Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skylagring for bilder?

#1

Lille meg sa for siden:

Det kan umulig kun være hos oss at det er en evig dårlig samvittighet for manglende kontroll på digitale bilder.

Nå har det blitt ekstra aktuelt, ettersom google-kontoen min har gått full, mest fordi jeg ikke har ryddet opp i e-poster. (Som selvsagt også er noe jeg går rundt og har dårlig samvittighet for.) Den enkle løsningen er å bare betale for å få tilgang til flere gigabyte med lagring hos Google (oversiktsproblemet vil i tilfelle være der fremdeles).

Hvordan og hvor oppbevarer og sorterer dere digitale bilder? Jeg har lagret på minnepinner og gamle PC-er tidligere, og har dermed mistet massevis. Jeg vil gjerne ha en løsning hvor man ikke betaler spesielt mye for en helt super god og smart løsning - gjerne en løsning med automatisk ansiktsgjenkjenning. :knegg: Det hadde vært fint om programvaren også tilbød å legge metadata på bildene.

Innspill?


#2

Skilpadda sa for siden:

Jeg har brukt flickr i mange år og har over 100 000 bilder der (:dåne: ); det koster meg $70 i året. Men vet dessverre ikke om de har noe av den funksjonaliteten du etterspør. Det eneste jeg har gjort der er å sortere bildene i mapper per måned. (Jeg tenker stadig at jeg skal gå gjennom og rydde ordentlig, men det blir liksom med tanken.)

Fra de siste årene ligger alt i iCloud, det koster jo heller ikke stort, med tanke på hvor mye lagringsplass jeg har der, og så er det fryktelig lettvint nå når jeg egentlig bare tar bilder med telefonen. Det innebærer at alle bildene (drøyt 50 000, ser jeg nå) er tilgjengelig på iphonen/ipaden som thumbnails, og når jeg klikker på ett av dem, blir det lastet ned i full størrelse. Og Photos-appen har jo ansiktsgjenkjenning og en god del annen funksjonalitet.


#3

Malama sa for siden:

ulempen med ansiktsgjenkjenningen til google er i ale fall at den er rimelig overbevist om at jeg har bilder av min yngste som sånn 2-3 åring et par år før hun ble født. Ettersom det tidvis er datoen som forteller MEG om det er henne eller søstra det er bile av er det jo sånnsett ikke så rart da... (mulig jeg kunne lurt den med et bilde av meg i den alderen også)

Men min løsning har altså vært å betle for mer lagringsplass hos google, et hakk over den gratis tror jeg, med en tier som trekkes fra konto en gang i mnd eller noe sånn. Glemt av helt til jeg byttet bank ;)

Jeg tar altså også bare bilder med mobilen, så da er dette enkleste løsning (Android telefon)

Vi har eldre bilder på eksterne harddisker etc, og ja, fant under jakten på bilder til bildefremvisning i konf ut at vi mangler strømforsyning til den ene.


#4

Hjertensfryd sa for siden:

Eg har alt lagra i dropbox. Lagar nye mapper kvart år under årstallet, og så inndelt i månader. Bilder eg tar med mobilen blir automatisk lagra i dropbox, eg går gjennom dei med ujevne mellomrom, der eg sletter bileter eg ikkje vil ha, og så sorterer eg dei til rett mappe.


#5

frukt sa for siden:

Jeg har brukt Jottacloud i mange år, og er fornøyd med det.


#6

Luftslottet sa for siden:

Jeg bruker Dropbox. Tror det koster omtrent en hundrings i måneden, og har automatisk opplasting fra både min og mannens telefon.


#7

Effie sa for siden:

+1 på jottacloud


#8

Timar sa for siden:

Jeg har brukt Jottacloud i veldig mange år. Nå kom akkurat tjenesten med søkefunksjonalitet, så tror ansiktsgjenkjenning er på plass eller vil bli det snart.

Mener jeg betaler rundt 700 i året. Det er det verdt, for å slippe å bekymre meg for noe som helst. Jeg har også google konto, men den føler jeg plutselig en dag kan bli slettet. Uansett så dekker de to tjenestene ulike behov så jeg lever greit med å betale for begge.


#9

Blondie sa for siden:

Jottacloud, ja. Vi er veldig fornøyde med den.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.