Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Karameller i mikrobølgeovn


#2

Tammen sa for siden:

det har pappa laget en gang husker jeg :nam:


#3

Hyacinth sa for siden:

Takk! De nederste så lettest ut, jeg skal teste det nå. :D


#4

Hyacinth sa for siden:

Jøss. SÅ enkelt. Ingrediensene står allerede klar i ovnen. Skal det være lokk på?


#5

Hyacinth sa for siden:

De ble GODE! Og var laget på 5 minutter - akkurat som angitt. Men hva pakker jeg dem inn i? Har ikke cellofan.


#6

Elisabet sa for siden:

Oppskrift nr. 1 og 3 er jo like. Jeg testet nr. 3 nå, og det smaker godt. :D Neste gang skal jeg prøve med litt mere fløte og litt mindre kakao. Mine ble litt "smørete" på utsiden, men de skal kanskje være sånn?


#7

Hyacinth sa for siden:

Jeg gjorde likt deg. Hadde en god dæsj fløte i og bare 1 ts kakao. Droppet kokosen. Mine ble også fettete på utsiden. Hva pakket du dem inn i?


#8

Elisabet sa for siden:

De rekker ikke å bli pakket inn i noe som helst ser det ut som. :sparke: Jeg hadde heller ikke kokos i mine. Mannen kom med forslag å bruke oboy neste gang. Det burde jo gå bra? Men ikke så mye.


#9

Dixie Diner sa for siden:

Mine (oppskrift 1, jeg så ikke at nr. 3 var lik før nå) ble også veldig fettete på utsiden, og KNALLHARDE! Ble som knekk ... Men de smakte godt da, men pga. konsistensen (jeg hater så hard konsistens) blir de ikke spist.


#10

Elisabet sa for siden:

Hadde du fløte i? Med en god slump fløte så ble de mye seigere. Litt hardere i dag dagen etter, men de blir seige om en varmer dem litt i munnen. :nam:


#11

Azi sa for siden:

Jøss trodde du lagte kameler i microen! :O


#12

Sokk sa for siden:

Men altså. Det tar ikke timesvis å koke karameller. Hvis du har et sukkertermometer vet du akkurat når de skal tas av plata, jeg synes karameller blir best når de koker til 130 grader. Du kan ha plata på full guff hele tiden og lokket av, og jeg vil anslå at det tar ca 10 minutter. Det der med småkoking i timesvis er bare tull - det eneste som betyr noe er at temperaturen blir høy nok. :jupp:


#13

Dixie Diner sa for siden:

Oj det ante jeg ikke, har aldri brukt et sukkertermometer men det skal jeg jammen gjøre. Jeg kokte jo karamellene til Tjorven på full guffe i 2 timer da, men konsistensen ble aldri bra nok, kan det hende kjelen min var dårlig? Har hørt det har litt å si.


#14

Hyacinth sa for siden:

Ja, var det ikke i mikroen? Jeg laget dem i mikroen? :undrer:

Jeg laget oppskrift nr 3 uten kokos og med mindre kakao. Ble perfekte, og akkurat like smørbukkaramaller. Min søster laget etter samme oppskrift, men hennes ble knallharde. Merkelig.


#15

Hyacinth sa for siden:

Åja, kameler. :skjerpings, Kristin:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.