Vi har kjøpt nytt hus! Vi flytter til høsten, og før det skal vi også selge et hus. :o Det kommer til å være flere ting jeg lurer på, så jeg lager meg en tråd. :lykkelig:
Først og fremst: I det nye huset er det garderober med speil-skyvedører i alle tenkelige og utenkelige rom. Jeg er ikke fan av speildører. Jeg har googlet, og de skal kunne males eller tapetseres, f eks. Er det noen som har gjort dette, med greit resultat?
Og innredningen i disse skapene var litt tilfeldig og så som så. Jeg liker ikke sånne tråd-skuffer. Er det noen som har fantastisk innredning i sånn garderobe å anbefale? Vi har hatt Pax-garderober fra Ikea alle de tre andre stedene vi har bodd. Jeg er veldig glad i dem… :o
Og bare av nysgjerrighet: Jeg får endelig det moderne kjøkkenet jeg alltid har drømt om! :hyper: Og der er det to stekeovner. Det står noe om kombi-micro og kombi-damp (?) i salgsopgaven. Er det noen som kjenner dem igjen, og kan fortelle meg hva slags spennende ting de kan brukes til? :hyper: De er fra Siemens.
Så gøy! Gratulerer. Jeg har kombi-damp og kombi-micro på mitt kjøkken. Kombi-damp er vanlig stekeovn, med dampfunksjon i tillegg, og kombi-micro er en "vanlig" stekeovn, med mindre volum enn standard stekeovn, med microfunksjon i tillegg. Veldig digg å ha to stekeovner, spesielt når man baker.
Dampovn er en vanlig stekeovn, men med et "hull" til vann i bunnen. I praksis så tror jeg det er ganske likt som å sette inn en form med varmt vann nederst i ovnen.
Det er fantastisk til bakst. Det gjør at det tar litt tid før skorpen hardner, sånn at baksten rekker å heve mer for skorpen stopper mer heving. Gir voldsomt luftig bakst!
De steker så godt som likt. Den minste (den med micro) må stilles på fem grader lavere enn den andre, tror det har med at selve volumet i ovnen er mindre. Men begge to fungerer helt ypperlig som stekeovn.
Dampdelen har Polyanna forklart, helt genialt til bakst.
Takk! Det er veldig spennende, ja. Vi har bodd på samme sted i 14 år nå, og det kjennes for lenge ut. :knegg: Jeg har hatt lyst til å flytte mer sentralt i flere år, men det har tatt tid å få mannen min ombord. :o
Jeg bruker min damp ovn til sous vide, grønnsaker al dente, poteter, og ris feks.
På stekeovnen min har jeg dampfunksjon som fungerer slik Polyanna beskriver, men det er helt anderledes, det er varme med litt damp i tillegg, ikke tilberedning med damp.
Gratulerer med nytt hus. Flytting er spennende og strevsomt og gøy.
Ad speilskapdører, jeg har en eneste sånn, på gjesterommet, men det er bare 28 cm bred og helt i høyden. Var det over alt hadde jeg nok klikka. Med kun en er det genialt de få gangene jeg vil se meg i en eller annen habitt.
Ad tråskuffer, jeg fikk mine (forrige forrige bolig) veldig mye mer praktiske ved å tilpasse papplater i bånn på alle skuffene. Det løste trådkurvhelvete den gangen. Det kan funke til du har skiftet dem ut.
Takk til Polyanna for info om det med dampovn, baking og heving. Det skal jeg teste en dag jeg orker å bake igjen.
Tusen takk, alle sammen! Vi veksler mellom å glede oss, og bli litt overveldet av alt som må gjøres. :knegg: Huskjøpet gikk mye fortere enn vi hadde trodd, og med litt kortere overtakelse enn vi kunne ønsket oss. Så det er jammen bra at vi hadde lite planer for sommeren!
Alle soverommene har en hel vegg som er speildører. :o Det er mye, hvorfor vil man se alt rotet to ganger, og hver eneste bevegelse man gjør?! :knegg: I tillegg er det en varm tint i dem, så alt ser litt gyllent ut. :rolleyes: Det er også to speildører i gjestegarderobe i inngangen, men der går man bare fort forbi, liksom. De er sikkert praktiske å ha.
Vi hadde akkurat sånne speildører der vi bodde før. :knegg: De viste seg å være veldig lettsolgte (speil er jo dyrt), til tross for messingramme og sotet speil. Tenkte ikke på at de kunne tapetseres. De er ganske tunge, men det kan jo være en fordel, de glir veldig pent.
Takk! Jeg vet ikke om jeg orker å gå på å selge så mange speildører. Og det er jo sant: De glir bedre enn de lette dørene.
Perfekt!
Over til noe annet:
I huset vi har nå, så har vi bare ett spisebord. I det nye huset er det ikke plass til så stort bord, så jeg må ha et lite kjøkkenbord på kjøkkenet. Er det noen som har rundt kjøkkenbord, som kan si meg hvor stort det må være for at fire personer skal kunne spise middag med grei plass? Det må være plass til gryter etc. på midten.
Jeg trodde aldri jeg kom til å bli mer glad i dampovn enn jeg var i micro (som vi nå ikke har), men jeg elsker den. Til oppvarming blir resultatet mye bedre enn i micro, det blir saftigere ikke bare varmt, liksom. Og fettet pipler ikke ut sånn det gjør i mikroen hvis det er noe fløtebasert eller med ost.
Men best av alt er det at jeg kan lage dumplings til mange på en gang (de bambuskurvene tar jo ikke så mye om gangen) for ikke å snakke om perfekt lutefisk og pinnekjøtt.
I tillegg til det de andre har nevnt.