frukt sa for siden:
Har lyst til å lage tomatsuppe fra bunnen, og vil gjerne ha verdens beste oppskrift. :vilha:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
frukt sa for siden:
Har lyst til å lage tomatsuppe fra bunnen, og vil gjerne ha verdens beste oppskrift. :vilha:
liefje sa for siden:
Jeg liker denne best. Med ekstra mye Chili. trinesmatblogg.no/recipe/hjemmelaget-tomatsuppe-2/
Jeg dropper egg på og har heller revet parmesan, sprøstekt serranoskinke og litt fersk basilikum på. Også nybakt brød eller rundstykker med godt smør. Nam!
Palmen sa for siden:
Enig, Trines er min go-to for tomatsuppe!
Myria sa for siden:
Jeg synes min er bedre. :knegg: Jeg bruker omtrent de samme ingrediensene som Trine, men lager den litt annerledes. Det viktigste er at tomatene bakes i ovnen først, det gir en annen dybde på smaken, så man må bruke hele hermetiske tomater. Fisk ut tomatene (ta vare på væsken) og legg på stekebrett. Dryss litt brunt sukker på hver og bak i ovnen ved 220 grader i ca 30 minutter. Tomatene skal veldig gjerne bli litt brune/småbrente langs kantene. Mens dette baker steker du hakket løk og hvitløk. Ha i et par skjeer hvetemel og litt tomatpuré og rør godt før du har i væsken fra tomatene, kraft/buljong, salt og pepper. La småkoke til tomatene er ferdig, da har du i dem og moser alt med blender. Ha i litt fløte og varm opp før servering.
frukt sa for siden:
Høres godt ut Myria.
Takk for tips.
frukt sa for siden:
Trines matblogg var ned da jeg var i butikken, så jeg fant en annen oppskrift med friske tomater i stedet. Har det mye å si om de er friske eller hermetiske?
gladkokken.no/oppskrifter/hjemmelaget-tomatsuppe-full-av-naering-og-utrolig-god
Syrinx sa for siden:
Med prisen på friske tomatar no til dags så blir det i alle fall ei eksklusiv suppe om du går for det.
Myria sa for siden:
Jeg synes personlig at de friske ofte gir en syrligere suppe enn hermetiske, men det er sikkert smak og behag.
frukt sa for siden:
Ikke så veldig dyrt. Halvparten av tomaten hadde jeg allerede, og de kjøpte jeg på en gårdsbutikk der de tar 20 kr for en stor pose.
Syrligheten kan vel justeres med søtning. Men jeg har en toropose på lur i tilfelle barna ikke liker den. De er litt mer kresne enn meg, og har aldri smakt hjemmelaget.
Malama sa for siden:
Ungene mine liker ikke min. De liker faren sin. Han er rausere med sukkeret.
Så de likte min også når jeg hadde lært meg det trikset. (Men vi bruker finmoste hermetiske da) Ferske hørts jo friskt ut synes jeg:)
liefje sa for siden:
Det er sjelden tomatene man kjøper i Norge er gode nok til suppe og tomatsaus synes jeg. De på boks (Mutti) egner seg bedre.
frukt sa for siden:
Suppen falt i smak! I dag har jeg spist den kald, godt det også. Men neste gang skal jeg bruke hermetiske tomater, så får vi se om jeg merker forskjell.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.