Jeg ville supplert med spekemat og kanskje oster?
Jeg kan tipse om å bestille færre kuverter som du sier, men feks ekstra kyllingspyd og vårruller. Det anbefaler jeg for det går fort. Mindre sannsynlig at det går tomt for vannmelonsalat.
Nå vet jeg ikke hva som er på menyen du får, men jeg ville ha supplert med capreze, ostefat med melon + kjeks, brød, aioli, kjøttboller (gjerne mim sine, de er supergode) og tzatsiki. Hvitløksmarinert scampi er også godt. Og en god sommersalat med jordbær og fetaost feks.
Jeg kjenner ikke til Kajsas porsjonsberegning, så tror ikke at jeg kan hjelpe. Men, jeg har fått servert derfra noen ganger og det er i hvert fall veldig godt.
Erfaringsmessig kan man alltid bestille til færre enn man er ettersom det tar godt i på mye. Jeg tror at jeg ville tatt sjansen på å bestille til 20 om det var 35 gjester og jeg hadde tenkt å supplere på.
Det enkleste å supplere med tenker jeg er ost, spekemat og godt brød. Eventuelt røkelaks og eggerøre.
Da vi hadde konfirmasjon så hadde vi 23 gjester. Vi bestilte mat til 15, og supplerte med selvspeket elgkjøtt, spekemat, foccachia, aioli, kjøttboller, tzatsiki, et par salater og ostefat.
Har ikke bestilt fra akkurat dette firmaet, men det er noen retter som alltid går fort tomt, marinerte scampi, kjøttboller og den slags. Så beregner man lite på hver er det klare obs-punkter, og det kan oppleves kjipt om bare noen få gjester får. Typisk protein, altså.
Vårruller er vel noe man enkelt kan kjøpe eller lage og til en lav pris, faktisk kan også marinerte scampi komme rimelig ut om man lager dem selv fra bunnen. Det er også enkelt å varme litt før servering.
Dersom man tenker at man vil være nøktern og samtidig vil at alle skal få en smak, vil jeg si det er viktig å tenke på oppsettet av bordet. Vær litt smart og lag enten en vei det er naturlig å gå (ved buffet) hvor man først forsyner seg av karbs/ brød/ potetsalat osv og så kommer det du er usikker på vil rekke rundt til slutt. Samme om du sender rundt fat, la først folk forsyne seg med brød, salat osv. Da vil det rekke lenger og folk vil stort sett ta mindre av det du er usikker på enn om du lar dem forsyne seg fritt.
Testet ut på store arrangementer med taco & kids. Lar du dem ta kjøttet først blir det tomt og de tar ikke grønnsaker på lefsa si. :knegg:
Sånn sett kan det også være lurt å servere en forrett/ appetizer. F.eks. en gazpacho eller noe annet - kan lages i stand i kopper og spise mens man mingler, eventuelt, eller ha noen form for fingermat til en vordrink.
EDIT: Ellers er mye gjort ved å bruke farger og spiselige blomster. Blomster til konsum kan man kjøpe/ bestille på Meny. Se også etter farger igrønnsaksdisken. På fatet på bildet er det f.eks. brukt granateplekjerner. Du får aller mest for pengene om du kjøper et granateple og selv tar ut kjernene (finn gjerne en video på uoutube, mye enklere om man gjør det riktig). Også feks dragefrukt ser veldig flott ut, om det ikke smaker så mye, med kraftig rosa skall og hvitt fruktkjøtt. Bruk gjerne litt mer frukt - der er det mye fine farger å hente.
Erica, var det Kajsas? Jeg kan ta bilder og svare mer konkret den 10. Juni. 700,- pp er mye, andre koster 490,- pp, men det er jo ikke det samme.
Vi har bestilt ekstra vårruller. Lager fat med roastbeef, fat med gravet laks og sennepssaus, skagenrøre, brokkolisalat og focaccia. Pai er enkelt å lage selv.
Nei, det var det ikke. Vi bor ikke i Oslo. Og vi hadde viltbord, altså en slags koldtbord med ulike viltretter, pluss litt annet. Men beregnigen av mat skal vel ikke være så innmari forskjell på. Har du lenke til det dere bestiller så er det kanskje enklere å komme med forslag som passer:-)
Jeg var i selskap med Kajsas selskapsbuffet i helgen. Vi var 15 personer (ett barn) og bestilt 10 kuverter. Det var i tillegg litt småplukk utenom, blant annet en pai. Det var MYE rester, jeg fikk med en boks full av mat med hjem. Så jeg vil påstå at det er store kuverter.
Kajsas har rikelig med mat. Vi var 24 pers. inkl tre barn. Bestilte tapasbuffet til 19 med tillegg av crispy duck og et fat entresnacks og det var veldig mye rester.
Kajsas har store porsjoner, vi hadde denne menyen i konfirmasjon for snart to år siden. Mye rester, mye salater, lite rostbeaf og vårruller. Både frokost og lunsj til overnattingsgjester og fortsatt mye igjen. Tror jeg kjøpte 19 kuverter til 24. Viste seg at de eldste gikk for de kjente trygge og ikke rå mat.
Kajsas til 20 stk og så supplere er sikkert en bra strategi.
Jeg bestilte riktig antall porsjoner derfra til en fest jeg hadde med 40 gjester. Jeg hadde mye rester. Men riktig at det gikk tomt for en del av rettene med proteiner.
De fleste vil nok ta godt av kjøttmaten/spyd/kjøttboller/scampi så sikkert lurt å spe på med noe liknende.
Kjøpe etpar pakker med kyllingvinger/kyllingklubber og varme opp. De varmes på 30min. Står på pakken.
Steke opp karbonader og fryse ned. Tas frem på morgenen og kan varmes i samme ovn som de over med sølvfolie over.
Eller en form til med kjøttboller i tomatsaus.
Ville laget en bolle med pastasalat, enten med grønn eller rød pesto.
og kanskje også en bolle med mer grønn salat eller kanskje gresk salat? Dersom grønn salat, må ikke ha så mange ingredienser.
Spe på med mer foccacia eller sånn french loff, oppskåret, som de har på Meny
Held du til i Oslo, kjøp gode pølser hos Strøm Larsen. Del kvar pølse i tre, legg i ildfast form med kvistar av rosmarin og varm opp. Veldig enkelt, steika godt.
Meir jobb, men godt og litt "imponerande": Vannbakkels med salt fyll, feks avokadokrem og reke.
Jeg har bestilt nok til antall voksne, og spedt på med kyllingklubber, pasta og lignende - vi har fortsatt en del med barnepreferanser i matveien. :humre: Det er MYE mat fra Kajsas, altså.
Sleng på en salmalaks og ponzosaus også, hvis du har kvaler?
Tomatsalat
Grønn salat
Kylling og peanøttsaus
Oliven
Kyllingspyd
Spanske kjøttboller
Marokkansk gryte
Indisk gryte
Scampi
Ramsløk
Foccacia
Mulig det var noen retter til; tror det.
Vi var ca 40 stk, nok mat
Jeg hadde 17 kuverter + ti ekstra med vårruller fra Kajsas til 19 personer nå i helgen. Synes ikke porsjonene var så store som før og fikk lite rester. Litt klønete å dele fire burrata på 17 kuverter. Jeg har bilder så klart, men ikke så flink til å legge de inn her fra telefonen. Noen av ingrediensene var ikke på topp, som potet, tomat og mango. Jeg har gitt de beskjed, når de er så dyre så er forventningen deretter.
Jeg ville laget paier i tillegg. Synes det er ganske enkelt og de blir alltid godt mottatt. Særlig den med fetaost (fra sånn glass med krydderolje), karamellisert rødløk og halve cherrytomater blir godt mottatt. Lager gjerne en med skinke og sopp i tillegg.