Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sommerstrikk - trenger inspirasjon

#1

Sol sa for siden:

Jeg har ikke strikket på en evighet, slutten av skoleåret ble så slitsom at jeg ikke engang orket det. Nå er det ferie og jeg vil strikke. Men jeg vet ikke hva.

Så: inspirasjon pretty please! Sommerstrikk, genser eller cardigan til høsten kommer. Anything!!


#2

Jålebeinet sa for siden:

Anker tee fra Petit Knit er fin som sommerstrikk.


#3

Sol sa for siden:

Ja, den er nydelig. Og anvendelig. Har strikket to av den tykke varianten, noterer den med tynt garn på lista!


#4

Tjorven sa for siden:

Jeg strikker egentlig hele tiden, men akkurat nå er det full stopp. MEN; allium delte denne genseren i en annen tråd: www.anneventzel.com/shop/comma-v-neck-dansk-wscfh

Og jeg lurer på om jeg må innom Fru Kvist i ettermiddag. Jeg syntes den var utrolig stilig.


#5

Stompa sa for siden:

Trine knitwear på Ravelry har masse fin sommerstrikk. Jeg har strikka en Butterfly knit tee derfra, holder på med Penny polo nå.


#6

Input sa for siden:

Jeg har stripedilla for tiden og har lyst på denne. Men har aldri strikket noe med det garnet før, så aner ikke hvordan det er.


#7

Adrienne sa for siden:

@Input: Jeg synes Line er et krevende garn å få jevnt, alle feil synes liksom.



#9

apan sa for siden:

Abopnnerer


#10

Observatøren sa for siden:

Henger litt her, fikk akkurat gavekort på garn til bursdag.


#11

Sol sa for siden:

Å, begge Anne Ventzel genserene er nydelig, de er jo faktisk på lista. Den KFO toppen var nydelig, jeg har garn jeg kan bruke, tror jeg. Kumulus hR jeg, men er ikke min favoritt. Skal sjekke opp Stompas tips også!!

Jeg har sett på June Top www.petiteknit.com/no/products/june-top-4, men jeg er redd den er litt vel raus i utringningene. Jeg har strikket noen topper i lin og bomull i diverse kvaliteter, jeg syns ikke de holder seg pene over tid. Pure silk fra KFO holder seg, men er dyrt. Input; jeg syns ikke strikk i Line blir pent eller holder seg.


#12

veobra sa for siden:

Jeg hqr strikket denne. Jeg liker godt garnet og synes det passer til denne typen sommerplagg.


#13

Retz sa for siden:

Usikker på om det kvalifiserer til sommerstrikk, men jeg har lenge savnet en tynn, strikket cardigan. Har en til mer finbruk, strikket i Rowan Kid Silk Haze, og har lyst på en helt basic til hverdagsbruk. Nettopp startet og bruker Ankers Cardigan fra PetiteKnit som utgangspunkt, men med flere masker og uten mønster. Alt er i glattstrikk bortsett fra vrangbordene. Har valgt Isager Highland Wool i 100% ull med løpelengde 550/100 og strikkefasthet ca 28-30.

[ATTACH]67360[/ATTACH]



#15

allium sa for siden:

Den siste ser jeg også på, hvis du kjøper oppskriften, kan du fortelle hvor mange tusen masker det er rundt, så jeg kan avgjøre om jeg orker?


#16

Sol sa for siden:

Will do!!


#17

Tjorven sa for siden:

Jeg har satt i gang en Audrey top fra PetiteKnit. Hun la først ut bilder av seg selv i den toppen, men jeg tenkte at den aldri kunne bli fin i min størrelse. Så la hun ut bilde av en som jobber for henne som bruker 4XL, og så var den superfin på henne også. Enorm kudos til designeren for å vise designen i flere størrelser. :hjerter:

(Og et lurt salgstriks, for jeg kan umulig være den eneste som har tenkt som meg.)


#18

Sol sa for siden:

Den er superfin, Tjorven. Jeg ser ikke for meg at den funker med BH-ene mine, jeg.


#19

Tjorven sa for siden:

Det trodde ikke jeg heller, men på den store modellen, så var det helt problemfritt. Det var til og med et ekstra bilde for å vise hvor mye/lite bh man så.


#20

Camomilla sa for siden:

Fy søren den var fin.
Ser i krystallkula at jeg muuuligens stikker innom Fru Kvist før jobb…


#21

apan sa for siden:

Synes også det er veldig bra at PetiteKnit har en modell i en såpass stor størrelse. Godt salgstriks, men også bra, mange ønsker se klærne i en større størrelse enn det Mette bruker selv…



#23

Tjorven sa for siden:

Ja. Det var egentlig knapt mulig å se at det var samme design i XS og 4XL, men bildene var tydelige på at den ble fin uansett. Det var det ikke så lett å se i utgangspunktet.


#24

Tjorven sa for siden:

Enig at den var skikkelig fin, men jeg innbiller meg at den er litt vanskelig å strikke pent når det blir så lange avstander mellom fargeskiftene. Man kan tvinne bak, men helt usynlig blir det ofte ikke. Særlig når det er så store kontraster i fargene.


#25

Myria sa for siden:

Helt usynlig blir det selvsagt ikke, men det er jo ingen som studerer et plagg så nøye at de legger merke til sånt hvis de ikke er veldig synlig da. Jeg har strikket vanlig Robinia og synes ikke det var noe problem å få den pen selv med lange avstander.


#26

Sol sa for siden:

Jeg har sett dem, men liker ikke synlig stropp på meg selv. Allikevel er DU på vei til å selge den inn til meg! Jeg liker også at hun bruker modell i en helt annen form enn seg selv, hun er jo superliten!


#27

Blånn sa for siden:

Hun er Petite, faktisk. :humre:


#28

Tjorven sa for siden:

Først trodde jeg bare hun laget oppskrifter på plagg for små personer, så det tok lang tid før jeg undersøkte nærmere. Men hun har vist at hun er flink på både små og store størrelser.


#29

Sol sa for siden:

Nå er jeg i gang. Strikker XL (er ca 110 cm rundt puppene) og har strikket fronten på en drøy kveld. Skal opp i 280 masker på bolen til slutt. I XS er det 206 og i M 234.


#30

allium sa for siden:

Tusen takk, har samme mål og det var jo ikke avskrekkende mange masker.


#31

Input sa for siden:

Hva betyr «neaagtive ease»? Den var utrolig fin den toppen, Sol.


#32

allium sa for siden:

At plagget er mindre enn deg, slik at det strekkes litt når du har det på.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.