Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trondheim tirsdag

#1

millact sa for siden:

Skal på jobbreise neste uke og får et par timer i Trondheim tirsdag morgen/formiddag før min kollega kommer fra Helsinki. Har ikke vært i Trondheim siden jeg var 8, så lurer på om jeg bør stikke innom Nidarosdomen. Noe annet dere kan anbefale? Tipper jeg har 2-3 timer.


#2

Che sa for siden:

Nidarosdomen synes jeg er en god idé.
Det er meldt oppholdsvær på tirsdag, så Trondheim er en fin by å rusle rundt i og, altså - Den er jo pitteliten.


#3

Lavender sa for siden:

Du rekker fint Nidarosdomen, Gamle Bybro, inn Erling Skakkesgate, så St. Jørgensveita til Vår Frue Kirke til Nordregate. Da har du rukket en fin tur.


#4

venla sa for siden:

Nidarosdomen, Bybrua, Dromedar kaffebar på Bakklandet, hovedbiblioteket i Kongens gate , utsiktspir over Nidelva ved biblioteket/bryggene og rusling rundt Vår Frue/St. Jørgensveita


#5

My sa for siden:

Det Venla sa. :nikker:


#6

millact sa for siden:

Tusen takk! Målet med turen er Hydro på Sunndalsøra, men fint med noen timer i Trondheim først.


#7

millact sa for siden:

Frokost på Scandic Nidelven?


#8

Syrinx sa for siden:

Dei har veldig mykje godt, men personleg syns eg det er litt for mykje kjas og mas der. Då kan det vere vel så triveleg med frukost på ein koselig kafé.


#9

Lavender sa for siden:

Jeg tenkte at du ikke rakk så mye mer enn Domkirken på 2-3 timer. Jeg liker Godt Brød i Thomas Angells gate, Kaffebrenneriet like ved. Hvis du ikke foretrekker hotellfrokost.


#10

My sa for siden:

Gode frokostmuligheter på Bakklandet også (Dromedar, Kaffebrenneriet m.fl), og på biblioteket (Sellanraa). Ingen grunn til å gå over bekken etter vann. Mitt beste forslag er kanskje Pilegrimsgården ved Domen, en hyggelig kafé med fin hage hvor man kan sitte ute. Ligger på siden mot elva/gamle Bybro (mye hyggeligere enn den ved Domens besøkssenter/souvernirbutikk ved Vestfronten, der alle cruisebåtturistene er). Den heter Streif bakeri og cafe. De har frokost til 160 kr fra 07:30-10:00, ser jeg av nettsiden, og åpen kafe fra kl 11 og utover.


#11

venla sa for siden:

Enig med My om å gå innom Streif for frokost. Veldig fint å sitte ute der når det er pent vær.


#12

millact sa for siden:

Da gjør jeg heller det. Er begrenset hvor mye jeg kan spise også.


#13

Che sa for siden:

Jeg tenkte og å anbefale streif. Den ligger på nidaros pilgrimsgård (mellom domkirka og elva, så helt i nærheten) er været ok er det helt utrolig fint å sitte ut der, for det er så rolig.


#14

millact sa for siden:

Supert, takk!


#15

millact sa for siden:

For en nydelig by!


#16

My sa for siden:

Ikke sant! :elsker: Og været er ikke helt krise heller akkurat nå, selv om det er ganske kaldt.


#17

millact sa for siden:

Ja, kaldt for meg, men er godt kledd. Er på Dromedar for andre gang, måtte lade mobil. Ruslet rundt, vært i Nidarosdomen, tatt masse bilder, gått over Bybroa og litt rundt.


#18

millact sa for siden:

Det var stengt da jeg gikk forbi i følge skiltet, men fant Dromedar i stedet.

Koser meg!


#19

My sa for siden:

Dromedar er koselig ja, og Bakklandet Skysstasjon! :jupp: (til høyre når du kommer over Gamle Bybro). Det er også fint å gå opp bakken som går rett fram/opp når du kommer over Gamle Bybro, opp til Kristiansten Festning, og se på utsikta over byen fra muren der. Hvis du har tid og gidder (tar bare ca 10 min å gå fra Bakklandet).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.