Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oslo T-bane og buss

#1

Retz sa for siden:

Må man aktivere/vise billett på mobil? Ev før og/eller etter?

Må plutselig til Oslo, og er avhengig av kollektivtransport fra sentrum til Oppsal. Kanskje andre steder også, litt uklart foreløpig.


#2

Tjorven sa for siden:

Man må aktivere billett i Ruter-appen FØR man går om bord. Enkeltbilletter er gyldige i en time fra man kjøper.

Det er dessverre ikke særlig stas å reise sentrum - Oppsal for tiden. T-banene er stengt øst for Helsfyr, så på Helsfyr må du bytte til buss 3B. Den går når det passer den. :sukk: Hvis du reiser i rush, bruker den en evighet fordi den blir stående i samme kø som alle bilene. Så er det noe tidskritisk, må du beregne GOD tid. I går brukte jeg over en time fra sentrum til Oppsal.


#3

Tallulah sa for siden:

Men du må ikke vise billettene til noen, med mindre det kommer kontroll.


#4

Retz sa for siden:

Tusen takk for god info, Tjorven! Gull verdt! Tror jeg slipper unna morgenrushet i hvert fall, og ettermiddagsrush er ikke så farlig, da skal jeg bare tilbake til hotellet i sentrum. Kom litt brått på dette her, og jeg har ikke vært så veldig mye i Oslo. Har faktisk aldri brukt kollektivtilbudet, bare gått og løpt. :D


#5

Retz sa for siden:

Ok, supert! Tusen takk!


#6

Tjorven sa for siden:

Hvis du skal opp til Oppsal på formiddagen og til sentrum på ettermiddagen, så reiser du motrush. Da slipper du i hvert fall at det er så altfor fullt, men køen er jo der.

Men så blir jeg jo spent på hva du skal på Oppsal på dagtid. Det er jo ikke akkurat et livat sted.


#7

Retz sa for siden:

Party, Party! :meelopers:

Neida, jeg skal hjelpe til med forskjellig ifm en begravelse. Ikke noen nære som er død, men pårørende er kjære for meg.


#8

apan sa for siden:

Jeg tenker at om du skal til Oppsal kirke, ville jeg tatt en bane til Helsfyr og så tatt 76-bussen derfra til Solbergliveien istedenfor å rote meg inn i buss for bane-opplegget.

Enkeltbilletter er forøvrig da aktive i det man kjøper dem, og må bare vises ved kontroll. Periodebilletter må aktiveres.


#9

Tjorven sa for siden:

Jeg er enig med apan. Jeg ble veldig fokusert på at du skulle til det t-banestoppet som heter Oppsal.

76-bussen følger vel ruta si, sånn at du vet når den går fra Helsfyr. (I motsetning til disse 3B-bussene.)


#10

apan sa for siden:

Jepp. Det aller beste, når det er buss for bane, er å unngå hele greia ved å ta noe som bare er en helt vanlig buss rett og slett. Den kan være fullere enn vanlig, men den holder seg i alle fall stort sett på tid.


#11

Retz sa for siden:

Begravelsen er dagen etter og ikke på Oppsal. Det er de pårørende som bor på Oppsal, og jeg skal dit dagen før. Skal være med i begravelsen også, men da får jeg nok bra info om hvordan komme seg dit. Og tilbake til Oslo S og toget til flyplassen. Ellers er jeg komfortabel med å gå et stykke fra holdeplass.


#12

apan sa for siden:

Jeg skjønner. Jeg ville tatt 76-bussen nesten uansett hvor de bor på Oppsal, med noen få unntak, men dette finner du jo ut av. Det var jo ikke det du spurte om, var bare lokalkunnskapen til Tjorven og meg som slo ut! God tur.


#13

Tjorven sa for siden:

Altså; utenom rush fungerer 3B-bussen ganske greit. Det bare tar mye lenger tid enn da man kunne ta t-bane hele veien. T-banen er et veldig effektiv som transportmiddel. Den unngår kø og har plass til veldig mye folk.


#14

Retz sa for siden:

Jeg setter veldig stor pris på lokalkunnskapen deres, apan!

Synd at t-banen ikke går overalt. Var i London for et par uker siden, og selv om jeg primært bruker beina for å komme meg fram, så er den tuben fantastisk effektiv når man skal litt ut av den innerste sentrumskjernen. Men buss skal gå bra, da gjelder det bare å plassere seg i riktig retning på Jernbanetorget. :jupp:


#15

apan sa for siden:

Men du tar t-banen til Helsfyr, så bytter du der. Det er sånn det er lagt opp.


#16

Tjorven sa for siden:

Normalt sett er det velfungerende t-bane, men akkurat nå driver de å kobler på en ny tunnel som skal bedre kjørekvaliteten. Så i 3,5 måneder er det stengt for å få alt på plass. Det er den perioden som er kjip, men jeg synes de har lagt den på det optimale tidspunktet (fra midten av mai til starten av september).


#17

C3PO sa for siden:

Det med enkeltbilletter stemmer ikke. Du kan sette starttiden til når du vil. Jeg endrer vanligvis startid for mine enkeltbilletter, og starter dem rett før jeg går på transportmiddelet.


#18

Pelen sa for siden:

Yes, men default er at de starter med en gang (eller om 60 sekunder er det vel kanskje). Om jeg har overganger og at jeg kanskje rekker å gå på flere reiser innen en time så betaler jeg i forvei, men setter det på den tiden som banen skal gå. :nikker:

#19

apan sa for siden:

Ja ok dette. Men om man ikke har prøvd dette før og ikke tenker på å stille tiden, starter den med en gang og må ikke aktiveres (som var spørsmålet).


#20

Retz sa for siden:

Noterer meg at det er ulike måter, og skal være obs på dette. Takk!


#21

Lille meg sa for siden:

Det er også mulig å kjøpe enkeltbilletter ("Impulskort") hos Narvesen, 7-Eleven, Deli de Luca, Mix og også hos servicepunkter i forkant av reise hvis man ikke ønsker eller kan installere Ruter-appen. Denne typen billett aktiveres i tilfelle på buss/T-bane.


#22

Retz sa for siden:

Har sett det. Jeg har allerede lastet ned ruterappen, tenker at alt som kan ordnes via app og mobil er veldig lettvint.


#23

veobra sa for siden:

Du kan også betale med vipps i ruterappen, så slipper man legge til kortet. Jeg synes det er enklere.


#24

Fersken sa for siden:

Om du skal ta vanlig tog fra Oslo S og allerede har Vy-appen, så holder det med den for t-bane og buss også.
(I tillegg er den genial når taxi skal bestilles noe i forveien)


#25

Retz sa for siden:

Har allerede lagt til kortet, men Vipps er jo utrolig enkelt så kan godt være jeg bruker det i stedet.

Har Vy-appen også, bare et par uker siden jeg brukte den til å bestille tog fra Gardermoen til sentrum da flighten min ble forsinket med godt over et døgn pga tåke. Og jeg valgte 8 timer på buss hjem i stedet. :wacko: Tar aldri flytoget, bare vanlig tog. Taxi eller Ubet bruker jeg derimot aldri. Tror siste gang var i 2018, også i Oslo faktisk, da det ble en spleisetaxi fra et bryllup.

Tusen takk for all hjelp!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.