Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glutenfritt fra Sverige - mai 23

#1

celebelen sa for siden:

Etter oppfordring i kaffebloggen har jeg en liten liste over hva vi har handlet i Sverige, og noen priser etter hukommelsen. De norske prisene i parantes er stort sett hentet fra Oda.

Wasa knekkebrød (sesam/havsalt) - 29,- (Odapris 49,-)
Diverse melblandinger i eske (Lailas, og en type jeg ikke husker navnet på) - rundt 42 kr/kilo, mot drøyt 60,- hjemme for Møllerens.
Toroposene var nok også billigere, men de kjøpte vi ikke.
Frosne burgerbrød og pølsebrød - husker ikke prisene, men rimeligere enn her

Overraskelsen var ferdige ciabatta fra Schär, som kostet 49 i Sverige, men 29 på Kiwi hjemme.

Jeg hadde håpet å finne store tortillas, som er favoritten i tillegg til ciabattaene, men de hadde ikke riktig type (Old el paso).

Ellers var jo utvalget noe helt annet, kanskje særlig på kjeks og kaker. De hadde blant annet glutenfrie sukkerbrød, som jeg ikke kan huske å ha sett her.


#2

Blondie sa for siden:

Perfekt, tusen takk!

Var dette på en enkeltkjede, eller var dere flere steder? Jeg blir helt himmelfallen av utvalget på MaxiMat, men det er kanskje ikke sånn overalt?


#3

apan sa for siden:

I ordinære mindre matbutikker er utvalget mer som hjemme. I store matbutikker har de stort sett meget godt utvalg. Vi fant forøvrig grovere pasta der da vi var der sist, fusili med havre. Det er sikkert billigere der, men nå fant jeg det faktisk også på en litt stor butikk her hjemme.


#4

Malama sa for siden:

Glutenfrie sukkerbrød (aka kakebunn) har de i frysedisken her hjemme. Fra Brisk. Ikke alle steder, men obs og eurospar har ialle fall dem (Ja, også ligger det Brisk-lokale sånn p andre siden av veien fra kjøpesenteret ca da, mulig det har noe å si. ER Brisk lokal eller?)

Billige er de sånnsett ikke da, men uten melk og uten gluten, så vi brukte en del sånne i konfirmasjonen, gjør et enkelt for lav formap-jenta vår.


#5

apan sa for siden:

Min erfaring generelt er at det det er poeng å kjøpe i Sverige er varer man bruker i store kvanta. Det er da man sparer penger. Engangsinnkjøp, ting man spiser lite av som kjeks og kaker er det lite å hente på i den store sammenheng, dersom man kjøper inn det ender det sikkert bare med at man spiser mer.


#6

celebelen sa for siden:

Vi var på MaxiMat, det holdt lenge med én matbutikk. :knegg:


#7

celebelen sa for siden:

Da skal jeg ta en titt hos OBS neste gang jeg er der. Vi kjøpte ikke nå, siden de ikke var fryst og hadde kort holdbarhetsdato.


#8

Isolde sa for siden:

Brisk holder vel til lokalt på sunnmøre. Mye ting selges over hele Norge men er vel større utvalg der.

Glutefritt sukkerbrød er vel bare å bake med potetmel? Det har jeg gjort ofte.


#9

Blondie sa for siden:

«Bare å bake» eksisterer ikke i min verden. Det er universets føkk ju at jeg fikk cøliaki. :knegg:

Utfordringen min er at vi har dårlig lagringsplass til mat. Jeg har derfor ikke dratt til Sverige de siste årene, fordi det ikke lønner seg når jeg handler smått.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.