Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nistemat i sommervarme

#1

Niobe sa for siden:

Jeg har lite matlyst på fjelltur, og går lett på tomgang. Jeg har tenkt å bli bedre på å spise underveis, men jeg trenger tips til mat som tåler å ligge i sekk i sommervarme, og som ikke krever noe tilberedning. Det bør være næringstett, for jeg er ikke god på å spise mye. Så langt har havrekuler med kakao vært min go-to, men jeg blir litt lei av dem. Fordelen med dem er at jeg kan ha dem lett tilgjengelig i lommen, og spise en nå og da.


#2

annemede sa for siden:

Polarbrød og klemsyltetøy - og brieost?
Trenger ikke gjøres klar annet enn å ha i hver sin pose, og ta med en kniv.



#4

Galathea sa for siden:

jeg bruker mye usaltet nøtte-fruktblandning på tur, lett å ta en neve innimellom og er næringstett. Evt bare en pose valnøtter eller mandler. Knekkebrød med tubeost eller tubesyltetøy fungere også greit.


#5

frukt sa for siden:

Jeg pleier å ha med barer laget av dadler og nøtter, kokte egg, fleskesvor, nøtter, sjokolade, lomper eller tortilla med pålegg. Og omelettrull.



#7

Retz sa for siden:

Jeg pleier ha med brødskiver med fårepølse & egg pluss geitost. Liker best smaksrik mat på dagsturer i fjellet. Har også med en pose nøtte- og daddelblanding, det fikk vi i Marokko og det falt i smak hos alle. Og så en sjokolade selvfølgelig. Ingen fjelltur uten.


#8

Niobe sa for siden:

Å, veldig godt forslag!

Spekemat har jeg alltid veldig lyst på, antagelig fordi jeg ikke kan spise det. :o Heller ikke upasteurisert ost. I dag hadde jeg med dansk rugbrød, og det var faktisk ikke så dumt. Det fungerer bedre for meg enn polarbrød, for polarbrød synes jeg er litt "massivt" å spise. Rugbrød er saftigere.


#9

Skilpadda sa for siden:

Kan du spise spekemat (og upasteurisert) ost hvis det er stekt? I så fall kan du jo putte spekeskinke eller spekepølse i de rundstykkene til IOA. Sammen med brie, kanskje?


#10

IOA sa for siden:

Man kan putte det meste i de rundstykkene altså. Jeg har pleid å ha i paprikabiter og spinat også.


#11

Karamell sa for siden:

Fetaost på glass er vel pasteurisert i Norge, og alt som varmebehandles kan spises av alle, mener jeg. Jeg ber ber i alle fall om at spekeskinken på hvit pizza er med inn ovnen når jeg er på restaurant.

Jeg har dilla på Digestivekjeks,fullkornutgaven, for tiden, kan spise de både med og uten ost. Brunost er best. :p Men prøver å ikke spise så mye av det da. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.