Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sarah Bernhardt

#1

Fruktflua sa for siden:

I går kveld produserte vi ikke mer enn 110 små Sara Bernard - kaker. Vi skal pakke de inn i cellofan og gi de til naboer og bekjente. De ble supergode. :D


#2

konemor sa for siden:

skulle ønske vi var naboer :)


#3

Manga sa for siden:

Sånne kaker har jeg aldri sett før. De så kjempegode ut. Hvor bor du? (vurderer å bli din nabo)


#4

Fruktflua sa for siden:

Hehe, nei de ligner kanskje ikke helt på typiske SB -kaker. De er mye mindre, ja, mer som konfekt. ;)


#5

Skytte sa for siden:

Bor du ved siden av meg? :nam:


#6

Manga sa for siden:

Jeg mente ikke at de så rare ut altså. Jeg har aldri sett en Sara Bernard-kake før. Jeg har hørt om de, men visste ikke hva slags kaker de var. Sånn at du ikke tror jeg gjør narr av kakene dine... :)


#7

Fruktflua sa for siden:

:hehehe: Nei, så langt klarte jeg ikke å dra den. Vi er strålende fornøyde med kakene selv, så ingen "gjørenarrav-innlegg" hadde bitt på. :fnis:

Skytte; hmmm, er du rundt 70? :knegg:


#8

Manga sa for siden:

Hehe, det er bra. De så jo utrolig flotte ut så jeg skjønner dere er fornøyde.


#9

Skytte sa for siden:

:sukk:

Nei, et stykke igjen dit....

Men oppskrift da? :vilha:


#10

Che sa for siden:

Vi har også laget slike. Synes det gikk så raskt å lage jeg! - Vi er forøvrig ikke hyggelige naboer, så vi skal ha alle selv! (men vi har ikke laget i nærheten av så mange som dere altså)


#11

Mikkeline sa for siden:

De så veldig gode ut!

Deler du oppskriften med oss? ;)


#12

Fruktflua sa for siden:

Klart jeg deler oppskrift;

Kransekakebunner lagde vi av kransekakemasse fra Odense ( kjøpt på Rimi), kjevelet den ut og trykket ut små rundinger ved hjelp av snapsglass (ca 3 cm i diameter) og stekte de på 210 grader i 6-8 minutter.
Avkjøles.

Smørkrem;

1 ½ dl sukker
½ dl vann
3 eggeplommer
175 g mykt meierismør
ca. 75 g mørk sjokolade

Vi doblet oppskriften på smørkremen.

Fremgangsmåte;

Ha sukker og vann i kjele og la det koke ca. 1 minutt. Ta kjelen av platen og la det bli litt avkjølt. Ha eggeplommene i en bolle og visp dem lett sammen.Ha eggene i den litt lunkne sukkerlaken og visp blandingen lett og luftig. Rør smøret smidig og tilsett eggeplommemassen litt etter litt under røring. Smelt sjokoladen og rør 2 ss av den i smørkremen ( vi valgte å ha revet sjokolade i stedet). Løsne de kalde kjeksene og stryk på smørkremen på baksiden og form til en topp (bruk sprøytepose).

Deretter smeltet vi 1 plate mørk kokesjokolade (70%) med ca 50 gram kokosfett og brukte som garnityr. Hold kakene kalde hele tiden. Fryses med fordel.


#13

D'Arcy sa for siden:

De så jo direkte proffe ut. Så vanvittig flink du er. Mine hadde sikkert sett ut som hundebæsj - derfor dropper jeg forsøket.


#14

Selma sa for siden:

Åhh - jeg skulle gjerne vært naboen din!


#15

turi sa for siden:

Håper du er naboen min ! :går og stiller meg på trappa og venter:


#16

Fruktflua sa for siden:

Jeg så deg ikke. :hehehe:

Disse er ikke vanskelige å lage, altså. Alle klarer det - hvis noe skulle være vanskelig, så måtte det ha vært bunnen, men den er jo fiks ferdig og trenger bare å trykkes ut og stekes.


#17

Albertine sa for siden:

Må man ha delfiafett i glasuren?


#18

LilleLeo sa for siden:

De er sinnsykt gode! Jeg har en plan om å lage en ny ladning i morgen. :D


#19

Hyacinth sa for siden:

Signerer. Jeg HAR prøvd. Og de lignet ikke HI sine, for å si det sånn.


#20

Fruktflua sa for siden:

Nei, man må nok ikke det. Vi er igang med vending nr 2 i kveld, og nå sløyfer jeg delfiadritten. ;)



#22

Nessie sa for siden:

Fine!
Har laget jeg og, men jeg laget egen bunn. Så de ble litt mer "ujevne" for å si det sånn ;) Kanskje jeg skal prøve ferdig masse neste gang, mulig det blir en ekstra ladning i jula. :sparke:

Disse er mine favoritter. HELT klart!


#23

Albertine sa for siden:

Åh, jeg gleder meg!


#24

Fruktflua sa for siden:

Min smørkrem skjærte seg i dag. aner ikke hvorfor. Kan det være fordi jeg hadde pyttelitt vaniljesukker i? Vel, nå står den i kjøleskapet for å bli kald. Håper den kan brukes. :mumle:


#25

Fruktflua sa for siden:

Nå har vi laget ny, helt perfekt, smørkrem, så nå er snart årets siste vending ferdig. :riktig:


#26

LilleLeo sa for siden:

Jeg har kjøpt ferdig-deig til bunnen, det blir interessant! Forrige gang ødela jeg jo bunnen med pittepitte litt eggeplomme som kom i.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.