Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ny komfyr? Stekeovn

#1

Malama sa for siden:

Det kan virke som om stekeovnen vår har utlevd sine dager. Den vil ikke starte. Med litt nødhjelp (holde inne Anne de små knappene på fronten) så starter den. Men tirsdag sto jeg der og skulle bake kake, den startet på andre forsøk (første forsøk bare et par minutter før den slo seg av)

I dag sto jeg der igjen litt stresset for vi kom på at vi skulle bake muffins til et selskap.

Short story, vi ankom med muffins røre og muffinsbrett. (det var avtalt på forhånd altså. Jeg ringte mamma når det ikke lot seg gjøre å steke dem her)

Jahh.

Så da må man ha ny ovn. Denne har stått her siden før vi flyttet inn for 11 år siden. Jeg vet ikke helt hvor lenge. Platetoppen byttet vi for noen år siden (den kom fra fp faktisk!!!)

Er det sånn at dette er noe man gjør selv? skrur den løs, måler hullet, kjøper en som er like stor, setter inn kontakta og skrur den fast? Eller må man han elektriker? Tung å få båret inn?

Og hva vil jeg ha? Utenom pyrolyse?
Min tilbuds-oppmerkome svigerinne påpeker at det er power tilbud (DnB-kampanje?) så vi kan forte oss og bestille.

Lørdag ettermiddag en time før man skal være i 70 års dag medbrakt muffins er ikke rett tidspunkt å innse at ovnen er død. Ja, den ga et forvarsel onsdag. Det gjorde sne en gang i fjor også. Men da lot det seg fikse.

I dag startet jeg den tre ganger og mannen et par til. Den holdt ikke lenger enn et minutt eller noe sånn.

Godt at været tilsier at vi griller for tiden.


#2

meisje sa for siden:

Dette skjedde meg en gang også. Skulle ha selskap og stekeovnen var død. Vi løste det med å bestille pizza ettersom det jeg hadde forberedt ikke ville bli ferdig :knegg:

Det viktigste er pyrolyse. Jeg syns også at en litt bedre ovn med god temperaturfordeling og ekte varmluft er veldig kjekt. Jeg merker stor forskjell fra den billige Ikea ovnen vi fikk med huset til den vi har nå.


#3

Malama sa for siden:

Varmluft er den funksjonen jeg bruker aller mest, så god varmluft er nok viktig ja.


#4

GinaK sa for siden:

Har du prøvd å ta sikringen. Vente litt og sette på igjen. Og sjekk i bruksanvisningen.

Her sluttet platene å virke. Alt var dødt. Skrudde av sikringene og holt noen knapper inne samtidig og vips, nå virker alt. Heldigvis.
Håper det fortsetter... komfyren her er fra 2008. Mulig eldre, vi kjøpte en utstillingsvare.

Det samme skjedde med stekovnen etter et voldsomt lyn. Displayet ble svart. Jeg er jo vant til å bruke den så lukket øynene og trykket som jeg husket... den funket jo bare at jeg ikke så noe.

Så testet vi sikring av og så virket Displayet igjen. :)


#5

frukt sa for siden:

Du trenger ikke elektriker. Faren min monterte stekeovn og platetopp hos meg. En stekovn er ikke spesielt tung. Jeg bar den alene.


#6

Malama sa for siden:

Greia er jo at den starter. Altså via at vi holder ikke alle knappene i fronten, som er en sånn ting mannen har lest i bruksanvisninge. Den gjorde nemlig noe sånt i fjor også, men da bare en gang så kom det seg. Så vi fikk start på den fem ganger. Den bare stopper igjen.

Sikringa har vi ikke tatt. Kan jo prøve


#7

Malama sa for siden:

Flott. Da kan vi fikse dette før vi drar på ferie tenker jeg. Etter å ha testet litt om det er mulig å få liv i den.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.