Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Når bør vi fysisk være på Gardermoen?

#1

Svanen sa for siden:

Reiser mandag morgen til England. 2 voksne og 1 barn. Reiser med bare håndbaggasje, og har tenkt å sjekke inn på nett kvelden før. Mao vi skal bare gjennom sikkerhetskontroll og til gaten.
Må vi være der 1,5 time før avgang?... Vi har over 1,5 time å kjøre til Gardermoen, så vil gjerne slippe å reise tidligere enn vi allerede må....


#2

Millen sa for siden:

Utenlands 2 timer
Innenlands 1 time er vel standard?


#3

Svanen sa for siden:

Men er ikke det hvis du skal sjekke inn der og har bagasje?


#4

Toffskij sa for siden:

Halvannen time holder fint, vil jeg tro. Dere må jo også gjennom passkontrollen, men det har ikke pleid å være særlig kø der nå i det siste. En time vil vanligvis også gå helt fint, men det er jo kjedelig om det er ekstra mye kø både i sikkerhets- og passkontrollen.


#5

Lille meg sa for siden:

Vi hadde en litt uheldig hendelse da vi skulle reise til London i vinterferien for noen år siden. Jeg husker ikke hvor mye ekstra tid vi la inn, men det var helt opplagt ikke nok. Køen var lang og siden jeg reiste med en mindreårig måtte vi gå via manuell passkontroll. Vi rakk heldigvis flyet vårt, men det var ikke alle som var like heldige.

Jeg er en trygghetssøkende sjel, så akkurat den opplevelsen vi hadde der vil jeg ikke oppleve igjen. Jeg kommer til å legge inn veldig mye ekstra tid neste gang England står for tur, og det selv om Toffskij nylig har reist der og sier at det er lite kø. :knegg:


#6

Tallulah sa for siden:

Når du skal til England må du gjennom to kontroller; sikkerhetskontrollen først, deretter en til inn til flyene utenfor Schengen. 1,5 går nok fint, men er det litt mye feriefolk som ikke er så reisevante går alt mye saktere enn vanlig. Jeg hadde ønsket å ha 2 timer.


#7

Toffskij sa for siden:

Vel, jeg reiser hver uke og har ganske god oversikt. :knegg:


#8

millact sa for siden:

Mandag er jo sommerferie, så jeg hadde beregnet litt ekstra tid.


#9

Pelen sa for siden:

Jeg hadde levd godt med 1,5 time, også gjennom passkontrollen. Om dere er heldige så har de køen for barn gjennom sikkerhetskontrollen åpen.


#10

apan sa for siden:

Jeg hadde tenkt 2 timer hvis jeg skulle sende bagasje, og det tar jo gjerne en halvtime å få den sendt, så 1,5 time ville jeg tenkt uten å sende.


#11

Svanen sa for siden:

Ok. Jeg hører på dere. Da får vi komme 1,5 før...
Gir forresten ledsagerbevis noe "hurtigtilgang" gjennom sikkerhetskontrollen?


#12

Svanen sa for siden:

Dobbelt...


#13

Divine sa for siden:

Det har jeg aldri hørt noe om. Og vi hadde ledsagerbevis for yngstemann i årevis.


#14

C3PO sa for siden:

Vi hadde også ledsagerbevis i flere år og hørte aldri noe om det.


#15

Candy Darling sa for siden:

Jeg kan bare bidra med at jeg har vært langt mer på OSL de siste ukene enn jeg liker, og det er temmelig travelt over alt. Hvis du ikke har fast track, hadde jeg minimum beregnet 1,5 t. Det er jo mulig å kjøpe det, da.


#16

Trixie sa for siden:

Vi reiste på fredag. Ting tok tid. Flyet var det noe galt med, reservefly måtte inn. 1,5 t - 2 t. Alle automatene funket ikke osv.


#17

Tjorven sa for siden:

Hvis det er minstefrøkna dere skal reise med, så har dere anledning til å gå i barnekøen i sikkerhetskontrollen. Det er mange år siden sist jeg var der, men da gikk den i hvert fall mye fortere enn den vanlige.


#18

Kanina sa for siden:

Vi reiste i går, og det var ca 15 minutter i sikkerhetskontrollen, og null minutter i passkontrollen. Da var kl ca 13.


#19

Musemus sa for siden:

Vi venta over 1 time nå for å sjekke inn bagasje, sikkerhetskontrollen tok kanskje 5-10 minutter. Da gikk vi inn med barn under 12 og jeg ble stoppa og måtte inn i maskina en tur. Men det er mye folk på Gardermoen.
God tur!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.