Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan lager man god omelett?

#1

Input sa for siden:

Jeg har alltid trodd at jeg ikke liker omelett, men fikk det servert på restaurant for noen uker siden, og ble veldig positivt overrasket. :knegg:

Har forsøkt å lage det hjemme etterpå, og det blir bare kjipt. Hardt og kjedelig. Jeg er ikke god på å lage mat, for å si det sånn. Så ønsker tips til hvordan jeg kan lage det godt hjemme. Helst innen et kvarter, er på hjemmekontor og sulten. :sparke:

Har egg, mozzarella, blåmuggost og vårløk. Og smør og melk også, om det trengs.


#2

Benzo sa for siden:

Hvis du har vanlig stor stekepanne ville jeg valgt minst 3 egg. Pisk sammen med litt vann ( 1 ss per egg) eller fløte, salt pepper/ krydder etter ønske. Smelt smør i middels varm panne, hell over eggene og legg på det du vil ha ekstra på den ene siden. Skru ned til minste varme og hiv på et lokk. Stek til overflaten er nesten tørr, brett omeletten i to og stek evt. litt til på hver side hvis du ikke ønsker "fuktig" omelett.


#3

frukt sa for siden:

Fransk omelett skal være så godt, men det krever litt øving. Jeg har ikke fått det til enda, men jeg har ikke så mye tålmodighet med sånt. :knegg: Jeg lager helst omelett rull. Da slenger jeg på en tortilla når den har begynt å stivne, steker litt til, snur den og ruller den sammen.

Fransk omelett
www.aperitif.no/oppskrifter/oppskrift/klassisk-fransk-omelett,2223853


#4

Floksa sa for siden:

Lav varme og lokk.
Og nok fett. Egg er ganske tørt. Fløte og smør.


#5

Bokormen sa for siden:

Jeg synes den blir best om en bruker svak varme i panna, så den ikke blir brent under. Vi lager av og til omelett i en ildfast form i ovnen, og da har vi til lunch et par dager. Jeg tror mannen min har i litt bakepulver faktisk, han får fluffy og fin omelett. :)


#6

Tussa sa for siden:

Og skikkelig god pisking for å få inn luft, ikkje nok med litt røring med gaffel.


#7

Fluke sa for siden:

Jeg syns det går fortest og blir best om jeg "drar den" inn mot midten mens jeg steker. Da blir den luftig og fin. Pleier legge på ost, skinke og annet nam når overflate har blitt hard-ish, og bretter så omeletten på midten så den blir halv liksom.

www.matprat.no/artikler/tilberedning/hvordan-lage-omelett/


#8

Blondie sa for siden:

Jeg putter rester fra kjøleskapet i, har gjerne fire egg, vann (evnt melk) og krydder. Lav varme i stekepanne først (til den stivner) og inn i varm ovn de siste seks, sju minuttene.


#9

Eia sa for siden:

Hett tips: ha i litt chilipulver, det setter en spiss på omeletten (og eggerøren). :jupp:


#10

Pelle sa for siden:

Jeg hiver først oppi det jeg vil steke, feks løk og salami/skinke-biter. Mens det steker, så pisker jeg to egg og heller over, med litt revet ost/oskeskiver. Deler den etterhvert i 4 biter og snur disse. Da går det fort.


#11

Input sa for siden:

Takk for mange gode tips! Jeg pisket den mer enn før, og stekte under lokk. Det hjalp betraktelig! Burde sikkert skjønt av meg selv at det som gjelder for eggerøre også gjelder for omelett, men som sagt er jeg dårlig på matlaging. :knegg:


#12

daffy sa for siden:

Knekk 1 eller 2 egg i en liten skål
En klype salt + kvernet pepper

Visp med gaffel 36 ganger

Varm 1 ss meierismør i stekepanne (liten) til det bobler .

Hell eggestand i stekepannen.
Tell sakte inni deg til 10 (sekunder) uten å røre stekepannen.
Ta tak i håndtaket på stekepannen og skyv hurtig og hardt frem og tilbake 10 ganger uten at pannen mister kontakt med underlaget.
Ta av varmen.

Brett omeletten eller øv på å gjøre en omelettmove med stekepannen.

Oppskrift er fritt etter studier av Julia Childs Youtubevideoer. Kvalitetssikret og testet av meg. Resultatet blir helt fantastisk.


#13

kamp sa for siden:

Har du airfryer..?


#14

Candy Darling sa for siden:

Her i huset bruker vi også ost på, og bretter den sammen helt på slutten. Da blir den enda mer saftig.


#15

Millen sa for siden:

Her brukes også litt blå Farris oppi, blir fluffy av det. Leste det i en oppskrift engang fra en kjendis kokk. ( husker ikke hvem da).


#16

Input sa for siden:

Ja, men har aldri brukt den. :knegg:

Ost er en nødvendighet. I dag hadde jeg både mozzarella og Selbu blå.


#17

vixen sa for siden:

Jeg har en venninne som alltid lager så god omelett og hun mener det er piskingen som gjør det. Pisker eggene veldig godt med visp.


#18

Musemus sa for siden:

Mannen så Jamie Oliver sin omelett-video på You Tube, som skal ta 20 sekund, og har blitt hekta. Den er helt fantastisk! (Jamie Oliver 20 sec omelette)


#19

Ruslebiffen sa for siden:

Den lager jeg mye også, knallgod!

I vanlig omelett synes jeg det er veldig godt å steke purreløk og squash, blande inn chevre, mynte, salt, pepper og godt pisket egg, og steke den på lav varme. Superdigg!


#20

kamp sa for siden:

Jeg lager omelett i airfryeren. Da blir de veldig ofte luftige. Har ulike grønnsaker oppi og gjerne litt revet ost på toppen


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.