him sa for siden:
Noen gode middagstips når det er varmt? Jeg får ikke dreisen på middager når det er sommer (nå må jeg si at det ikke akkurat er et overveldende problem)
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
him sa for siden:
Noen gode middagstips når det er varmt? Jeg får ikke dreisen på middager når det er sommer (nå må jeg si at det ikke akkurat er et overveldende problem)
Niobe sa for siden:
Grillmat og salat.
Nenne sa for siden:
Grille kjøtt/fisk og ev. også grønnsaker. Server med salat og brød. Der ender jeg ofte i varmen.
Pamina sa for siden:
Salat og sushi er det eneste jeg har lyst på.
Evt. noe som har asiatiske smaker.
Fluke sa for siden:
Vi har kjørt grillmat og salat hver dag de siste ukene.
Lyppa sa for siden:
Det blir gjerne pizza med salat og rømme, grillmat eller kyllingsalat i varmen.
Nå kom jeg på at det blir også taco og pitabrød med reinskav, salat og tyttebærrømme denne uka.
Syrinx sa for siden:
Taco(variantar) syns eg er godt i varmen. Ein kan bli litt lei av spisskummensmaken, men då er det berre å krydre proteinkjelda med andre smakar og droppe tacosausen.
Praktisk talt salat i lefse/skjell/buns.
Myria sa for siden:
Matilda sa for siden:
Jeg lar stort sett Trine Sandberg bestemme maten min om sommeren. :knegg: Vi har prøvd omtrent halvparten av disse sommersalatene, og så har hun flere oppskrifter på grillmat som vi gjerne gjentar. Laks med mangosalat og ørret med lun potetsalat er slagere. Ellers lager vi gjerne gresk salat med noe slags kylling til.
Blå sa for siden:
Scampi stekt med hvitløk og chili. Skal vi ha i dag
Eia sa for siden:
Eggeretter. :jupp:
I dag: meksikansk eggerøre
frukt sa for siden:
Pokebowl
Kalde supper f.eks gazpacho, agurk- og avokadosuppe www.twospoons.ca/easy-gazpacho-recipe/
vegetarmat.org/oppskrift/avocadosuppe/
Kalde pastaretter f.eks www.apetina.com/no/oppskrifter/kald-sommerpasta/ og
www.familiematblogg.no/blogg/2019/6/26/pasta-med-chorizo-og-basilikum
Ceviche meny.no/tema/fisk/tilberede-fisk/ceviche/
Fritatta
annemede sa for siden:
Sodl. Som min farfar kalte det. Kulturmelk og kavring som jeg knuste - med sukker oppå.
him sa for siden:
Den var minnerik! :hjerter:Ellers - det blir grilling! :D Takk for tips.
Input sa for siden:
Jeg er veldig lite glad i varm mat i utgangspunktet, og synes det er helt pyton når det er varmt i tillegg. Så her går det for det meste i salater, den nudelsalaten med peanøttsaus fra Trines matblogg er veldig god. Min favoritt-middag for tiden er bruschetta med skikkelig gode bifftomater og mozzarella, mens mannen anerkjenner det ikke egentlig som middag. Han er i andre enden av skalaen enn meg når det gjelder varmmat. :knegg:
Eia sa for siden:
Vi har sommeravslutning på jobben i dag. Da serverer jeg kyllingsalat (kyllingen stekte jeg ferdig i går kveld), vannmelon og mango, samt iskake til dessert. Tror de blir veldig fornøyde. :jupp: :varmt lokale:
Divine sa for siden:
Stekt fiskepudding med kokte, litt avkjølte nypoteter, råkostsalat og remulade er god sommermat.
Vi spiser også ofte pitabrød med div. fyll som man kombinerer selv – salat, fetaost, hvitost, skinke, rømme, mais, osv.
celebelen sa for siden:
Stekt makrell med agurksalat
Reker og loff
Malama sa for siden:
Oppvokst med kavring og melk, mamma brukte kulturmelk, vi andre brukte vanlig melk. Ikke som middag, men i middagstiden når det var varmt. Så hadde vi middag (gjerne grillmat) på kvelden
Minner....
Har prøvd det med egne unger også, men det utgår inntil jeg evt finner (eller lager?) glutenfrie kavringer da... Like greit at det ikke akkurat er for varmt for middag for tiden.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.