Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Liten juletrefot?

#1

Stikka sa for siden:

Finner jeg det noe sted?

Storesøster fant seg eget lite tre i skogen i dag så vi trenger en fot til det. Får man kjøpt det eller har noen tips til hvordan få det til å stå støtt og fint?


#2

Svanen sa for siden:

Hvor stort da?
tja, hva med å spikre sammen to planker i kryss, og spikre fast treet til de?


#3

Svanen sa for siden:

gjør kanskje noe liggende neste år, et lite tre på loftet til ungene, men i år gjør vi ikke det, siden foreldrene mine skal ligge på loftsstua.
Kos med eget tre :)


#4

Beathe sa for siden:

Er det lite nok til at en litt stor og tung blomstervase kan gjøre nytten?


#5

Miss Norway sa for siden:

Du vet du har et lite juletre når man kan bruke en blyantspisser til juletrefot.

Gammelt gran-jungelord.


#6

Stikka sa for siden:

Det er vel snaue meter'n tenker jeg. Står til tørk i kjelleren nå.

To planker i kryss har jeg tenkt på. Men hadde vært litt finere med en fot eller noe da. En stor og tung blomstervase. Nei jeg tror ikke det holder. Ikke har jeg noe sånt heller.

I fjor hadde hun et bitte lite og det satte vi i en potte med oasis. Det veltet hele tiden. Skulle nok hatt noe steiner eller noe i potten også. Men treet i år er for stort til det tror jeg. Kanskje et lite treplankekryss slik at det holder seg på plass i en potte med stein over? Kanskje det er tingen ja. Men da må jeg ha stein.


#7

TBM sa for siden:

Jeg har sett et bilde i et eller annet magasin hvor juletrefoten var en liten sinkbøtte og sand. Stein kan vel fungere like bra!


#8

Stikka sa for siden:

Sinkbøtte har jeg. Sand har jeg i massevis, men tror jeg skal fylle med litt store stein. Har på følelsen treet kommer til å velte noen ganger og store steiner er enklere å rydde opp igjen. Lillebror farter rundt på gulvet for tiden, og et juletre blir nok en litt for stor fristelse kjenner jeg ham rett.


#9

TBM sa for siden:

Bare et lite tips til - mindre steiner fyller opp bedre (blir ikke så mange tomrom som mellom store steiner) og dermed blir bøtta tyngre. Tror det er tanken bak sanden også - en bøtte med sand er rimelig steintungt... (oj, det var vel et fint ordspill? :riktig:)

Hva med sand i bunn og steiner oppover?


#10

Stikka sa for siden:

Stentungt. Kreativ sånn på natterstid? :knegg:

Kan jo ta sand i poser og legge i bunnen. Må planlegge velt og innhold utover gulvet. Treet må jo også ha vann, og det gir litt tyngde. Jeg får teste litt i morgen med det jeg har i huset. Lillebror er sikkert hjelpsom for å teste veltestyrken på potten.


#11

TBM sa for siden:

Sand i poser var veldig lurt.

Vannet tenkte jeg ikke på - det fyller jo ut tomrommet...


#12

Maz sa for siden:

Det finnes små juletreføtter. Jeg har en gamel en som jeg kjøpte på auksjon en gang, har aldri brukt den da.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.