Fruktflua sa for siden:
I går kveld produserte vi ikke mer enn 110 små Sara Bernard - kaker. Vi skal pakke de inn i cellofan og gi de til naboer og bekjente. De ble supergode. :D
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Fruktflua sa for siden:
I går kveld produserte vi ikke mer enn 110 små Sara Bernard - kaker. Vi skal pakke de inn i cellofan og gi de til naboer og bekjente. De ble supergode. :D
konemor sa for siden:
skulle ønske vi var naboer :)
Manga sa for siden:
Sånne kaker har jeg aldri sett før. De så kjempegode ut. Hvor bor du? (vurderer å bli din nabo)
Fruktflua sa for siden:
Hehe, nei de ligner kanskje ikke helt på typiske SB -kaker. De er mye mindre, ja, mer som konfekt. ;)
Skytte sa for siden:
Bor du ved siden av meg? :nam:
Manga sa for siden:
Jeg mente ikke at de så rare ut altså. Jeg har aldri sett en Sara Bernard-kake før. Jeg har hørt om de, men visste ikke hva slags kaker de var. Sånn at du ikke tror jeg gjør narr av kakene dine... :)
Fruktflua sa for siden:
:hehehe: Nei, så langt klarte jeg ikke å dra den. Vi er strålende fornøyde med kakene selv, så ingen "gjørenarrav-innlegg" hadde bitt på. :fnis:
Skytte; hmmm, er du rundt 70? :knegg:
Manga sa for siden:
Hehe, det er bra. De så jo utrolig flotte ut så jeg skjønner dere er fornøyde.
Skytte sa for siden:
:sukk:
Nei, et stykke igjen dit....
Men oppskrift da? :vilha:
Che sa for siden:
Vi har også laget slike. Synes det gikk så raskt å lage jeg! - Vi er forøvrig ikke hyggelige naboer, så vi skal ha alle selv! (men vi har ikke laget i nærheten av så mange som dere altså)
Mikkeline sa for siden:
De så veldig gode ut!
Deler du oppskriften med oss? ;)
Fruktflua sa for siden:
Klart jeg deler oppskrift;
Kransekakebunner lagde vi av kransekakemasse fra Odense ( kjøpt på Rimi), kjevelet den ut og trykket ut små rundinger ved hjelp av snapsglass (ca 3 cm i diameter) og stekte de på 210 grader i 6-8 minutter.
Avkjøles.
Smørkrem;
1 ½ dl sukker
½ dl vann
3 eggeplommer
175 g mykt meierismør
ca. 75 g mørk sjokolade
Vi doblet oppskriften på smørkremen.
Fremgangsmåte;
Ha sukker og vann i kjele og la det koke ca. 1 minutt. Ta kjelen av platen og la det bli litt avkjølt. Ha eggeplommene i en bolle og visp dem lett sammen.Ha eggene i den litt lunkne sukkerlaken og visp blandingen lett og luftig. Rør smøret smidig og tilsett eggeplommemassen litt etter litt under røring. Smelt sjokoladen og rør 2 ss av den i smørkremen ( vi valgte å ha revet sjokolade i stedet). Løsne de kalde kjeksene og stryk på smørkremen på baksiden og form til en topp (bruk sprøytepose).
Deretter smeltet vi 1 plate mørk kokesjokolade (70%) med ca 50 gram kokosfett og brukte som garnityr. Hold kakene kalde hele tiden. Fryses med fordel.
D'Arcy sa for siden:
De så jo direkte proffe ut. Så vanvittig flink du er. Mine hadde sikkert sett ut som hundebæsj - derfor dropper jeg forsøket.
Selma sa for siden:
Åhh - jeg skulle gjerne vært naboen din!
turi sa for siden:
Håper du er naboen min ! :går og stiller meg på trappa og venter:
Fruktflua sa for siden:
Jeg så deg ikke. :hehehe:
Disse er ikke vanskelige å lage, altså. Alle klarer det - hvis noe skulle være vanskelig, så måtte det ha vært bunnen, men den er jo fiks ferdig og trenger bare å trykkes ut og stekes.
Albertine sa for siden:
Må man ha delfiafett i glasuren?
LilleLeo sa for siden:
De er sinnsykt gode! Jeg har en plan om å lage en ny ladning i morgen. :D
Hyacinth sa for siden:
Signerer. Jeg HAR prøvd. Og de lignet ikke HI sine, for å si det sånn.
Fruktflua sa for siden:
Nei, man må nok ikke det. Vi er igang med vending nr 2 i kveld, og nå sløyfer jeg delfiadritten. ;)
Albertine sa for siden:
:lykkelig:
Nessie sa for siden:
Fine!
Har laget jeg og, men jeg laget egen bunn. Så de ble litt mer "ujevne" for å si det sånn ;) Kanskje jeg skal prøve ferdig masse neste gang, mulig det blir en ekstra ladning i jula. :sparke:
Disse er mine favoritter. HELT klart!
Albertine sa for siden:
Åh, jeg gleder meg!
Fruktflua sa for siden:
Min smørkrem skjærte seg i dag. aner ikke hvorfor. Kan det være fordi jeg hadde pyttelitt vaniljesukker i? Vel, nå står den i kjøleskapet for å bli kald. Håper den kan brukes. :mumle:
Fruktflua sa for siden:
Nå har vi laget ny, helt perfekt, smørkrem, så nå er snart årets siste vending ferdig. :riktig:
LilleLeo sa for siden:
Jeg har kjøpt ferdig-deig til bunnen, det blir interessant! Forrige gang ødela jeg jo bunnen med pittepitte litt eggeplomme som kom i.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.