Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sommerjakke?

#1

Skilpadda sa for siden:

Jeg har i lengre tid sagt til venninner (og mannen min) at «det finnes ingen jakker» når de har sagt at de leter etter en ny sommerjakke. For det har vært min erfaring de siste årene.

Men kanskje det gjør det? Finnes det lette, uforede jakker som ikke er dongerijakker, og ikke blazere/dressjakker, og heller ikke anorakker eller allværsjakker? Bare en tynn jakke så man kan ha noe utenpå som ikke varmer mer enn en skjorte? Hva går dere andre i? Må man velge mellom blazer og hoodie, liksom?

Jeg er ganske stor, og det er ikke så lett å finne jakker som passer i størrelsen, men dette problemet ser ut til å gjelde folk innenfor normalområdet også, så kom med alle anbefalinger. :vilha:


#2

Tallulah sa for siden:

Ja, det finnes. :nikker:

Jeg har følgende:

  • trenchcoat (vindtett, og litt regntett)
  • svart linfrakk (verken vind- eller vanntett, men svart så litt varm allikevel)
  • vintage, tynn bomberjakke i sateng
  • anorakk-aktig fra franske mousequeton i skikkelig tykkvevd bomullslerret så den er vindtett og ganske vanntett
  • en quiltet bomullsjakke sydd av gamle indiske tepper

#3

Toffskij sa for siden:

Jeg har akkurat kjøpt meg denne fra Uniqlo, og er veldig fornøyd med den. Den er superlett, nesten bare en skjorte, men ser også litt ut som verdens mest uformelle dressjakke. Den er stor i størrelsen, jeg bruker L som går fint igjen over min 108 cm byste, så kanskje XL kunne funke på deg?#5

Skilpadda sa for siden:

Den ser veldig ut som noe jeg kunne bruke, Toffskij. :jupp: Noe av problemet er jo at nesten alt blir for varmt for meg (jeg har både en foret vårjakke, dongerijakke, regnjakke og en nesten vann- og vindtett jakke, men det er allerede for varmt for alle disse i Oslo nå, synes jeg).

… Men så har de ikke den røde i XL, såklart. :sukk:#7

Niobe sa for siden:

Jeg har en helt perfekt fra H&M. Den er supertynn i stoffet, som trenchcoat i fasongen, men helt uten knapper. Den knyttes i livet med belte, men jeg går som regel med den åpen.
#10

Skilpadda sa for siden:

Tusen takk for tips, alle! :blomst: Jeg er sikkert litt sær, så det er jo ikke så lett å anbefale. :knegg: (Og Røverdatter, jeg går jo ofte ikke i jakke, eller ender opp med å ta jakken av meg og gå og bære på den, men jeg kunne tenke meg å ha muligheten, i alle fall. Og så hadde det vært fint med en tynn, uforet jakke som er lett å pakke med seg på ferie.)

Jeg likte den Toffen anbefalte, og så fant jeg én jeg likte på Zalando, men den kostet 2500 kroner, så jeg vet ikke helt. Men i det minste har jeg nå funnet ut at det kanskje er «skjortejakke» jeg trenger å søke på for å finne uforede ikke-boblejakker-eller-blazere. :jupp:


#11

Musemus sa for siden:

Sjekk linjakkene fra Zara, der er det mye fint.


#12

Luftslottet sa for siden:

Det kan jo være at en linskjorte fra Cubus er det akkurat du leter etter. De har noen fine nå, som også ville passe i størrelsen, men som bare er helt feil passform til meg, ellers hadde jeg kjøpt det selv. Tror det kan funke bedre for deg.


#13

Skilpadda sa for siden:

Godt poeng, Luftslottet! Jeg skal vurdere det. :jupp:


#14

LilleT sa for siden:

Ikke at det hjelper deg noe, men jeg har kjøpt en genial en på Vintage Heaven. Den er kort, og i brun lin. Som å ha på en linskjorte, bare at det er en jakke, liksom. :jupp:


#15

My sa for siden:

Jeg har nylig kjøpt meg denne, det er en slags mellomting mellom skjorte og jakke. Liker den veldig godt! :jupp: På bildene ser det nesten ut som jeans-stoff, men det er tynnere og mykere enn det, og veldig god når det egentlig er for varmt for jakke. Fargen er veldig mørk blå. Dette bildet gir egentlig mest riktig inntrykk. Den er stor i størrelsen, jeg kjøpte en størrelse mindre enn jeg vanligvis bruker.

Også har jeg en linblazer fra Zara som jeg er veldig glad i. Ikke veldig blazer-følelse, fordi den er "slaskete" og oversized, og ikke stram i uttrykket (kjøpte den i 2020, men de har vel fortsatt noe i samme dur) og denne, fra Karen By Simonsen, i litt kraftig bomullstoff.

Ellers finnes det en del fint på linfronten hvis man går litt opp i pris, f.eks i merker som Bitte Kai Rand og Nygårdsanna :plystre:


#16

Luftslottet sa for siden:

Denne her var helt i min gate og ikke så dyr heller, på salg: www.bittekairand.no/no/doubleweave-77592.html

Takk for tips! :hjerter:


#17

him sa for siden:

Har du sett på løpejakker? De er veldig tynne og lette. Noen har selvsagt et kjempesporty uttrykk, men mange er veldig "vanlige". Tok et søk på zalando nå og synes det var ganske variert både i snitt og farger#19

Shun sa for siden:

Min sommerjakke er en Arc'teryx Atom Sl, og jeg er på jakt etter noe som ikke er så athleisure.
Men den funker kjempebra.


#20

mkj sa for siden:

Hvis jakker er for varmt, hva med en åpen linskjorte utenpå en t-skjorte?
#23

Hyacinth sa for siden:

Det er faktisk et godt tips. Den ene løpejakken min ser ikke sporty ut i det hele tatt. Den dekker rompa og er innsvingt i livet. Helt svart uten noen form for logo. Den er ultratynn og ekstremt lett. Jeg går ofte tur i den når jeg ikke løper.#25

Karamell sa for siden:

Jeg har kjøpt to av disse + en slags skjorte fra Levis som alle tre kan funke som jakke på varme dager.


#26

Eia sa for siden:

Jeg bruker cardigan som jakke på sommeren. :enkel:


#27

Karamell sa for siden:

Ja, det blir det mye av på meg også når jeg ikke bruker jeansjakker. Jeg har lenge hatt vanlig jeansblå jakke, men i år har jeg kjøpt en hvit og en råsa også. den hvite er veldig tynn og myk i stoffet.


#28

Skilpadda sa for siden:

Tusen takk. :) Mange fine jakker (og mye annet fint når jeg blar i butikkene).


#29

veobra sa for siden:

Her var det mye fint. Jeg ønsker noe tilsvarende. Jeg vil noen ganger se litt mer kledd ut enn bare med bluse eller teskjorte.#31

Madicken sa for siden:

Jeg bruker nesten aldri jakke om sommeren, men har et par skjorter i lin som brukes som en slags jakke om det er litt kjølig.

Henger i tråden for tips. :jupp:


#32

Malama sa for siden:

Min nye kollega tilflyttet fra sørlandet, kommenterte nylig at hun hadde sett folk i tynne dunjakker. Sommer-dunjakker. At man kanskje bare burde innse at sånn er det? Svaret rundt bordet fra en annen tilflyttet kollega var "ja, det er mye.... 13 grader"

Denne tråden fikk meg i alle fall til å trekke litt på smilebåndet. Og fastslå at jeg bor virkelig i feil del av landet. Det er bare familiære og andre sosiale årsaker til at det er helt rett.

Men tanken på en linskjorte som jakke fordi dongeri er for varmt. Min datter fikk nylig en dongrijakke og bruker den ofte. Hun tar bare allværsjskken utenpå når hun sykler til skolen


#33

-ea- sa for siden:

Det Malama sier høres mer kjent ut. Sommer? Da henger jeg bort den tjukkeste vinterjakka, og det er det. :humre:


#34

GinaK sa for siden:

Når det er så varmt som det er i Oslo nå så bruker jeg cardigan som jakke.
I dag hadde jeg cardigan med tynn dunvest utenpå. Mest fordi jeg liker å ha lommer.


#35

Tallulah sa for siden:

Varmt i Oslo? Gærninger. Jeg har skjerf, jeg.


#36

Luftslottet sa for siden:

Jeg har bare hatt med meg jakke i hele dag, ikke følt noe behov for å ta den på over t-skjorta.


#37

Tallulah sa for siden:

Jeg har hatt t-skjorte, cardigan, jakke og skjerf. Tok det bare av da jeg syklet litt heftig.


#38

Hyacinth sa for siden:

Jeg impulskjøpte en deilig jakke i går, på en nisjebutikk på et lite tettsted på Vestlandet. Den hang på et 50%-stativ, og jeg måtte bare prøve den. Nevner det fordi jeg nå ser at den også selges på magasin.se til en enda billigere penge enn hva jeg betalte, og med gratis frakt. Og jeg tror kanskje den er noe av det du spør etter, Skilp.

Det er vel kanskje en skjorte, men den er mest en veldig tynn, lett og behagelig jakke, synes jeg. Veldig romslig i størrelsen. 50% bomull og 50% viskose. Litt stretch. Ekstremt luftig og myk. Den ser litt mer jakke enn skjorte ut i virkeligheten enn på bildet, synes jeg.

Her er den:

www.magasin.se/numero-shirt/AVWK07-0KYS.html

Veldig kul til dongeri!


#39

Hyacinth sa for siden:

Den har forresten trykknapper. Det er praktisk.


#40

Palmen sa for siden:

Den sommerjakken jeg bruker mest er en hvit skjortejakke i cord. Skjortejakker er geniale imho.


#41

frukt sa for siden:

Ja, skjortejakker, eller shakets som det visstnok heter, liker jeg også. Har en fin lyseblå cordsak jeg har fått. Men HM har mange ulike ser jeg.


#42

Palmen sa for siden:

Gøy navn, shackets! Og så beskrivende!


#43

Geitrams sa for siden:

Jeg har to sommerdunjakker, en lang og en kort. Og i tillegg regnjakke og tynn ulljakke. Og dongerijakke. Er snakk om et par uker i året man kan gå uten jakke i visse deler av landet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.