Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skjema for reise til UK uten foreldre

#1

Palmen sa for siden:

Korpset skal til Edinburgh i sommer, og de fleste ungene reiser uten foreldre. Jeg mener å ha hørt at det finnes et skjema man kan fylle ut for å gjøre immigrasjonsprosessen smooth, men google er ikke min venn i dag. Kan noen hjelpe?


#2

Divine sa for siden:

Jeg mener du finner det på flyselskapets nettsider.



#4

Divine sa for siden:

Ja, det ser kjent ut, i alle fall.



#6

tink sa for siden:

Vi sender speiderne til Sveits i sommer, og har laget en erklæring som er signer at prokurator som de skal ha med seg.

Den har navn og passinformasjon til det reisende barnet.

Noe sånt: www.norway.no/contentassets/adf34d57410d4d989b784fcd4a38b682/parental-concent.pdf
Navn og passinformasjon på de voksne reiselederne og det samme på begge foreldre som har signert. For vår del dreier det seg også om at de skal en tur innom Italia i løpet av oppholdet.


#7

Divine sa for siden:

Da sønnen min reiste alene til UK, måtte vi i alle fall fylle ut flyselskapets egne skjemaer. For det er flyselskapene som krever det, så vidt jeg vet, ikke grensekontrollen.


#8

apan sa for siden:

Jeg bare fant et skjema på nett og la ved passkopi etc da jeg sendte lillesøster til UK med besteforeldrene i fjor. Det gikk helt fint. Var et helt tilfeldig skjema, fikk flere treff da jeg googlet.


#9

Palmen sa for siden:

Denne er jo fin, men innen schengen. Skal ikke være lett


#10

Neket sa for siden:

Jeg har ikke fylt inn noe etter at ungene ble store nok til å reise alene uten assistanse. Før det fylte jeg bare inn de assistanse-skjemaene fra flyselskapet.

Eneste gangene de har sagt noe er når jeg har reist over med barna uten mannen (når de var små), vi hadde forskjellig etternavn så de sa jeg måtte ha med fødselsattest eller tillatelse. (Slapp inn uten da. Alle tre gangene. Hilsen lærer aldri.)



#12

C3PO sa for siden:

Da sønnen skulle til England på klassetur i 10. klasse hadde ikke foreldrene husket på dette og det skapte problemer ved utreise.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.