frukt sa for siden:
Jeg burde spise mer fisk, både som pålegg og til middag, men det er så lite som frister og jeg har ikke noe repertoar. Har dere noen forslag? Ikke si ovnsbakt laks, for det har jeg virkelig ikke lyst på. :knegg:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
frukt sa for siden:
Jeg burde spise mer fisk, både som pålegg og til middag, men det er så lite som frister og jeg har ikke noe repertoar. Har dere noen forslag? Ikke si ovnsbakt laks, for det har jeg virkelig ikke lyst på. :knegg:
Acino sa for siden:
Fiskepålegg på ferskt brød kan godt være kjapp, enkel middag her. Da har vi som regel røykelaks og makrell i tomat (noen liker det og andre det, har begge deler så alle får i seg noe feit fisk) og så enten fiskekaker eller fiskepudding. Litt grønt eggerøre om tid/lyst.
Fiskeburgere er også veldig greit, de varmer seg selv på brett i ovnen mens grønnsaker kuttes. Så har alle på det de selv ønsker av sauser og grønnsaker.
Hjemmelagd fiskegrateng med poteter, smør og grønnsaker? Fiskepinnewraps?
Tjorven sa for siden:
Fiskegryte med solskinn
2 ss smør
3 dl purre
1 ts karri (jeg bruker ofte litt mer)
1 stor gulrot i skiver
2,5 dl melk
2,5 dl vann
1 fiskebuljongterning
1/2 ts salt
400 g hvit fisk
1 boks reker i lake
hvit pepper
Jevning:
2 ts maizena
1 ss vann
Fres karri i smør i en kasserolle. Legg i purre og la det surre langsomt sammen i kasserollen. Skjær gulrot i skiver og legg det også oppi.
Tilsett vann, melk, buljong og salt.
Pisk sammen maizena og vann og rør ned i gryten.
Skjær fisk i 2 cm store skiver og legg i gryten.
La det koke i ca 7 minutter på svak varme.
Når fisken er klar legger du i reker (uten lake) og dill. Varm (men ikke kok) og smak til med salt og pepper.
Serveres med kokt ris.
My sa for siden:
Dette er noe av det som går igjen av fiskemat her i huset:
Jeg plukket opp denne oppskrifta i middagstråden her inne, fra jeg husker ikke hvem. Den har jeg laget flere ganger og alle i familien liker den godt:
www.mattilfamilien.no/2020/03/11/fiskegryte-med-karri/
En annen enkel favoritt er laks med soya og ingefær. Legg laksefileter i ei ildfast form. Finhakk ingefær og klin det utover filetene. Kok inn et par dl med soyasaus til ca halv mengde (går fort med soyasaus) og hell over. Bak i ovnen ca 10- 15 min (hvis de er tinte) på 200 grader, ikke for lenge. Serverer med ris og salat.
Pasta med laks, frisk spinat og fløte er guttungens favoritt. Da steker jeg biter av laks (salt og pepper) og legger til side, surrer litt hvitløk og tilsetter en pose spinat og surrer videre til spinaten kollapser. Tilsetter en boks med fløte, smaker til med salt og pepper, og legger laksen tilbake. Bruker å servere med tagliatelle.
Sprøbakte fiskefileter (kjøpt ferdig) i tacolefser, med div grønt og gjerne coleslaw. Eller hva man liker.
Fiskeburgere i hamburgerbrød eller hjemmebakte pitabrød.
Retz sa for siden:
Ikke akkurat fisk, men i hvert fall sjømat, skal jeg ha i dag. Fylt krabbeskall, sitron, aioli og smørstekt stilkbrokkoli on the side. Godt brød.
Bayone sa for siden:
Laksewok. Brokkoli, gulrot, sukkererter, nudler og laks.
Laksewrap. Grove tortillalefser med laks, agurk, paprika, druer, avokado, rømme og sweet chilisaus
På Fiskesprell har de mange gode oppskrifter som er litt utenfor de "vanlige" fiskeoppskriftene. Beregnet på skole, men mye inspirasjon og hente der.
Syrinx sa for siden:
Eg vil no slå eit slag for klassikaren steikt fisk. Sei/torsk-filét- mjøl og krydder- egg - brødrasp eller knust cornflakes. Råkost, potet og steikt løk eller remulade til.
Fiskegrateng, gjerne med grønnsaker også oppi.
Fiskesuppe med det du likar av grønnsaker
Torsk i curry
Tjorven sa for siden:
Pannestekt torsk med chorizo og ertestuing er også skikkelig godt.
Neket sa for siden:
Kjappe fiskemiddager vi bruker:
Pokebowl - koker litt ris, kutter opp div grønnsaker (kommer litt an på hva vi har), og så biter av rå salmalaks oppi. Litt soyasaus, og noen ganger litt chilli.
Toro fiskesuppe (je je), med laksebiter (eller annen fisk) oppi. Vi pleier å bruke den som heter Bergen.
Syrinx sa for siden:
Det må eg prøve. Lagar det samme, men med blomkålpuré i staden for ertestuing.
frukt sa for siden:
Takk for masse gode forslag! Tror jeg skal begynne med en fiskemiddag i uken, og prøve de ulike oppskriftene.
Angående makrell i tomat, har dere noe annet på? Jeg liker det vanligvis, men det har jeg ikke gjort på lenge nå, men kanskje det kan gjøres mer apetittvekkende.
Molly sa for siden:
Denne er en favoritt hos oss: www.hegehushovd.no/mat-blogg/grnnsaker-og-fisk-i-form
My sa for siden:
Tjukke agurkskiver og majones. :nam: Evt noen dråper sitron.frukt sa for siden:
Det må prøves!
frukt sa for siden:
Jeg har de fleste ingrediensene så denne skal jeg lage. :jupp:
frukt sa for siden:
Vil gjerne ha tips om sjømat også. :jupp: Krabbe er jo godt i sommervarmen.
I dag ble det ferdig tom kha suppe fra Rema med reker. De har forresten poser med torsk og laks, og torsk og sei i biter i frysedisken. Det er jo genialt til en lettvint middag.
amo sa for siden:
Fiskepudding i litt store biter, i hvitsaus og serveres med gulrøtter og potet.
Har ikke spist siden barndommen, men ble en hit blant de håpefulle og lettspist.
Syrinx sa for siden:
Steik scampi saman med sweet chili-saus, ha i ein god slant fløte. Server med pasta og eit godt dryss frisk koriander.
Albertine sa for siden:
Mens vi lager det med pastinakkpuré. Ovnsbaker den først, sammen med gulrot og hvitløk, og så moser vi den med smør. Nam!
Novla sa for siden:
Denne: www.blueapron.com/recipes/miso-butter-panko-crusted-cod-with-ponzu-mayo-asparagus-potatoes :nam:
Litt annerledes og helt nydelige smaker, både vi voksne og ungene elsker denne.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.