Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor ofte gjødsle?

#1

frukt sa for siden:

Ja, hvor ofte gjødsler man både ute- og inneplanter?


#2

veobra sa for siden:

Jeg følger det som står på pakken.

Blomster i potter og krukker gjødsler jeg en gang i uken som sommeren. Jeg bruker flytende gjødsel i disse.

Plenen tror jeg skal gjødsles tre ganger i løpet av sesongen. Jeg bruker noe granulat. Vet egentlig ikke om dette er det beste å bruke. Det har bare blitt til at jeg har fortsatt med denne typen.

Plantene får litt ekstra kugjødselkompost om våren. De får vel også en neve eller to av det samme som plenen. Her følger jeg bare anvisning på pakken og har ikke tenkt så mye. :flau:


#3

frukt sa for siden:

Jeg bruker bokashivæske så jeg har ingen instruksjoner å følge.


#4

Pelen sa for siden:

Mitt svar er aldri.

Jeg gjødsler ikke, men gir næring fra naturen, gamle blader, gress og diverse annet graves ned i jorden. Det er næringen som trengs og den næringen skogen og naturen får, tror jeg. Når man gjødsler så får plantene fart som de ofte tar skade av (nå snakker vi hobbygartner og ikke jordbruk), man får mer sykdommer osv. Jeg har høner og bruker hønsegjødsel også. Jeg bruker også LHP (fra Godvar.no, men den er tom nå) som ikke er gjødsel, men mat til mikroorganismene i jorden som er de som gir næringen til plantene. Les mer her: godvar.no/blogs/god-levende-jord/derfor-bruker-vi-ikke-gjodsel?_pos=1&_sid=2874cc63a&_ss=r og her: godvar.no/blogs/tips-og-rad/godvarmetoden?_pos=13&_sid=2874cc63a&_ss=r

Lytt veldig gjerne på podden Plantepodden fra samme sted. Jeg har stor tro på dette.

Hønsegjødsel og kugjødselkompost er mye torv som er helt dødt og ikke gir noen næring til jorden.


#5

frukt sa for siden:

Men er bokashi er vel næringsrikt?


#6

Pelen sa for siden:

Bokashi er bare å kjøre på, det er jo ikke kunstgjødsel.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.