Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gran Canaria? Hva gjør jeg der?

#1

Neket sa for siden:

Neket skal til granca. Det blir stas. Hva må vi se der? Vi skal bo i Meloneras, men leier bil noen dager for å utforske øya.

Noen som har tips til aktiviteter, severdigheter, fine landsbyer, gode restauranter?


#2

Retz sa for siden:

Jeg skal dit i november, og da primært for å gå fjellturer pluss generell trening og løpeturer. Forstår at det er veldig mange ulike ruter man kan gå i fjellene, men utover det har jeg ikke noen konkrete tips. Vi satser på kollektivtransport i tillegg til gange. Skal bo i Puerto Rico.



#4

annemede sa for siden:

Rocko noble?
Teknisk museum i las palmas.
Guidet tur i las palmas.
Kjøretur på nordsiden.



#6

Charlie sa for siden:

Vi har alltid en dag i Las Palmas. Tar bussen. Det er veldig god kollektivdekning på strekningen Las Palmas - flyplassen og ned til alle turiststedene. Last gjerne ned appen, det er Guaguas Global. Min favoritt-funksjon er "hvor er jeg" :knegg:

I Las Palmas går vi av på den første lille bussterminalen som er i nærheten av gamlebyen og Columbus-museet, og så går vi den flotte handle gata Calle Triana nordover til den stopper/ ved en park. I denne parken foregår det ofte ting på merkedager.

Der pleier vi å ta en taxi opp til Corte Ingles (koster en femtilapp). El Corte Ingles er et stormagasin type Glassmagasinet/ Steen og Strøm, men det ligger også endel andre butikker der.Vi pleier å spise på toppen i kafeen der. Blir ofte El Corte club sandwichen. :knegg:

Derfra går vi til strandpromenaden/ Las Canteras. Hvis man ikke føler for El Corte Ingles kan man dra rett dit. Vi pleier å gå hele promenaden og går ofte også innom Centro Comercial Las Arenas, som er stort og ganske nytt.

Las Palmas er en flott by og har mye på på den kulturelle siden. Columbusmuseet og gamlebyen, teknisk museum er nevnt over og anbefales også av oss, og det er et stort og flott akvarium. Synes også den hop on-hop off bussen er bra. Det er såpass lett å komme seg rundt i Las Palmas ( og billig med taxi) så anbefaler særlig å ta en bussen hele runden og høre på guidingen. Man trenger den ikke for transportens del, egentlig.
Det er nok å gjøre i Las Palmas for å ta en overnatting for den delen. Det har vi gjort et par ganger, men oftest blir det inn på morgenen og hjem på kvelden.

Før dro vi alltid på Palmitos Park. Der kan man bruke hele dagen. Endel som ikke liker dyreparker vil mulig mislike en dag der, men for dyreparker generelt synes jeg den er ok også ifht dyrevelferd, men der er vi forskjellige. Få med dere showene, særlig rovfugler (de flyr fritt) og delfinene. Ha med vann i sekken, det er serveringssteder men det er litt avstander og bratte bakker. Jeg synes det er sjarmen at det er så stort, da. Man kan helt fint ta rutebussen selv dit, ingen grunn til å kjøpe pakker. Men kjøp gjerne billett på forhånd, det kan hjelpe i køen.

I Puerto Rico er det et slitent senter i nærheten av busstasjonen. Gå forbi det og bak, der er det et flunka nytt og mye finere senter med butikker og mange restauranter.

Jeg går mye på Gran Canaria, og på de fleste strekningene kan man gå fra by til by på sørkysten, med noen unntak. Det er også fint å gå mellom Maspalomas og Playa Ingles, det er naturreservat og sanddyner. Et godt stykke å gå så ha gjerne en vannflaske. Det er nudiststrand utpå der. (Bare greit å vite om, det er ingen problemer med det, selvfølgelig).

Det er en del tur-sider på Facebook for turer på Gran Canaria. Den norske klubben har også felles turer ukentlig (søndag og onsdag, tror jeg?) hvis man vil gå sammen med noen. Det kan være fornuftig, fordi det er et steinete landskap og fordi internettdekningen kan være høyst variabel når man går i naturen der. Det kreves nå at man er medlem, det er nasjonale krav for å ta folk med på tur, men det koster bare en liten sum. Ellrs ville jeg sørget for å ha offline-kart. Mener noen har anbefalt maps.me for GC.


#7

Neket sa for siden:

Takk for strålende tips!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.