Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Miniferie med sønn på snart 15

#1

millact sa for siden:

Eldste er bortreist noen dager og skal jobbe også. Jeg har ferie og ingen planer neste uke. Kanskje jeg burde ta med meg han på snart 15 et par dager og finne på noe gøy? Tips til hva? Skal ikke koste skjorta siden vi har ferieplaner senere i sommer også.

Hva ville deres gutter på nesten 15 likt? Utgangspunkt er Kristiansand.


#2

Tjorven sa for siden:

Jeg synes ferie med 15-åringer er skikkelig vanskelig. Min vil tre ting: 1) besøke fornøyelsesparker 2) spise god mat 3) se på YouTube

Alt dette lar seg gjøre i Oslo, men det er ikke gratis.


#3

Input sa for siden:

Kan han ta med seg en venn? Jeg har vanskelig for å se for meg at min gutt ville reist noe sted med meg om alternativet var å være hjemme og treffe venner. I går fikk jeg ham med meg på IKEA, fordi vennene hans står opp mye senere enn ham. :knegg:


#4

tink sa for siden:

Min 15-åring vil sykle downhill i en slalåmbakke som tilbyr dette. Ikke gratis, men trenger ikke være dyrt dersom man har hytte i et slikt område. Eventuelt en tur med shopping og helt enkle severdigheter i en større by: Stavanger/Oslo.


#5

millact sa for siden:

:nemlig:

Han skal til Oslo på klassetur i september og vi tre skal ha en dag i Oslo etter Amsterdam i august; ellers hadde jeg gått for det.

Vurderer Colorline til Strømstad rett og slett.


#6

millact sa for siden:

De er ikke hjemme, dessverre.

Planen var å være hjemme og dra på badeturer, men været som er meldt er så som så.

Dette blir nok en utfordring fremover også når eldste flytter hjemmefra. Kanskje gidder han ikke dra på ferie med meg mer?:eek:


#7

Isolde sa for siden:

Arcader et sted? Man må nesten bare bygge på interesser. Min hadde ikke ville gjort noe fysisk, men arcader eller outland er kjekt. Danskebåten?


#8

Drømmedama sa for siden:

Mine to yngste vil nesten alltid ha med seg en venn på sånne ferier. Vi skal på en liten Oslotur neste uke, og da har de med seg hver sin. Det funker fint for oss, kanskje noe for dere også?


#9

millact sa for siden:

De er dessverre bortreist.


#10

Mex sa for siden:

Jeg kunne nok fått med meg gutta mine alene på noe om det er innspill med noen aktivitet.
Eks;
Fangene på fortet
Escape room
Lazer tag
Gocart
Klatrepark
Zipline
Rafting
Eller noe litt mer krevende som feks
Via ferrata


#11

Drømmedama sa for siden:

Sånn er det jo ofte i ferien, skjønner det.
Tror min fjortis egentlig ville likt å bade eller klatre eller noe annet aktivt, tror imidlertid han ikke nødvendigvis vil gjøre det med MEG. Hmm, ut å spise er vel en sikker vinner? Burger i Ravnedalen?
Jeg spurte nå min hva han aller helst ville gjort sammen med meg en dag her i sør og han sa han ville vi skulle spist masse digg mat på bra steder, ta et bad et sted han kan hoppe fra minst sju meter og at jeg skulle kjøpt nye speakers til han.... Og kaaanskjje Dyreparken. Det siste tror jeg han sa litt for å være grei mot meg lizzm.


#12

Drømmedama sa for siden:

Åja - escape room, takk Mex, det vet jeg at min hadde likt skikkelig godt!


#13

polarjenta sa for siden:

Min sønn foretrekker å være hjemme og gjøre det han vil. Jeg er sjelden en del av den planen. Så i år har vi ingen planer. Jeg tror ikke han har noe ønske om å reise mer på ferie med meg.


#14

Timar sa for siden:

Jeg opplever at fjortisen min (jente) setter veldig pris på at jeg setter av tid og vil gjøre noe sammen med henne. Så jeg syns det høres ut som et nydelig forslag med en liten tur bare dere to. Hva med å ta en natt på hotell i et naboby, gå ut og spise, stikke på kino og bare se dere rundt?


#15

Niobe sa for siden:

Vi er i Trysil og sykler downhill med 13-åringen, as we speak. Det er utrolig gøy, og Airbnb er billig på sommeren her, siden vinter er høysesong.


#16

polarjenta sa for siden:

Jeg skulle ønske min var mer interessert i sånne ting. Jeg får han av og til med på kafe, da spiser og drikker det han har fått, så er han klar for å dra hjem. Jeg har tenkt å foreslå en natt på hotell i nabobyen i sommer, men jeg er ikke så sikker på at han sier ja. Storebror på snart 18 er mer med på sånne ting.


#17

veobra sa for siden:

Sånn er det hos også. Min på samme alder hadde gjerne blitt med bare meg på ferie. Vi fisket, syklet og koste oss på en slik ferie i fjor.


#18

Røverdatter sa for siden:

Det tar under 3 timer med tog fra Strømstad til Gøteborg, og der er jo Liseberg og Universeum og masse annet gøy. Kunne det vært noe?


#19

millact sa for siden:

Godt tips; han er glad i å sykle. Shopping hadde nok også vært topp.


#20

millact sa for siden:

Absolutt! Er det lettere å kjøre selv enn å ta tog? I så fall må vi sette bilen i Sandefjord.


#21

millact sa for siden:

Tror absolutt han vil være med; alternativet er å være hjemme uten venner. Det trenger å skje noe tror jeg, men han er ikke så kravstor til akkurat hva.


#22

Chablis sa for siden:

Badeland et sted , evt utendørs bading, det hadde min ønsker og det gjorde vi i fjor , men hadde med kompis.


#23

Røverdatter sa for siden:

Jeg syns begge deler er ganske lett, men det går fortere å kjøre selv. :nikker:


#24

Input sa for siden:

Liseberg er veldig gøy da!

Her er Storebror mye mer interessert i å henge med stefaren sin enn meg.


#25

millact sa for siden:

Hvor dro dere da?


#26

Malama sa for siden:

Min nesten 15 åring foretrekker å sitte på rommet sitt med en skjerm.

Lite til hjelp.


#27

millact sa for siden:

Min er endel på rommet, men han ønsker nok gjerne å gjøre noe også.


#28

Fintdethei! sa for siden:

Selv om de helst liker seg på rommet og med venner, er det likevel stor sannsynlighet for at de har lyst å finne på noe. Det virker som din sønn er en som kan like å være med på mye forskjellig?
Hva med en biltur til et ubestemt sted, stoppe for en piknik og softis, kanskje besøke et badeland han ikke har vært i før? En natt på hotell, med god hotellfrokost, og kanskje et hyggelig tur i butikker og se etter nye sko til skolestart? Trenger ikke alltid være så avanserte aktiviteter. Bare være sammen kan de fint sette pris på selv om de er tenåringer.


#29

millact sa for siden:

Ja, han setter pris på det meste. Tenker litt videre.


#30

veobra sa for siden:

Vi har gjort slike ting som Fintdethei! foreslår. Min liker det godt. Noen ganger er det gøy med en avansert lekeplass, middag et nytt sted og verdens største softis. Det er fint å komme litt bort. Det som er kleint her hjemme er noen ganger helt ok lenger hjemmefra.



#32

Drømmedama sa for siden:

Hva sier han selv at han kan tenke seg? Mine tenåringer endrer preferanser og personlighet nærmest over natten innimellom, så jeg klarer ikke alltid å følge med...


#33

Chablis sa for siden:

Vi har vært på badeland i Skien flere ganger og i tillegg på Olavsberget ute og sovet der.



#35

pippo sa for siden:

Mange gode forslag. Jeg synes ikke to korte (?) turer til Oslo nødvendigvis gjør at Oslo er helt uaktuelt heller. Masse spennende å finne på her over flere dager. Hva med å leie en liten Airbnb-leilighet? Bading på Frognerbadet og shopping/kafé på Majorstua. Rusling langs Akerselva og shopping/kafé på Grunerløkka.
Henge rundt ved Munch og Sørenga/Barcode. Har han lest Tante Ulrikkesvei kan en tur til Stovner og Haugenstua være gøy. Da kan dere se verdens største lampe og gå opp i Stovnertårnet. Jeg synes jeg aldri blir ferdig med Oslo jeg, og jeg bor her:)


#36

millact sa for siden:

Pippo: Jeg er enig med deg, Oslo er alltid topp, men på så kort varsel er alt utrolig dyrt nå, så jeg tror det utgår. Har sjekket en haug hotell, folkehøgskoler og airbnb.


#37

millact sa for siden:

Vurderer dagstur hit www.hoveleirsenter.no/aktiviteter/ og teste elsykling og/eller coasteering. Så kan vi spise lunsj i Arendal etterpå og evt besøke noe familie før vi drar hjem.


#38

Tjorven sa for siden:

Som noen andre skrev over her: ungdommer i den alderen er litt vekslende. Jeg ville tatt en skikkelig prat med ham og hørt hva han faktisk vil selv. Noen ganger er det veldig oppklarende (men ikke alltid :knegg: ).


#39

millact sa for siden:

Må nok det. Kan jo hende han vil være med kjæresten heller før hun drar noen uker til USA med familien.


#40

tink sa for siden:

Høres ut som en fin plan. Jeg har vært med på coasteering med guttene mine, de var riktignok litt yngre, men så lenge nivået er tilpasset alderen så kan det være veldig gøy.



#42

millact sa for siden:

Han og jeg er enige om å bli hjemme. I kveld kl 2030 gikk vi ut spontant i båten (100 m fra leiligheten) og kjørte til byen og så Palmesus fra sjøen. Superfornøyd sønn rett og slett! Det var bedre enn Oslotur sa han. I morgen spiller Zara Larsson og Martin Garrix; vi tar med snacks, drikke og allværsjakke og drar ut selv om det er meldt regn. Stas å kunne bruke den nye båten og se på folkemengdene, livet på Tangen og høre musikken.

Søndag er planen burger i Ravnedalen og så tenker jeg kino en dag og kafe. Han er lett å glede!



#44

Millen sa for siden:

Så hyggelig, Millact.


#45

Pelle sa for siden:

Høres skikkelig bra ut!


#46

millact sa for siden:

Vi er enige om å kjøpe Palmesus Jr billetter for neste år når de legges ut. Om jeg får være med neste år er tvilsomt, men vi får solgt de.


#47

Miss Norway sa for siden:

Dressin-tur på Flekkefjordbanen?


#48

millact sa for siden:

Godt tips! Vi skal den veien senere i ferien.


#49

Fintdethei! sa for siden:

Så herlige hjemmeferieplaner da! Kos dere masse sammen!


#50

annemede sa for siden:

Perfekte planer!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.