Jeg har endt opp med flere liter kulturmelk i kjøleskapet. Både vanlig og lett. Jada, hvordan endte vi med så mye. :knegg: Har du noen tips og gjerne oppskrifter? Gjerne noe som passer i sommervarmen vi fortsatt har. Det er jo veldig friskt og deilig å drikke.
Vi har planlagt koldskål til dessert så det er med. Lapper/sveler har jeg faktisk aldri laget, østlending. Stemmer det at de er med kulturmelk? Lapper og sveler er kanskje ikke det samme heller. Tror det kan være godt med masse bær på nå.
Gjerne noen tips som ikke er av det søte slaget også.
Du kan legge oksestek i kulturmelk i kjøleskapet i ca 10 dager. Så skyller du av kulturmelken og steker oksesteken. Da får du ekte stavangersk surstek, det er faktisk vår julemiddag. Veldig godt. Og du får brukt opp mye kulturmelk. :knegg:
Flatbrødsoll med spekeskinke i biter og kulturmjølk på er omtrent det eneste som frister å spise når det er så varmt som nå. Flatbrød smuldres i ikke alt for små biter i en skål, skjær opp spekeskinke og ha oppi og fyll opp med kald kulturmjølk. Supergodt varme dager. Her spiser vi dette som middag når varmmat ikke frister.
Jeg har kommet på å fryse ned kulturmelken. Men ikke tenkt så langt somnå lage noe og fryse ned. Det er jo mye mer genialt. Ler av meg selv her. :knegg:
Det kan hende jeg kommer over kulturmelk til vinteren også. da vil en stek passe ypperlig. Kjenner jeg sommeren rett kan behovet for kraftigere kost dukke opp innen den tid også.
Altså. Koldskål. Knapt hørt om, aldri smakt. Men ser godt ut. Har lyst å prøve. Ser at oppskriftene er litt ulike når jeg søker. Noen bruker hele egg, andre kun eggeplommen. Hva er best?
Og så ser jeg at man kan bruke kefir. Tror vi det blir godt med kefir med smak? Jeg har kefir med blåbær og solbær i kjøleskapet.
Jeg lagde med hele egget sist. Den blir nok litt nindre luftig med kun eggeplomme. Jeg vil tro jeg liker det hakket bedre uten eggehviten. Men gadd ikke separere og fryse ned eggehvitene.
Det er friskt og syrlig med tilsatt sitron. Det er sikkert godt med kefir med smak også. Det blir jo litt mer fylde vil jeg tro, alt etter tpye smak du velger. Helt klart verd å forsøke.