamle skolevenninne er den eneste på mange år som har husket på at jeg pleide å være en skikkelig lesehest.


#6

Skremmern sa for siden:

Jeg liker også bøker, men synes ikke synd på de som ikke gjør det.


#7

Fibi sa for siden:

Jeg syns det er nesten uforståelig når folk sier "jeg liker ikke å lese bøker". Jeg skjønner jo at ikke alle er bokormer, men hallo! NOEN bøker må de jo like?

Svogeren min er en slik antibok-mann, men han elsker Harry Potter filmene. Han har sannsynligvis dysleksi som ikke har blitt plukket opp, og jeg mistenker at det er derfor han ikke "liker bøker", fordi han har problemer med å lese. (Rettskrivningen hans er ikke bare forferdelig, men så og si ikkeeksisterende. Jeg har problemer med å tyde tekstmeldinger fra ham.) Jeg har vurdert å kjøpe HP lydbok til ham til jul, eller evt. en lettlest versjon, men er litt redd for at han blir fornærmet. Så da ble det kokebøker i stedet. :) (Han er kokkelærling, og har sin store helt i storebroren sin, altså min mann.)


#8

jane sa for siden:

Nei, det gjør ikke jeg heller.


#9

Enhjørning sa for siden:

Min bibliofile venninne har en mann med dysleksi, og hun har det siste året introdusert ham for lydbøker.
Han er helt hektet nå, inderlig fascinert over denne helt nye verdenen som har åpnet seg for ham, og har sagt han er henne evig takknemlig for at hun viste ham at man kunne nyte bøker uten å måtte lese dem selv.
De har til og med begynt med høytlesning: Før de sovner om kvelden, leser hun et kapittel eller fem av en bok de begge har interesse av.
Jeg ble så glad og rørt da hun fortalte meg dette.
Så fantastisk det må være for ham! :rørt:

...Men det er klart: Det blir noe helt annet med en svoger. :blunke:


#10

Skytte sa for siden:

:lykkelig:

La frem gavene vi skal ha med oss til Svigerfar i morgen, i går og der lå det jammen en pakke fra min far som garantert inneholder bøker. Tre stykker kjentes det ut som.

Da er jula reddet :D.


#11

Enhjørning sa for siden:

Jeg er nesten helt sikker på at min beste venninne har kjøpt en bok til meg i år! :lykkelig:

Kjenner jeg henne rett, og ut fra størrelsen, kan det være enten The Heroin Diaries (biografi, Nikki Sixx) eller Hekta (biografi, Ronni le Tekrø)... :glis:


#12

Mamma Rosa sa for siden:

Jeg liker også bøker, men får ingen.

Jeg får to gaver, penger, dett er dett. Da kan jeg jo alltids kjøpe meg en bok.

Jo, forresten, jeg får en gave til, en konfekteske av mamma.
(...hadde ikke råd til mer... det koster å drikke, samt røyke 30 om dagen skjønner jeg. )


#13

Tallulah sa for siden:

Jeg regner med at du har lest The Dirt og Straight Whisky (litt dodgy navn på forfatteren gitt)? Hvis ikke anbefaler jeg dem på det sterkeste! Sammen med Fargo Rock City og 101 - et år på turne med Gluecifer. Sånn hvis du skulle trenge bokønsker itl en annen gang. ;)

Jeg ønsker meg Revolver til jul jeg.


#14

him sa for siden:

Nei, det gjør ikke jeg heller. :) Jeg kan rett og slett ikke fatte at man synes synd på personer som ikke liker å lese. Jeg leser mye selv (ca en bok i uka), men jeg skjønner godt at alle ikke gjør det. Når det er sagt har jeg sørget for å omvende mannen min som ikke leser til å bli en. Jeg plukket bare ut ting han liker å lese, og vips da leser han. :knegg: Mener du at Mrs.Lee ikke kan bedrive høytlesning på senga til svogeren? :tullerdumednisselue: ( :knegg: )

#15

Enhjørning sa for siden:

Åh, der sier du noe - det kan jo faktisk være The Dirt ja! Hun har lest den i fillebiter selv, og anbefalt den varmt til meg - som ennå ikke har somlet meg til å lese den.
Fy og skam for en Crüe-fan som meg. :sparke:

Takk for tips! :riktig:

:knegg: Det skulle gjort seg...


#16

Tinka sa for siden:

Bokpakker er gøy å få, men her liker vi bøker alle sammen.


#17

Tallulah sa for siden:

Hvis det er den kan du glede deg! Den er bare helt fantastisk morsom. Jeg knegget godt av hvor forskjellig de husket de ulike situasjonene. :knegg: Når jeg kjøpte den leste jeg hele veien hjem. Mens jeg gikk!


#18

Pebbles sa for siden:

At jeg skulle synes synd på de som ikke er glad i bøker fordi de de ville få gull&diamanter istedet for bøker under treet, var sef sagt med et aldri så lite glimt i øyet.

Men jeg synes absolutt at folk som aldri åpner en bok går glipp av noe, ja.

På samme måten som musikk-/film/-kunstelskende mener at andre som ikke er opptatt av det, går glipp av noe.

Jeg gleder meg til en rolig romjul med masse tid til lesing! :ja:


#19

D'Arcy sa for siden:

Jeg har ønsket meg en stabel bøker og håper i alle fall på en. Men for å være på den sikre siden, så har jeg kjøpt Håkon Moslet sin Turboneger-biografi til mannen. Så kan jeg i alle fall lese den om ikke jeg får noen.


#20

Snippa sa for siden:

Jeg liker veldig godt bøker, men synes ikke synd på de som ikke liker det for det.
Men bøker er noe jeg fint unner meg selv, og kjøper meg mange av i løpet av året, så jeg bytter dem mer enn gjerne ut under treet med luksusartikler, gull og glitter som jeg ikke kjøper selv!


#21

Dixie Diner sa for siden:

Gull og diamanter vil jeg iallfall ikke ha, det hater jeg. Men jeg liker godt bøker. Nå ønsket jeg meg gryter i år da, så det blir nok ikke så voldsomt med bøker, dessuten har ingen spurt meg hvilke bøker jeg ønsker meg så da vet jeg iallfall at jeg ikke får noen. Greit for meg, jeg kjøper bøkene mine selv. :)


#22

Pebbles sa for siden:

Jippi - 5 bøker under treet! :lykkelig:

Berlinerpoplene, Eremittkrepsene og Ligge i grønne enger av Ragde (tror jeg må være den eneste i hele Norge som ikke har lest disse bøkene, så det var på tide!) og The Thirteenth Tale, Diane Setterfield samt What came before he shot her, Elizabeth George.

glede seg til romjulslesning


#23

Mandarin sa for siden:

Ingen bøker i år .. :sukk:
Men masse annet fint altså.


#24

Slettet bruker sa for siden:

Jeg sørget for å ha en bunke med nyinnkjøpte bøker før julen kom. Bare en bok til meg fant veien under juletreet i år, og det er selvsagt alt for lite. Jeg synes ikke synd på folk som ikke liker å lese, men jeg synes det er rart. Her i huset er vi bibliofile alle som en.


#25

Mikkeline sa for siden:

Jeg fikk til min store overraskelse ingen bøker.... Men mamma fikk Drageløperern, så den tok jeg med meg hjem og skal begynne på i dag.

Jeg kan vel ikke si at jeg synes synd i de som ikke liker å lese bøker, men er veldig glad for at jeg har hatt leseglede siden jeg var liten. Alle de fantastiske leseopplevelsene ville jeg ikke ha vært foruten.


#26

jolie sa for siden:

Ingen bøker under juletreet i år. Verken til oss eller barna. Men jeg fikk tre mummikopper, så det er ett fett :knegg:

Ga bort 5 bøker totalt, og det så ut til at de ble godt mottatte.


#27

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg fikk heller ingen bøker. :skuffet: Ikke har jeg noe liggende heller. Guttungen fikk seks bøker, mannen to. Mor fikk ingen. Urettfeigt.


#28

him sa for siden:

Jeg kjøpte selvfølgelig til meg selv. :D Blant annet Shanna (tegneserie), anbefales! Mannen min mente den var "litt urealistisk", dumme mannen. :snurt:


#29

Guava sa for siden:

Jeg ønsker meg aldri bøker, men leser mye. Jeg låner det aller meste på biblioteket og synes det er genialt. Siden jeg får lånt alt gratis der synes jeg det å få bøker til 3-400 kr som jeg leser ut i løpet av noen dager nesten er litt bortkastet. Engelske bøker derimot kan jeg finne på å kjøpe dersom jeg ikke får lånt dem på biblioteket, men da som oftest som pocket.

Mannen min er ikke bokinteressert, men jeg tror han har det bra likevel :)


#30

Mikkeline sa for siden:

Ungene mine fikk mange bøker. Gleder meg veldig til å lese sammen med dem!


#31

Pebbles sa for siden:

Nåh... er du nå helt sikker på det? :humre:


#32

torsk sa for siden:

Øhm, la meg gjette helt vilt: mannlig tegner? :rolleyes:


#33

him sa for siden:

Å, så herlig at du spurte om det! Det er Frank Cho som tegner, han er bare helt fantastisk!! :D Her i Norge er han mest kjent for "Reservatet". Ryktet sier forresten at Frank Cho er den tegneren som oftest er blitt sensurert i amerikanske medier. Jeg senser litt negative vibber, mot Frank Cho fra din side, både du og mannen min kan ta dere ei bolle. :snurt:

Her er et selvportrett av Frank Cho forresten:

Anbefaler en tur på siden hans.


#34

him sa for siden:

Nb! Rent anatomisk er Frank sine damer mer korrekte enn de fleste andre tegneseriekvinner. Skjekk de leggene på damene på siden hans. :D


#35

torsk sa for siden:

Hehe, jeg likte/liker Reservatet jeg, og burde egentlig kjent igjen Frank Cho med en gang. Bruker ikke han vitse med preferansen for barmfagre heltinnere selv også? :)

:nam, nam, bolle:


#36

Karamell sa for siden:

Jeg fikk en bok. :D og så har jeg Stieg Larsson liggende. Den skal jeg begynne på i morgen når besøket har reist hjem!


#37

Toffskij sa for siden:

Jeg fikk bøker! Masse bøker! :D For eksempel alle bøkene om Døden i Discworld-serien og Are Kalvøs kinarestaurantbok (morsom!).


#38

Dragen sa for siden:

Ikke vet jeg hva galt jeg har gjort, men ikke engang barna mine får bøker til jul. :skuffet:


#39

Tallulah sa for siden:

Jeg fikk de tre siste numrene av Fables, og Country Music, a complete visual history, med forord av Willie Nelson. :lykkelig:


#40

Skytte sa for siden:

Jeg fikk tre bøker av Stieg Larsson :D.


#41

Adele sa for siden:

Jeg fikk ingen bøker til jul i år, jeg har ikke noen liggende heller. Jeg savner virkelig å ha ei god bok liggende, og skal ut å kjøpe i morgen. Men guttene fikk både bøker og lydbøker da, og jeg gleder meg til å lese for dem.


#42

Enhjørning sa for siden:

:jippi:
Jeg hadde rett, og min beste venninne kjenner meg så godt: Jeg fikk Seb Hunters "Hell Bent for Leather - confessions of a Heavy Metal Addict" og "Slash" - biografien til min store gitarhelt, pinup og ungdomsforelskelse. :glis:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.