Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ser du serier?

Ser du serier?

 • Hver dag
  45 stemmer
 • Hver uke
  51 stemmer
 • Sjeldnere enn hver uke, men av og til.
  18 stemmer
 • Aldri
  7 stemmer
#1

Røverdatter sa for siden:

Jeg får ikke til å se serier lenger. :niks: Enten begynner jeg å kjede meg eller så orker jeg ikke å fortsette når intrigen blir for innviklet. Det er litt frustrerende siden jeg pleide å ha mye glede av serier. :sukk:

Jeg har prøvd å se noen av seriene som anbefales her i forumet, men gir opp etter noen minutter eller en halv episode.

Jeg liker best dokumentarer om jeg skal se noe nå, og sååå voksen er jeg egentlig ikke.


#2

Blondie sa for siden:

Jeg ser stort sett bare serier (og nyheter). Ikke hver dag, men gjerne flere episoder når jeg har tid. Jeg liker best å følge historier og karakterer som utvikler seg. Filmer ser jeg sjelden.

Klarer du ikke engang Ted Lasso? :trøste:


#3

venla sa for siden:

Jeg ser serier i et lengre strekk (altså 3+ episoder) et par ganger i uka. På travle dager og når jeg skal svare på meldinger/surfe/organisere hverdag etc samtidig ser jeg bare nyheter.

Ramler så fort ut hvis jeg ser bare en episode nå og da. Så foretrekker å se ferdig en sesong på feks ei uke. Men serien må fenge etter første episode, ellers finner jeg lett noe nytt.


#4

Sissel sa for siden:

Ja, jeg ser på serier hver uke. Varierer litt hvor mye, det kommer an på om jeg holder på med en som er veldig spennende/gøy eller ikke.


#5

Retz sa for siden:

Jeg ser dokumentarer en gang i blant, gjelder det? Andre serier blir det lite av, i snitt mindre enn en i året.


#6

My sa for siden:

Ja, hver uke ca. Men det er vanskelig å finne noe som fenger, jeg er særdeles kresen og liker ofte ikke det samme som andre liker, og blir fort lei og ramler av. Særlig hvis serien er lang. Men når jeg først finner en jeg liker, og det gjør jeg fra tid til annen, så ser jeg gjerne. Men det er en jungel, og du ser ikke alltid skogen for bare trær.

Har sett noen dokumentarserier også da.


#7

Blå sa for siden:

Ja, men stort sett bare en dag i uken når jeg er alene hjemme på kveldstid. Jeg holder på med to serier parallellt og akkurat nå ser det ut til at jeg får tid til to episoder, så en i hver serie, på en kveld.

Akkurat nå ser jeg Firefly Lane og Outlander.


#8

Myria sa for siden:

Ja, jeg/vi ser serier hver uke og bare en sjelden gang filmer. Jeg er ganske nådeløs og ser maks to episoder før jeg slutter om det ikke interesserer meg. Jeg har tydeligvis rar smak for jeg har svært sjelden vært interessert i de seriene "alle" ser.


#9

Maverick sa for siden:

Ja - men ikke religiøst. Og oftere og oftere foretrekker jeg å løse kryssord eller lese bok i stedet. :knirk:


#10

Nera sa for siden:

Jeg ser heller ikke serier. Jeg takler en episode eller to, men det meste blir et pliktløp. Jeg liker dokumentarer, og jeg ser at jeg også beveger meg mer i den retning når det gjelder hva jeg velger å lese.


#11

apan sa for siden:

Jeg svarte Aldri. Ser bare ulike reality-greier. Jeg ser Klassen da, er vel en slags serie, men tenker den ikke teller.


#12

tink sa for siden:

Ja, krysset for hver dag, selv om det ikke stemmer helt. Det varierer litt med dagsform og andre planer. Jeg liker godt å se serier, både alene og sammen med mannen.

Dersom du trives bedre med dokumentarer eller type temaprogrammer om hage/interiør eller slektsforskning så finnes det jo også masse å velge mellom. Har venner som foretrakk dokumentarer fra vi var tenåringer, så det trenger ikke å ha noe med alder å gjøre.


#13

IzziCreo sa for siden:

Ja, jeg krysset av for hver dag, men det er fordi vi gjør det for øyeblikket. Det er ikke slik at det er standarden. Men vi prøver å avslutte kvelden med en episode av en eller annen serie vi ser.

Er det slik at du har mye annet i livet ditt nå som tapper deg? Jeg nevner det fordi jeg i perioder hvor jeg har vært veldig syk, så er det ikke alltid jeg har overskuddet til å følge en historie eller motta så mye info overhodet.

Det er også mye snakk om konsentrasjonsevnen vår etter inntog av sosiale medier, scrolling og å konstant være "pålogget". Mange føler de ikke klarer å lese en bok lengre, ei heller se film eller serier fordi det krever konsentrasjon over tid. Og man griper til mobilen eller annet når man holder på og dras ut av handling/aktivitet. Det fine er visst at det kan trenes opp igjen.


#14

IzziCreo sa for siden:

Og jeg tenker at man har naturlig faser for ting, så om man i perioder ser dokumentarer, for så å se miniserie, aktualitetsprogram, lese bøker, sudoku, filmer, så anser jeg det som ganske vanlig. Jeg bytter på endel selv.


#15

celebelen sa for siden:

Jeg ser omtrent aldri dramaserier, klarer ikke å interessere meg for det. De eneste seriene jeg har sett på i det sist er Drømmeslottet og Husdrømmer på Sicilia, ellers er det meste hage- og dokumentarprogrammer hvis jeg ser på tv.


#16

Divine sa for siden:

Ja, vi har alltid en serie på gang, men ofte blir det til at vi ser én spisode på lørdag, og det er det hele, så da kan det ta veldig lang tid å komme seg gjennom en serie. Andre ganger blir vi mer bitt av basillen, men det er helt slutt på den tiden vi satt oppe halve natta fordi vi ikke klarte å slutte å se.


#17

Toffskij sa for siden:

Jeg har alltid flere serier gående (ser i forskjellige konstellasjoner med familien + typisk minst en serie alene). Det finnes så mye bra, det som er vanskelig, er å finne nok tid til å se alt jeg vil.


#18

Skilpadda sa for siden:

Ja, vi holder alltid på med flere serier; det er ikke riktig hver kveld, men ganske ofte blir det i alle fall én episode. Vi ser en del film også, de tar jo lengre tid den ene kvelden man ser dem, men til gjengjeld blir man ferdig på én kveld. :humre: Å se film og serier er en av våre yndlings-sammen-aktiviteter, og vi har mange, mange flere vi har lyst til å se enn det vi har tid til (eller får til å prioritere, kanskje heller).

Ser i praksis bare fiksjon; det hender at vi har sett dokumentarer, men det er sjelden. Ser aldri konkurranser eller reality.

Og jeg ser bare serier sammen med mannen. Han er jo alltid her. :knegg: Og han er enda mer glad i å se film og serier enn jeg er, så det ville være veldig rart å se på noe uten at han er med på det.


#19

Timar sa for siden:

Så glad for at dette spørsmålet kom opp! Jeg har inntrykk av at alle andre ser serier i massevis, og føler meg fullstendig lost. Hvis jeg først får sett en serie så er det gjerne noen år etter at folk er ferdig med å snakke om den. :knegg:

For min del skyldes nok manglende seriekikking flere forhold. Tid, og stress og manglende evne til å prioritere å sette meg ned over tid er en faktor. TV plassert rett utenfor rommet til yngste som legger seg tidligere enn meg er en annen. (Jadda, vi har høretelefoner)

Jeg tror likevel den viktigste grunnen er at det krever for mye av meg. Jeg er ansiktsblind og bruker mye tid og krefter på å klare å kjenne igjen folk. Av den grunn sliter jeg med å følge plottet. Og nå når jeg er litt mer sliten enn vanlig så kjennes det helt uoverkommelig.

Løsningen er jo å ha serier som går over mange sesonger med samme persongalleri, men akkurat nå har jeg ikke noen gode kandidater klare.


#20

Karamell sa for siden:

Ja, jeg ser for meg selv direkte på laptop, gjerne nesten hver kveld. Ser selvsagt ikke hvis jeg har planer som involverer andre personer hjemme eller ute.

Jeg pleier ikke å se serier sammen med mannen for han ser mest sport på TV, men akkurat nå har jeg fått ham med på Ted Lasso, så den ser vi sammen på TV.


#21

frukt sa for siden:

Ja, hver dag når jeg finner noe som fenger. Men jeg er kresen, så det skal litt til, og ofte mister jeg interessen underveis.


#22

liefje sa for siden:

Av og til. Jeg blir så gira at jeg binger når jeg først ser på noe at jeg pleier å ta en pause etter å ha sett en.


#23

ingling sa for siden:

Jepp, ser serier. Sikkert alt for mange. :humre: Men jeg tenkte ikke bare på dramaserier da jeg svarte, jeg ser vel like mye på hageprogrammer og dokumentarer og litt reality. Men det er jo mye av det som er i serieformat også. Jeg og mannen ser stort sett noen episoder av noe på kvelden, men i perioder er det en eller annen komiserie vi har sett minst en gang før, hvis vi er tom for serieinspirasjon. Filmer ser jeg derimot nesten aldri lenger.


#24

Nenne sa for siden:

Kanskje ikke hver dag, men flere ganger i uka i hvert fall.

Jeg liker serier mye bedre enn filmer nå. I seriene kan jeg bli bedre kjent med persongalleriet. Og filmer nå er jo nesten bare Marvel nr 10 av ditt eller DC nr 8 av datt. :gjesp:


#25

Skilpadda sa for siden:

Nei, da har du ikke lett så veldig grundig. :humre:


#26

amo sa for siden:

Denne uken har jeg sett the Secret. Sann historie om en gal tannlege på tv2 Play.


#27

Elise sa for siden:

Jeg ser mye serier, og føler at hjernen min trenger det.


#28

Millen sa for siden:

Ser serier og filmer, og linneær tv ( særlig når jeg er sliten i hodet og ikke orker følge med/konsentrere meg).
Ser ofte 2-3 serier, ikke samtidig og gjerne en tung (må følge godt med) og noen lette som jeg ikke trenger følge så hardt med på.


#29

Floksa sa for siden:

Vi ser Norge Rundt, fra Bølle til bestevenn osv. men usikker på om det kvalifiserer som serier?


#30

Palmen sa for siden:

Min nye favoritthobby er at jeg møter en venninne en gang i uken for å se serie. :elsker: Dette har vi gjort med to forskjellige serier gjennom hele vinteren.

Ut over det ser jeg lite på serier.


#31

Dali sa for siden:

Sovner veldig ofte til en serie. Våkner til rulleteksten og må, om bra nok serie, se på nytt neste dag.


#32

nolo sa for siden:

Jeg ser serier med kjæresten flere ganger i uken. Gjerne flere episoder i slengen når det er helg. Mye krim, men også diverse annet innimellom.


#33

amylin sa for siden:

Jepp, ser omtrent hver dag. Krysset av for hver dag, selv om det hender det er dager jeg ikke rekker å se.


#34

Lhi-My sa for siden:

Jeg ser nyheter en gang i blant, men ellers ser jeg veldig lite på noe som helst. Det kjeder meg fort og jeg føler jeg kaster bort tida mi. Jeg hører mye lydbok både når jeg jobber og også ellers. Det er kanskje en slags erstatning.


#35

Strå sa for siden:

Jeg svarte "Sjeldnere enn hver uke, men av og til". Det er ganske lenge mellom "Good Omen" som vi nettopp så sammen og Westworld for tre år siden.
TVen brukes mest til snookertitting og der er det sommerferie nå.


#36

kamp sa for siden:

Nei.
Kun dokumentarer.


#37

Embriksmamma sa for siden:

Hver dag vanligvis men de siste ukene har livet vært ekstremt travelt så det har ikke blitt tid til det. Ser stort sett alene.


#38

Linella sa for siden:

Jeg sliter med å finne noe jeg liker å se på, og ser derfor sjelden serier.


#39

Effie sa for siden:

Svara kvar dag. Det er nok nesten riktig. Me har "mine", "dine" og "våre" seriar/filmar. :D

Elskar å binge! Kjempegøy å oppdage nye seriar med fleire sesongar som er verd å sjå, og det motiverar til å gjere kjedelige husoppgåver at då kan me sjå det saman etterpå.

Me ser og repriser, har eit par seriar/filmar me ser omatt om det ikkje er noko anna som fristar. Då gjerne med litt meir sysling samtidig. Til dømes sparkla og mala me heile stova medan me hadde Fringe sesong 1-3 gåande non-stop.


#40

isola sa for siden:

Her er jeg også.


#41

løve70 sa for siden:

Ja, jeg ser serier. Som oftest minst en gang i uken, men det varierer etter hvor mye tid jeg har tilgjengelig.


#42

Isolde sa for siden:

Går mye serier for tiden. Hjemme i permisjon sammen med mannen, med babyer som ofte bare sover på oss. Da blir det litt tid foran skjermen.


#43

Pelen sa for siden:

Samme her, det er på en måte vår samlingspunkt før vi legger oss. Som regel ligger jeg på armen hans. :hjerter:

#44

Apple sa for siden:

Elsker serier. Får ikke tid til å se alt jeg ønsker.


#45

Hønni sa for siden:

Elsker serier. Mannen og jeg finner serier vi liker sammen og så blir det to, tre episoder av de om kvelden etter alt som skal være gjort. Godt med armkrok, den ene eller andre veien.


#46

Drømmedama sa for siden:

Jeg og Drømmemannen ser serie sammen i sengen nesten hver kveld. Veldig koselig.
Jeg ser noe serier alene også, sånne som han ikke har lyst til å se. Oppussingsserier og annet gøy.


#47

Candy Darling sa for siden:

Jeg ser bare serier. Ikke lineær-TV, ikke reality eller andre underholdningsprogrammer, ikke dokumentar.

Forresten, fotball ser jeg også. Takkskarrufaenmegha, Ted Lasso.


#48

Palmen sa for siden:

:knegg: Candy


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.