Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på multekrem ... Evt. andre multeoppskrifter

#1

tiril sa for siden:

Trenger en oppskrift...og vi blir 4 voksne..How much??
Event.noko anna godt en kan bruke multer til??????


#2

Harriet Vane sa for siden:

Pisk krem av en boks fløte og bittelitt sukker og vaniljesukker. Ha i en kopp eller to med multer fra frysen. server med krumkaker eller andre tørre kaker.


#3

tiril sa for siden:

Men...kor mykje er bittelitt sukker og vaniljesukker? Her må vi ha konkrete mål:kremt:


#4

Harriet Vane sa for siden:

begynn med 2 ts sukker og 1/2 ts vaniljesukker. Smak om du liker det, ha evt i mer. det kommer an på om multene er søte eller ikke. Ha gjerne i litt (1 ss) Lakka om du har.

En lettvint variant er å servere en god vainljeis med varme multer, smak om de trenger sukker og ha evt i en teskje av gangen. Igjen godt med litt lakka eller kanskje en skvett (1/2-1 ss) konjakk oppi.


#5

tiril sa for siden:

Tusen takk:)


#6

allium sa for siden:

Direkte? Eller tiner du dem først?


#7

Kaktus sa for siden:

Jeg synes multefromasj er veldig godt.

Multefromasj
1 1/2 dl kokt eller rått multesyltetøy, ev. fryste
3 dl kremfløte
1 dl sukker
3 plater gelatin
2 egg

FREMGANGSMÅTE:

Skill eggene. Visp eggeplommer og sukker luftig. Visp eggehvitene til hardt skum i en annen bolle.

Visp kremfløten, og bland den llett med eggeplommene.

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ca 10 minutter. Smelt den siden over svak varme og rør den ned i eggeblandingen når den er avkjølt. Bland så i multene og eggehviteskummet.

Ha massen i en skål eller form og sett den i kjøleskapet for å stivne. Etter noen timer er den ferdig og kan forsiktig hvelves over på et serveringsfat. Om du ønsker kan du pynte med litt krem og noen multer.


#8

Inagh sa for siden:

Åh - det var en god ide å ha Lakka oppi, så langt har jeg ikke tenkt før. Tusen takk! :jupp:


#9

Kaktus sa for siden:

Hva er Lakka? :flau:


#10

Nenne sa for siden:

Multelikør, finsk tror jeg.

#11

Harriet Vane sa for siden:

tint om jeg har tid, men frosne går bra.

Tilslørte fjellgeiter kan være en variant:

Krem tilsatt en dæsj baileys legges lagvis med multer og knuste julekaker. Multene kan erstattes med bringebær eller skogsbær.


#12

allium sa for siden:

Jeg har alltid pleid å tine, men lurte på om frosne var et poeng. Nå skal jeg ta ut multer av fryseren.


#13

Beathe sa for siden:

Hvis du har sandkaker i hus er det godt med en klatt krem oppi sandkaken og en klatt med multer på toppen.


#14

Tammen sa for siden:

Marinerte multer..mmmm

Pappa gjør dette hvert år. Tror han marinerer i cognac eller wiskey :nam:

Supert å ha på is, på kake , i multekrem osv!

:sorry: men funker kanskje ikke for dere nå da det tar litt tid..men verdt ett forsøk en annen gang!


#15

tiril sa for siden:

Multekremen vart utruleg god.:ja:
Tok opp multene kvelden før,satte dei i kjøleskapet.Om morningen satte eg dei i rom temp. Hugsar ikkje helt kor mange skeier med sukker eg brukte,men godt vart det:digger:

Elles var det mange gode tips her!!! Tusen takk!!


#16

Hunter sa for siden:

Og en dæsj med konjakk:D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.