Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva pakke til NYC?

#1

My sa for siden:

Ja, hva bør jeg pakke med meg for ei uke i New York, med 24-27 grader og en hel del regn? :gruble: Hva er det lurt å tenke på, og lett å glemme? Hva er de beste og mest praktiske klærne (ut over gode sko, som er en selvfølge)? Det blir mest byvandring, shopping og sightseeing, og restauranter i ulike kategorier. Med slike temperaturer bli det neppe brukt noe regnjakke, vi kjøper oss vel paraplyer der i stedet?

Tar gjerne imot andre tips også, til hva vi MÅ se og gjøre, når vi er der. Hvilke bydeler som er stas, både for mat, hyggelige (og instavennlige) omgivelser, shopping (jentene har f.eks forventninger til en del kule vintage-butikker, guttungen blir glad i ENORME sportsbutikker) og opplevelser for øvrig. Vi har nøyaktig 8 fulle dager, i tillegg til veldig sen avreise på hjemreisedagen, så da bør vi jo kunne få med oss en hel del uten at det bli stress.

Tenk: Familie med to voksne og tre ungdommer i alderen 18, 15 og 15 (ja, eldste fyller 18 når vi er der, så gjerne ideer til kul bursdagsfeiring også).

Og: :hyper:


#2

Selma sa for siden:

Vi er klare for NY-tur om ei uke, så vi sjekker også værmelding:nikker:

Lette sommerklær og gode sko. Skulle det regne, så blir det enten paraply eller inne-aktiviteter

På vår ønskeliste står:

High Line
Chelsea Market
Central Park
Brooklyn Bridge og DUMBO


#3

millact sa for siden:

Så lite som mulig! NYC blir varmt om sommeren.


#4

millact sa for siden:

Staten Island ferry
Frihetsgudinnen
Empire State building
Rockefeller
5th Avenue
Little Italy
Chinatown
Ground Zero


#5

Retz sa for siden:

Hva og hvor mye du skal pakke kommer an på om du reiser med kun håndbagasje eller større koffert.

Selv reiser jeg kun med håndbasje, ofte bare sekk som kan plasseres under setet foran. For ca en uke i storby vår/sommer/høst pakker jeg typisk som lista under. Varierer litt, men stort sett ser den slik ut:

3 singlets
1 tynn ermeløs skjorte
1 tynn cardigan
1 capri
Løpeklær (singlet, capri, sokker, caps)
Lett regntøy
Sokker og undertøy
Caps
Lette slippers til innebruk

De fleste vil nok også ha med noen klesplagg til finere bruk, men jeg prioriterer ikke det.

Reiser i tynn turbukse, t-skjorte, løpesko og lett anorakk.

Mobil, treningsklokke, EarPods og powerbank pluss ladere til disse.

Minimalt med toalettsaker pluss medisiner.

Noen zip lock poser, engangsbestikk, drikkeflaske.


#6

My sa for siden:

Jeg har sjekket værmeldinga. Det er omtrent samme temp som her, men mer regn. Så varmt, men ikke uutholdelig (vi drar på lørdag).


#7

My sa for siden:

Nevnte jeg shopping? :knegg:

Vi reiser med større kofferter ja. :nikker:


#8

Retz sa for siden:

Ja, da er det bare å ta den helt ut! :lol:
Forresten, jo mindre du pakker, desto mer kan du shoppe.


#9

My sa for siden:

Ja, det er sant. Så jeg tror jeg dropper løpeklærne. :knegg: Toalettsaker tar jeg med minimalt av ja, bare produkter jeg er avhengig av, resten kjøper vi der.

Men gode tips folkens, bare kom med mer! :jupp:


#10

Fintdethei! sa for siden:

Du jogger fra butikk til butikk, to fluer i en smekk!

God tur, det høres ut som det blir en super tur!!


#11

Selma sa for siden:

Hvis det er første besøk i NY, så tipper jeg at ungdommene vil sette pris på en tur opp i enten Top of the Rock, Empire State Building eller et av de nye - Edge, Summit eller One World Observatory.

Pannekake-frokost på en diner hører jo gjerne også med:nikker:


#12

My sa for siden:

Takk for det! For ordens skyld, det er tenåringsjentene som er mest shoppingfokusert, jeg vil helst bare vandre rundt og kjenne på atmosfæren i ulike bydeler. :hjerter: Men siden vi har såpass mange dager skal det nok bli plass til begge deler.

Jeg noterer alle anbefalingene. Mye står på lista fra før, men godt å få bekreftet at det faktisk anbefales av flere.


#13

Fjols sa for siden:

Ja, og med en regnponcho kommer man langt, eller en paraply.


#14

My sa for siden:

Ja, tenker å kjøpe paraplyer der. Regnjakke skjer ikke i 27 varmegrader.


#15

millact sa for siden:

27 i NYC er ikke det samme som her hjemme altså. Luften står stille der. Pakk lett og kjøp paraplyer om nødvendig.

Gode sko og klær som kan kombineres i flere antrekk.


#16

Addison sa for siden:

Ta en tur ut til Coney Island! En skikkelig regnværsdag kan man fort bruke en del timer inne på 9/11 memorial center/museum (husker ikke eksakt navn). Rusle i Central Park er et must! Og veldig stas å gå over Brooklyn Bridge ved solnedgang. Insta-vennlig!!


#17

Candy Darling sa for siden:

Ikke for å være kjip, men husk at både er dollaren rekordhøy, prisene har også gått enormt opp. Hørte at ett glass (!) champis kostet 400 kr, det samme som en flaske av den samme på polet hjemme.

Så tror ikke dere kan forvente å gjøre kjempegode kjøp av sminke/hårprodukter, feks. Jeg hadde prioritert å forsøke å finne ting man ikke har hjemme.

Det begynner å bli lenge siden jeg var der, men da var det fortsatt mange quirky små designere og vintage i Greenwich Village ned mot SoHo. Spørs om ikke det er helt gentrifisert nå, så les i guider.

Lower West side var der man fant skikkelig sære ting, punkete design og gothshops. Det var veldig gøy å kikke i, men det er neppe der du blåser budsjettet. :knegg:


#18

My sa for siden:

Ja, vi handler ikke der for å spare penger i den tro at det er billigere enn i Norge nei. :hehehe: Det skal godt gjøres å unngå å få med seg alle nyhetssakene om rekordsvak kronekurs og hvor dyrt alt er i utlandet, så det er vi forberedt på. Av og til er bare det å kikke det gøyeste av alt, man trenger ikke nødvendigvis å kjøpe så mye. Så morsomme butikker med mye rart, som du ikke nødvendigvis kjøper noe i, er tips godt som gull. :jupp: Kikking er jo halve moroa! :hyper:


#19

Charlie sa for siden:

Tror jeg har skrevet om våre opplevelser her et sted før.

Vi brukte «norsk tid» under oppholdet for å unngå jetlag. Dvs ifht NY-tid sto vi opp «veldig tidlig» og la oss tidlig. Det ga også noen muligheter.

Soloppgang og Brooklyn Bridge (gratis)
Deltok som publikum på et tv-show (gratis)

Spiste på Black Tap Craft Burgers and Beers (digg & Instaworthy). Vi tok lunsj for å redusere køståing men var uansett rundt 45 min kø rundt hjørnet. Verdt det! :knegg:

Fikk billetter til sentralbanken, fin guidet omvisning, fikk være med flere etasjer under bakken og se gull-hvelvet (med gull). Gratis. Fikk også en gratis souvenir. Må bestille billetter når de legges ut, sterkt begrenset antall plasser.

Spiste pizza fra lokal sjappe (to ganger) og kjøpte med et brett med doughnuts på rommet.

Staten Island-ferga er også gratis, men fikk ikke lurt med de andre.

Ellis Island-museet om immigrasjon er vel verdt, beregn gjerne litt tid der. Samme båten som Frihetsgudinnen. Lange køer til båtene, kom gjerne tidlig. Det er det også mange andre som gjør… Kan være flere timer i kø, så kjøp gjerne billetter som gir priority.

www.statueofliberty.org/ellis-island/

Vi kjøpte også buss-pass og fant ruter så vi kjørte rundtur rundt hele Manhattan for en liten penge. Er også gull for pokemonjegere.


#20

My sa for siden:

Takk for supre tips!



#22

Tallulah sa for siden:

God tur! Jeg var der med en gutt på 11, så litt ulik målgruppe. Men på kvelden er det ildfluer i central park. Det byr på kule instamoments.


#23

millact sa for siden:

Det hadde jeg glemt; hadde dem utenfor leiligheten i Connecticut også. Gøy å se dem!


#24

Lavender sa for siden:

Foreslår handelshuset Eataly rett sør for Grand Central. Det er enormt, og mye forskjellig, mye å se på og en av de flotte takterrassene på toppen, med insta vennlig blomsterbue hvor folk kom for å ta bilder.

maps.app.goo.gl/ydcPH7p8oEfpckLG7?g_st=ic

Og Chelsea Market er stilig, men ikke i helgen, altfor fult. Og Roastery som ligger nedenfor, et kaffe og spisested eid av Starbucks som er enormt og kult. Jeg er i overkant glad i varehandel og blir imponert. Det samme med Whole Food og Trader Joe.

Til jentene shoppet jeg mest i området sør for Central Park, alle trendy merkene innen rekkevidde.

Anbefaler å laste bysykkel app hjemme eller når dere er på en god gratis wifi. Veldig gøy å sykle i Central Park. Hadde sikker vært kult med løpetur lørdag morgen, da skulle alle mann ut for å være sporty.


#25

Synnemor sa for siden:

Noe av det mest fascinerende jeg gjorde i NY var å ta banen helt til sydspissen av Manhattan og så gikk vi nordover helt til Harlem. Brukte en hel dag til prosjektet og det var som å gå gjennom hele verden! Vi trålte oss gjennom bydel for bydel og det var veldig spesielt å se hvordan byen kunne endre seg bare ved å krysse ei gate eller runde et hjørne. Mange små verdener innenfor samme by! Gratis er det også :)
Anbefaler Central Park og Bryant Park om man trenger en pause fra alle synsinntrykkene og lydene. NY kan oppleves som ganske intens med sine mange inntrykk.


#26

millact sa for siden:

Henger meg på Synnemors tips! Har vært mye i New York all den tid jeg jobbet tre år i Connecticut etter studier. NYC ser man best til fots synes jeg. Mange gode restauranter i Tribeca. Ellers er jeg også glad i Bryant Park som er rett ved biblioteket og Grand Central Station. Gå inn i sistnevnte og få med dere en flott gammel jernbanestasjon og se opp i det flotte taket. Om dere føler dere har tid er det fint å ta tog derfra opp til Stamford der jeg bodde eller til småstedene i New York state. Mange koselige småsteder oppover og mindre hektisk enn NYC.


#27

Charlie sa for siden:

Glemte helt å nevne at vi gikk til stedene for de berømte scenene i Hjemme Alene i Central Park. Finner anvisninger på nett.


#28

My sa for siden:

Dere er gull verdt! :hjerter:

Er det noen som vet om et spisested med litt wow-effekt, som passer til 18-års bursdagsmiddag?


#29

millact sa for siden:

Det er jo mange steder rundt Times Square, men om de har wow-effekt vet jeg ikke. Uansett hva dere velger, gi beskjed om at det er bursdag, så gjør de garantert ekstra stas på henne.


#30

Bokormen sa for siden:

Heldiggriser! :D

Vi gikk the High Line med to tenåringer, det var en fin opplevelse. Men kanskje veldig varmt på sommeren?

Broadwayshow er veldig stas - vår yngste var bare åtte år første gang, og ble like fullt bergtatt. :)


#31

liefje sa for siden:

Hvis dere skal ha wow til frokost/brunsj er det gøy med den dineren hvor servitørene plutselig synger kjente musical-sanger. Den heter Ellen’s Stardust Diner www.ellensstardustdiner.com/


#32

My sa for siden:

Broadwayshow har vi måtte slå fra oss det blir dessverre alt for dyrt. For de mest aktuelle musikalene koster billettene nå rundt 2000 kr, så for en familie på 5 blir det over 10.000 kr. Det blir rett og slett for mye. High line har vi planer om ja (det er ikke ekstremt varmt).

Vi er der nå, i går var første dagen (kom sent kvelden før). Det viste seg at det var NYC Pride parade 2023, så da ga det seg på en måte selv. Det er den nest største paraden i året, etter Halloween-paraden, og dette måtte vi få med oss.. Paraden gikk fra Madison square park og et stykke nedover the Village, så vi gro dit, så på paraden en stund, og tråklet oss til fots oppover (gjennom det pride-feirende, fargesprakende folkehavet) via Bryant park til Times Square, slo ihjel noen timer i området der før vi til slutt endte opp i Central Park. Og da var dagen mer eller mindre over, jetlagen kicket inn, og vi dro tilbake til leiligheten (en diger leilighet over to etasjer i et tradtsjonelt brownstowne-hus i Harlem) og flatet ut.


#33

liefje sa for siden:

Nettopp da kan jo den dineren være gøy da. Gir jo Broadway musical følelsen men man betaler bare for maten.



#35

Tallulah sa for siden:

Highline er faktisk ganske deilig i ekstremvarme. :knegg: Det er flere steder man kan kjøle bena i vann, og når man kommer litt opp fra asfalten er det en liten bris. Og spis DEILIG (og temmelig hipp) is fra La Newyorkina!


#36

liefje sa for siden:

Ellers anbefales rusling i Williamsburg (vintage og street art bl. a.), Katz delicatessen (pastrami sandwich og der Sally faket orgasme i filmen), Hong Kong style dim sum i Chinatown (Hong Kong style er der de går rundt med trillevogner med alle dim sum-ene også peker man bare på det man vil ha). Husker også et veldig kult ramen sted i Soho. Kan prøve å lete frem navn hvis noe av dette er interessant.


#37

millact sa for siden:

Se om dere kan få med dere noe sport, f.eks ishockey, basket aller baseball.


#38

My sa for siden:

Det er dessverre ikke sesong for noe av dette, vi har sjekket alt som er av ligaer.


#39

My sa for siden:

Takk for istips! :jupp: Akkurat nå er det 22 grader og overskyet, så temperaturen er ganske behagelig. Fuktig da.


#40

millact sa for siden:

www.timessquarenyc.org/locations/olive-garden

Jeg er glad i Red Lobster og Olive Garden. På Olive Garden har de god minestrone suppe, salat, tomatsaus og breadsticks, bare et tips.

Spiste alltid pølse fra pølsevogn rett utenfor Grand Central Station og Hyatt hotell. De selger også deilige nøtter fra de vognene.


#41

Tallulah sa for siden:

:værsågod:

Brooklyn Cyclones. Lite lokallag FULL av sjarm. Spiller hjemmekamper på Coney Island. Vi hadde det kjempegøy. Og merk at "lite" i denne sammenhengen betyr langt flere tilskuere enn på en Rosenborgkamp.


#42

Candy Darling sa for siden:

I hvert fall i disse dager. :kneblet:


#43

Obelix sa for siden:

Vi er ikke i NY ennå, men et annet sted i USA. Har fått tips om å dra opp i toppen av The edge, samt gå på Magnolia bakery der(mye mindre kø). Show på comedy cellar, spise på Tao og Stardust diner, gå på en skikkelig jazzclubb, samt mange av de andre tipsene du har fått
Ellers er det varmt og klamt her i US of A, så mye klær trengs ikke, men en tynn jakke el kan være greit for ac her er kald


#44

Tjorven sa for siden:

Nå er det mange år siden jeg gjorde dette, men den gang var det en kiosk ved Times Square som solgte billetter som av en eller annen grunn ikke skulle brukes. Og de kosta bare ca 200 kroner stykket. Men uavhentede billetter er kanskje problemstillinger som nå løses digitalt.


#45

My sa for siden:

Skal sjekke det ut! :jupp: I dag er det visst Staten Island ferry som står på programmet.

I går hadde vi 18-årsdag, så en del ble etter jubilantens ønske. Men hun ble vekket med kake og prosecco, og når alle var klare dro vi henne med på overraskelsesbrunch på Ellen's Stardust, og det var jo en fest! :danse2: Etter det brukte vi en del tid på Madame Tussauds, rundt Times Square, og spiste lunsj i Bryant Park. Hele ettermiddagen gikk med til shopping i Soho (bursdagsbarnet fikk velge seg gave), før dagen ble avsluttet på en legendarisk soulfoodrestaurant her i Harlem (hvor vi bor), der alle servitørene flokket seg rundt henne, klappet og sang en gospelpreget versjon av Happy Birthday. :digger:

Dagen før gikk vi over Brooklyn Bridge, og vandret rundt i Brooklyn Heights og Williamsburg.

Det har ikke regnet så mye som det var meldt, bare noen lette byger innimellom. Vi koser oss! :hyper:


#46

millact sa for siden:

Å, var dere på Sylvias?


#47

My sa for siden:

:jupp:


#48

liefje sa for siden:

Høres ut som en perfekt bursdag!! Gratulerer med overstått!


#49

millact sa for siden:

Så bra, deilig mat der. Gratulerer med 18-åringen på etterskudd:ballonger:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.