Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kløende hodebunn uten flass?

#1

Nera sa for siden:

Datteren (13) klager over at hun klør i hodebunnen, men det er ingenting flass eller fett å se. Hun har langt hår som hun må sette opp i stramt flettet hestehale pga. trening, og trener for tida 7 timer pr. dag i en varm turnhall uten særlig sirkulasjon, så det blir nok mye svette og lite luft til hodebunnen. Pr. nå bruker hun Eleni&Chris Chromin shampoo og balsam, som egentlig er for farget hår, men som hun har vært veldig fornøyd med i over ett år nå. Jeg foreslår å ha håret løst når hun er hjemme, samt føne det tørt og ikke legge seg med vått hår, men det preller av. Hvilken shampoo kan hun forsøke for å roe kløen litt? Jeg blir litt svar skyldig siden hodebunnen ikke ser tørr eller flassete ut.



#3

Ine sa for siden:

Sjampoen aco på apotek har hjulpet meg med kløe.


#4

Lille meg sa for siden:

Siden hun ikke har flass, hva med Sebamed, for eksempel denne eller eventuelt denne? Eller gå over til å bruke bare balsam?


#5

Musemus sa for siden:

La Roche sin blå flaske fra apoteket er den eneste jeg kan bruke uten å klø ihjel. Fikk et tips om den og har ikke prøvd annet på flere år.


#6

Karamell sa for siden:

Jeg kan som regel ikke bruke frisørshampoer i lange perioder,og heller ikke ha stylingproduktet mot hodebunnen. Jeg innbiller meg det er allergi. Jeg har veldig tykt hår og det får lite lift, kanskje. Det klør mest i bakhodet når jeg ligger i sengen. Etter mange runder med alt mulig fikk jeg det bort med en Head and shouldershampo med mineraler fra havet, av alle ting. Nå må jeg innimellom bytte shampo når jeg klær, og jeg for øyeblikket en ny runde der jeg alternerer mellom Head and shoulder (vanlig type for det var den jeg fant) og den blå fra KMS.


#7

C3PO sa for siden:

Når jeg klør i hodet på grunn av trening, lindrer det veldig å bruke sjampo med tea tree-olje. Jeg bruker derfor alltid slik sjampo etter løping om sommeren. Jeg vet ar det finnes noen Paul Mitchell-sjampoer med dette, men regner med at du finner flere andre merker.


#8

Tjorven sa for siden:

Jeg må bruke sjampo for sensitiv hodebunn for ikke å klø masse, men det hjelper veldig.


#9

Nera sa for siden:

Har du noen forslag, enten fra frisør eller apotek?



#11

Tjorven sa for siden:

Dessverre er jeg litt på leting. Jeg brukte den røde fra Redken, men den finner jeg ikke lenger. Jeg kjøpte den fra Aco på apoteket, og den er ikke så verst, men ikke like bra som Redken var. (Jeg kan IKKE bruke ingefærsjampoen fra BodyShop - for meg blir det helt krise.)

Men hvis det står "sensitiv hodebunn", så pleier det normalt sett å være langt bedre enn alternativene.


#12

Galathea sa for siden:

jeg får også sånn kløe når jeg har fuktig hodebunn over tid, (det flasser ikke i starten, kløen kommer først, og så flasser det etter en stund) og har erfart at ditt forslag er den beste løsningen her, altså føne håret, eller ihvertfall hodebunnen, helt tørt etter vask, og slippe ut hestehalen etter trening. Legge seg med fuktig hår har jeg dårlig erfaring med!


#13

jolie sa for siden:

Jeg bruker Aco eller Decubal sin sjampo for sensitiv hodebunn.


#14

Myria sa for siden:

Kanskje har hun eksem i hodebunnen? Da hjelper denne shampoen.


#15

Nera sa for siden:

Hun har jo atopisk eksem, men det var ingenting i hodebunnen som jeg kunne se. Men Fungoral har vi i hus fra før, så hun kan jo teste et par ganger for å se om det blir bedre.


#16

Ruslebiffen sa for siden:

Samme her. Jeg har mye hår på hodet, og kommer det ikke nok luft til i kombinasjon med fukt klør det veldig. Jeg lar aldri håret lufttørke innerst mot hodebunnen nettopp pga dette. Flere dager på rad med så mye trening med stram hestehale hadde medført masse kløe for min del også.

Mao - kan godt hende det kan hjelpe å bytte sjampo, men det høres ut som om det er så mye fukt mot hodebunn som kan være rotårsaken.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.