tiril sa for siden:
Trenger en oppskrift...og vi blir 4 voksne..How much??
Event.noko anna godt en kan bruke multer til??????
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
tiril sa for siden:
Trenger en oppskrift...og vi blir 4 voksne..How much??
Event.noko anna godt en kan bruke multer til??????
Harriet Vane sa for siden:
Pisk krem av en boks fløte og bittelitt sukker og vaniljesukker. Ha i en kopp eller to med multer fra frysen. server med krumkaker eller andre tørre kaker.
tiril sa for siden:
Men...kor mykje er bittelitt sukker og vaniljesukker? Her må vi ha konkrete mål:kremt:
Harriet Vane sa for siden:
begynn med 2 ts sukker og 1/2 ts vaniljesukker. Smak om du liker det, ha evt i mer. det kommer an på om multene er søte eller ikke. Ha gjerne i litt (1 ss) Lakka om du har.En lettvint variant er å servere en god vainljeis med varme multer, smak om de trenger sukker og ha evt i en teskje av gangen. Igjen godt med litt lakka eller kanskje en skvett (1/2-1 ss) konjakk oppi.
tiril sa for siden:
Tusen takk:)
allium sa for siden:
Direkte? Eller tiner du dem først?
Kaktus sa for siden:
Jeg synes multefromasj er veldig godt.
Multefromasj
1 1/2 dl kokt eller rått multesyltetøy, ev. fryste
3 dl kremfløte
1 dl sukker
3 plater gelatin
2 egg
FREMGANGSMÅTE:
Skill eggene. Visp eggeplommer og sukker luftig. Visp eggehvitene til hardt skum i en annen bolle.
Visp kremfløten, og bland den llett med eggeplommene.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ca 10 minutter. Smelt den siden over svak varme og rør den ned i eggeblandingen når den er avkjølt. Bland så i multene og eggehviteskummet.
Ha massen i en skål eller form og sett den i kjøleskapet for å stivne. Etter noen timer er den ferdig og kan forsiktig hvelves over på et serveringsfat. Om du ønsker kan du pynte med litt krem og noen multer.
Inagh sa for siden:
Åh - det var en god ide å ha Lakka oppi, så langt har jeg ikke tenkt før. Tusen takk! :jupp:
Kaktus sa for siden:
Hva er Lakka? :flau:
Nenne sa for siden:
Multelikør, finsk tror jeg.Harriet Vane sa for siden:
tint om jeg har tid, men frosne går bra.
Tilslørte fjellgeiter kan være en variant:
Krem tilsatt en dæsj baileys legges lagvis med multer og knuste julekaker. Multene kan erstattes med bringebær eller skogsbær.
allium sa for siden:
Jeg har alltid pleid å tine, men lurte på om frosne var et poeng. Nå skal jeg ta ut multer av fryseren.
Beathe sa for siden:
Hvis du har sandkaker i hus er det godt med en klatt krem oppi sandkaken og en klatt med multer på toppen.
Tammen sa for siden:
Marinerte multer..mmmm
Pappa gjør dette hvert år. Tror han marinerer i cognac eller wiskey :nam:
Supert å ha på is, på kake , i multekrem osv!
:sorry: men funker kanskje ikke for dere nå da det tar litt tid..men verdt ett forsøk en annen gang!
tiril sa for siden:
Multekremen vart utruleg god.:ja:
Tok opp multene kvelden før,satte dei i kjøleskapet.Om morningen satte eg dei i rom temp. Hugsar ikkje helt kor mange skeier med sukker eg brukte,men godt vart det:digger:
Elles var det mange gode tips her!!! Tusen takk!!
Hunter sa for siden:
Og en dæsj med konjakk:D
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.