Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bunn til iskake

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg har masse rips i frysen, og jeg tenkte å lage en ripsiskake som er frisk og god. Men den kaken har ingen bunn, det er bare rips, sukker, eggehvite og kremfløte i en form.

Jeg har lyst å lage en god bunn, og jeg har også lyst å pimpe opp kaken generelt.

Har dere noen spenstige tips?

Nøttebunn? (Tror ikke jeg skal gå for Digestive og smør.)
Noe med marengs?
Noe helt annet, i tilfelle hva?

Og pynt?


#2

Fintdethei! sa for siden:

Sånn mandeldbunn som er på daimiskake er god. Jeg bruker oppskriften til Det søte liv.



#4

Hyacinth sa for siden:

Takk, begge to! :blomst:


#5

liefje sa for siden:

Skulle akkurat til å foreslå det samme


#6

Niobe sa for siden:

Jeg tror browniebunn hadde vært veldig godt til rips.


#7

Niobe sa for siden:

Forslag til pynt: Jeg laget denne kaken i fjor, og jeg tror den «røde siden» hadde passet godt på din kake. Jordbær, bringebær og rips.


#8

Nextlife sa for siden:

Helt enkelt, knuste havrekjeks ( eller kanskje gullbygg. Jeg har aldri prøv det, men gullbygg er nydelig på smak) og mandelskiver du knuser lett. Blandes godt. Halve mengden has i bunnen av formen, og resten strøs oppå kakemassen i formen.

Ved servering, så hvelves kaken på et lekkert fat.

Jeg synes ikke hele bær passer veldig godt til iskake, så jeg vil heller blendet rips, litt vann, limesaft og smake til med melis og servert som en saus til.
Pyntet med noen få hele bær, strimlede limeskall og kanskje noen pikekyss.


#9

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk, alle! :blomst:

Next: Gullbygg og mandler sånn tørt, liksom? Ikke med smør eller noen form for søtning?

Jeg spiser faktisk Gullbygg hver morgen, jeg. Bedre enn havregryn. Har spist det så lenge Coop har solgt det. Nam. Men jeg lager grøt av det, da.


#10

Nextlife sa for siden:

Nei, ikke med smør og sånt, bare litt blendet. Jeg er sjukt glad i vanilje, så jeg har gjerne litt vaniljesukker/essens i.
Når du skal ha det til en ismassen er det liksom chrunch man er ute etter. Søtt og fett ivaretas i ismassen. :knegg:
Jeg bruker gullbygg til alt!
Til kjøleskapgrøt, i mandelbunn, i brød, grøt og granola.
Det ER så godt!


#11

Hyacinth sa for siden:

Takk! Jeg ser for meg at det hadde vært godt å riste det litt iallfall?



#13

Nextlife sa for siden:

Ja, absolutt.


#14

Hyacinth sa for siden:

Jeg tenkte litt på den, faktisk. Men ripsiskaken min er nok litt mer semi freddo-aktig enn ordentlig is. Det er ikke eggeplommer i den, men eggehviter. Så jeg tenkte det ville blitt litt mye eggehvite totalt med marengsbunn?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.