Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fransk restaurant i Oslo - finnes det noen gode som ikke koster skjorta?

#1

Divine sa for siden:

Mannen har blitt inspirert av Masterchef Australia, og sier at han vil spise på fransk restaurant på bursdagen sin. Jeg tror ikke jeg har spist fransk i Oslo på 30 år, så jeg er helt grønn. Jeg vet det finnes mange fine og dyre, men er det noen bra i en litt lavere prisklasse?


#2

Tallulah sa for siden:

Brasserie blanche liker jeg godt! Og man får en ganske rimelig tre-retters.


#3

Inagh sa for siden:

Jeg har vært med og spist på Brasserie France en gang i tiden, og det var veldig god mati hvertfall.


#4

scilla sa for siden:

Enig med Tallulah, du kan også sjekke ut Brasserie Oest, Brasserie France, Le Benjamin og Frenchie. Lykke til og kos dere der dere havner.:jupp:


#5

meisje sa for siden:

Hos Thea er en Fransk restaurant, det har vært god mat de gangene jeg har spist der (en stund siden sist)


#6

liefje sa for siden:

Le Benjamin er best - by far. Chez Colin nestbest. Begge er dyre, men man må jo ikke ta mer enn en hovedrett og unngå den dyreste vinen. Brasserie Ouest er også bra, men et godt hakk under.


#7

Divine sa for siden:

Takk for gode tips! Jeg får sjekke prisnivået på de dere nevner.


#8

apan sa for siden:

Jeg liker Brasserie France og har vært der noen ganger med hovedrett og så dessertvogn. Det blir ikke urimelig dyrt (alt er relativt, men) dersom man ikke tar av på alkoholfronten.


#9

Divine sa for siden:

Jeg la fram alle forslagene for mannen, og han valgte Frenchie. Dere som kjenner stedet, hva er godt å spise der?


#10

Storm sa for siden:

Jeg spiste blåskjell der for et par uker siden, nydelig! :nam:


#11

Divine sa for siden:

Blåskjell er aldri nydelig, spør du meg. Men siden jeg nå først skal på fransk restaurant, så bør jeg kanskje øve meg litt på å like det.


#12

Tjorven sa for siden:

Jeg elsker blåskjell, og ville definitivt gått for det. Men jeg synes du skal velge noe det er større sannsynlighet for at du liker. Det er jo ingen vits å betale så mye for noe du ikke liker i utgangspunktet.

Så kan du heller øve på å like blåskjell på hjemmebane. Nett med blåskjell er ikke så dyrt, og er ikke veldig vanskelig å lage.


#13

Palmen sa for siden:

Chevre salaten er god. Og om du skal dit på lunch syns jeg alle sandwichene er gode - pommes frites til er et must!


#14

Divine sa for siden:

Jeg kommer aldri i livet til å lage blåskjell hjemme. Da kjøper jeg det heller et sted jeg vet at de kan sakene.


#15

-ea- sa for siden:

Men hvorfor i alle dager skal du kaste bort penger på blåskjell? Kjøp noe som er godt, heller.


#16

Agent Scully sa for siden:

Jeg likte meg veldig godt på Ostebutikken på Grunerløkka


#17

Divine sa for siden:

Jeg tenker at blåskjell sikkert er godt, men at jeg bare ikke har skjønt det. Føler meg litt usofistikert som ikke "kan" sjømat.


#18

Tjorven sa for siden:

Det er jo ikke sånn at alle liker alt. Det er godt mulig at sjømat ikke er din "greie", selv om jeg synes det er kjempegodt.

Jeg liker ikke makrell. Jeg har spist makrell mange, mange ganger, men det blir ikke godt. Da har jeg bare innfunnet meg med at det er ikke er noe for meg. Men jeg kan jo ikke påstå at ingen andre får synes at det er godt.


#19

Divine sa for siden:

Nei, jeg vet jo at jeg ikke er sær i matveien sånn generelt, og at det nok sikkert bare er sånn at jeg ikke er storfan av sjømat. Hummer smaker jo bare blyant. Men det er litt trist å ikke like det, så det hadde vært greit å i alle fall lære seg hvordan man spiser det. Bare det hjelper jo mye.


#20

-ea- sa for siden:

Jeg visste forresten ikke at blåskjell er spesielt fransk (hva er fransk mat egentlig, bortsett fra baguetter?). Her i min by er det blåskjell på allslags restauranter.


#21

Divine sa for siden:

Jeg tenker froskelår, gåseleverpaté og roquefort. :fnis:


#22

Tjorven sa for siden:

Hummer smaker blyant???? Vi to har veldig forskjellige smaksløker. Hummer er jo nyyyydelig.


#23

Candy Darling sa for siden:

Jeg synes hummer er overvurdert, og blåskjell er godt i moderate mengder. Men sjøkreps, derimot! :hjerteøyne:

I helgen skal jeg lage paella med kreps til vennebesøk. :vilha:


#24

Candy Darling sa for siden:

Moules frittes er franskere enn pariserloff, ass. :knegg:


#25

Tjorven sa for siden:

Jeg trodde moules frittes var en belgisk greie. Er det fransk altså?


#26

Tallulah sa for siden:

Det tror jeg belgierne er villig til å krangle ganske heftig på, gitt. :knegg: Det er Belgias nasjonalrett.


#27

Polyanna sa for siden:

Fra mine kolleger som har regnet på lønnsomhet i restaurantdrift, så kan jeg dele at Moules frittes er det på menyen med absolutt høyest margin for restauranten, i hvert fall. Råvarene koster nesten ingenting, tilberedingen er enkel og ikke tidkrevende, og det er populært, så man kan ta godt betalt for det. :knegg:

Så hvis du vil ha mye for penga: Ikke moules frittes. :niks:


#28

Tjorven sa for siden:

Men, men, men .... jeg synes jeg får masse god mat når jeg bestiller moules frittes? Tar jeg feil da?

(Jeg kan lage det selv og det blir også godt, men da må jeg jo nettopp gjøre noe selv.)


#29

Divine sa for siden:

Og når jeg i tillegg ikke synes det er så stas, så er det vaffel bortkastet. :ler:


#30

Polyanna sa for siden:

Nei, det er jo i og for seg vinn-vinn. De priser det jo sånn at du syns det skal være verdt penga, samtidig som de tjener penger. Men for noen retter, så er det vanskelig å få det til å lønne seg, fordi det folk syns maten "er verdt" er for lav i forhold til kostnadene, mens for andre, så lønner det seg riktig fint. Og så er det noen retter man "må ha" uansett om det lønner seg eller ikke, og sånn i snitt så skal de tjene nok penger til å få det til å gå rundt.

Markedsøkonomi på sitt beste, dette. :knegg:


#31

Candy Darling sa for siden:

Haha, ja, point. Men det er virkelig over alt i Frankrike også.


#32

Inagh sa for siden:

Blåskjell spiser jeg kun om de ligger i en ellers utmerket fiskesuppe, det kunne ikke ramle meg inn å bestille en tallerken med dem for å kose meg med. (Blåskjell er agn. :knegg:)

Kamskjell, derimot, om de ikke er stekt til viskelærkonsistens... :nam:

Kreps - for mye jobb til at det er verdt det vesle du får ut av dem.

Hummer - oh yes, baby. :vilha:

Krabbe - næh, for stram smak.

:nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.