Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Leseplaner i sommer da?

#1

Røverdatter sa for siden:

Jeg har plan om å ta opp igjen den siste til John Irving, den siste Maja Lunde og muligens den siste i Bjørnstads 6 bøker om livet sitt. De er alle sånn halvveis påbegynt. Kjenner jeg meg rett kan det godt hende disse erstattes med Liane Moriarty, Kristin Hannah og Erica James. :p

I tillegg skal jeg høre Afghanerne (Åsne Seierstad) og Amerikansk Karmageddon (Thomas Seltzer) på Storytel, men kjenner meg rett der også så kan det hende det bare blir masse doku om 2. verdenskrig.

I tillegg er jeg veldig interessert i å høre hva dere leser eller planlegger å lese, og muligens få noen gode tips. :vilha:


#2

millact sa for siden:

I sommer har jeg lest alle de fire bøkene av Janne S.Drangsholt om Ingrid Winther.


#3

Ine sa for siden:

Hanne Ørstaviks bli hos meg, venter på meg på biblioteket.

Har i tillegg hatt lyst til å lese Anne Franks dagbok igjen som voksen, leste den vel på ungdomsskolen.


#4

celebelen sa for siden:

Takk, nå minnet du meg på at jeg må gå innom biblioteket og finne lesestoff til ferien.
Jeg har tenkt å lese Sommarboken av Tove Jansson på nytt, og se i bokhylla om det er andre som frister for gjenlesning. Ellers har jeg begynt på "Å vanne blomster om kvelden" på Strorytel (liker boka, men slet litt med innleseren i starten), og har Quintessence av Gert Nygårdshaug på vent (den ble sluppet i går). Håkans Nesser nyeste kommer på Storytel senere i juli, den ligger også i kø.


#5

Millen sa for siden:

Holder på med Min Kamp 6 av Knausgård
Så er planen å lese ferdig 2020 Post Festum Gunnar Stålesen så Historien om PA Salt siste til Lucinda Riley og sønnen.
Og Ingrid Winter bok nr 4. (hørt de tre andre på lydbok)
Har eller rundt 100 favoritter på Fabel så får se hva det blir der. Akkurat nå hører jeg på Gjestene av Agnes Ravatn.


#6

Tjorven sa for siden:

Jeg leser krim på kindle. En serie av Jan-Erik Fjell om politimannen Anton Brekke. Jeg er i gang med bok nr 6 nå. De er ikke fantastiske, men helt «godt nok».


#7

Darth sa for siden:

Jeg skal lese ferdig en veldig god bok jeg begynte på da jeg var på ferie i april, men som ble liggende da jeg kom hjem: "Jeg så henne den natten" av Drago Jancar. Det var rett og slett livet som skjøv den til side, men nå har jeg fri og har leseoverskudd og skal lese ferdig boka i sommerferien.

Jeg har også kjøpt den foreløpig siste boka i Herkules-serien (krim) til Mons Kallentoft, "Amason" og tenker det blir bra strandlektyre når strandværet kicker inn ...


#8

skyfri sa for siden:

Jeg er i gang med De uverdige av Roy Jacobsen.


#9

frukt sa for siden:

Jeg har nettopp begynt på Man's search for meaning av Viktor Frankl, og Before the coffee gets cold av Toshikazu Kawaguchi. Har kjøpt de to neste i serien også. Og så har jeg tenkt å lese ferdig Mikrovaner av James Clear. Man kan da ikke lese bare en bok om gangen. :knegg:


#10

frukt sa for siden:

Ja, og så har jeg en bok av Terry Pratchett som jeg begynte på tidligere i år. Jeg kjøpte en haug med bøker i Discworld serien på finn, så jeg går ikke tol for lesestoff med det første.
Uro av Finn Skårderud, og en novellesamling som heter Vegar ut til alle kantar holder jeg visst også på med.


#11

Luftslottet sa for siden:

Jeg er på en Murakami-bølge for tida. Nå holder jeg på med bok 2 i Drapet på kommandanten, og har en plan om å henge meg på en podkast i å lese Fargeløse Tsukuru Tazaki og hans pilegrimsår.

I tillegg må jeg lese Balansekunst til bokklubben og så har jeg lyst til å fortsette litt med kvinnelige afrikanske forfattere, som jeg har holdt på med det siste året. Neste for tur er The Death of Vivek Oji av Akwaeke Emezi.


#12

Eia sa for siden:

Jeg har lånt to bøker på biblioteket; Maskiner som tenker, av Inga Strümke, og Shuggie Bain, av Douglas Stuart. Rekker jeg mer enn det, blir det nok litt muntrere lektyre. :jupp:


#13

him sa for siden:

Har lest "like sant som jeg er virkelig" (etter tips fra deg Ine). Det var boken sin! Skjønner godt hun har vunnet priser. Veldig spenstig språk (eller jeg har hørt intervjuer med henne - mulig hun bare er slik )

#14

Ine sa for siden:

Takk for tips! Husker ikke å ha anbefalt den. Mener selv jeg ikke har lest noe av henne..

Hun er interessant. Hun var vel sammen med han historikeren som ble oppsagt? Pga me too-greier?

Før har jeg tenkt de virket så merkelige, jeg skjønte liksom ikke poenget deres når de var i media.

Leste baksiden av hennes siste bok, mye gjenkjennelig.


#15

Hondacrv sa for siden:

Eg les «å vanne blomster om kvelden» nå. Den er ganske fin, men leg likte bedre «De tre». Ellers les eg opp att heile Elizabeth George-serien i vår, og skal ha ei bok med meg på ferie. Og så har eg lånt siste av Mathias Faldbakken, og litt diverse annan krim. Elskar å sitte ute og lese om kvelden på sommaren!


#16

Røverdatter sa for siden:

Jeg har nettopp lest "Å vanne blomster om kvelden" og likte den godt. Kanskje jeg skal lese "De tre" også da. Jeg har ikke lest så mye av franske forfattere egentlig, så det står på lista over "things to explore". :knegg:


#17

Millen sa for siden:

Jeg syntes "Vanne blomster om kvelden" var kjedelig og langtekkelig. Usikker om jeg gidder lese "De tre"


#18

Strå sa for siden:

Min plan er å fortsette med Vorkosigan-serien i rekkefølgen Bujold foreslo. På papir (tekst) har jeg pakket Durrell-bøkene ut av flytteeskene, vi har en del på norsk og en del på engelsk. De blir igjen sørpå når jeg drar i morgen. På hytta har jeg noen uleste bøker jeg ikke husker hva er, de skal jeg lese.


#19

Hondacrv sa for siden:

«De tre» hadde ei heilt anna handling, litt krim og flotte forteljingar og meir handling enn «å vanne blomster…» Den hadde vekslande forteljar, og eg synst den var bedre, altså.


#20

My sa for siden:

Jeg vurderer å begynne på "The Thursday Murder Club"-serien til Richard Osman. Noen som har lest den? Har et håp om at den skal være litt lett og morsom.

Ja, når jeg en gang blir ferdig med Shantaram, som jeg fortsatt har ca en tredjedel igjen av.


#21

Albertine sa for siden:

Jeg begynte nettopp på den nye boka av Camilla Läckberg og Henrik Fexeus, Mentalisten, og angrer allerede.


#22

Divine sa for siden:

Om du overlever Shantaram, kan jeg så absolutt anbefale The Thursday Murder Club. Jeg har lest de to første bøkene, og synes de var fantastiske. Lettleste og lettbeinte, MEN samtidig intelligente og full av britisk humor.


#23

My sa for siden:

Høres lovende ut. :jupp: Tror jeg trenger det etter Shantaram ja. :knegg:

#24

Maverick sa for siden:

Absolutt. Jeg skal lese disse:

Snaue 3000 sider. Bør gå som en lek. :jupp:


#25

Skilpadda sa for siden:

Jeg leser A Fine Balance til bokklubb. Hvis jeg får tid til mer, kanskje det blir Station Eleven, eller den siste Cormac McCarthy, eller Sally Rooneys nyeste.


#26

Sweetie sa for siden:

Jeg leste nettopp Maskiner som tenker, en helt utrolig fascinerende bok! Gikk unna på tre dager.


#27

Elise sa for siden:

Jeg leste ferdig "de tre" i går, og synes den var helt fantastisk. Jeg elsket "å vanne blomster..." også, det var en nydelig måte å skrive på, synes jeg. :hjerter:

Har ellers litt variert meny i år. Jeg leser stort sett bare i ferier. Startet sommeren med boka om Atlas, Salt Pa, den åttende boka i serien om de syv søstre. Likte den godt. Lånte så en bok av Jojo Moyes som jeg rett og slett avbrøt, for jeg skjønte ikke hva som skjedde. Det siste brevet, het den. Så leste jeg Meg, meg, meg av Linnea Myhre, den imponerte litt, faktisk. Jeg hadde kanskje ikke så høye forhåpninger, liker henne godt som influenser og podcaster, har ikke lest noe tidligere.

Så fikk jeg plutselig høre at det finnes FEM bøker i "fifty shades" - serien, så da måtte jeg lese de to siste, som vel egentlig bare er repetisjon av de to første, men fra Christian sitt perspektiv. Det er lenge siden jeg leste de tre første, og det var jo interessant å høre hans tanker også. Fikk også endelig sett filmene.

Nå har jeg reservert "Det ender med oss" etter jeg fikk Colleen Hoover anbefalt flere steder samtidig (blant annet i en tråd her inne). Henter den i morgen.


#28

polarjenta sa for siden:

Jeg leser alt for lite, men å holder jeg på med Før jeg forsvinner av Ingebrigt Steen Jensen.


#29

Toffskij sa for siden:

Gleder meg til å lese Barbara Kingsolvers Demon Copperhead!


#30

Lavender sa for siden:

De ble to bestselgere fra Ark.no. Havets kirkegård og Søsterklokkene.


#31

jolie sa for siden:

Jeg holder på med Atlas av Lucinda Riley, også har jeg W.E.B. du Bois kjærlighetssanger av H.F. Jeffers liggende på vent. Spent på den siste, for det er en type bok jeg stort sett ikke velger for tida, men den hadde fått så god anmeldelse i en avis (som jeg heller ikke vanligvis leser, bokanmeldelser altså).


#32

Addison sa for siden:

Har så langt lest Et lite liv av Hanya Yanagihara, litt sent ute der altså. Uendelig vond men samtidig fantastisk. Så en annen fryktelig vond mend fantastisk skrevet bok, like kortfattet som Yanagihara er ordrik, Annie Ernaux' Jeg er fortsatt her inne i mørket, om demens hos nært familiemedlem. Nå har jeg bestilt to krimbøker, Jussi Adler-Olsens Natriumklorid og 1222 av Anne Holt, må ha noe lettere med meg på ferie. Har også begynt på Leksjoner i god kjemi av Bonnie Garmus, lånt av svigermor. Litt usikker på hva jeg synes, men kan jo ta seg opp utover.


#33

Blondie sa for siden:

Jeg har lyst på Kindle, men leser stort sett bare norske forfattere. Er det greit nok utvalg?

Den er jeg også i gang med, liker den godt så langt.
Leser også om maskinene som tenker og har lest Åsa Linderborg og Nancy Herz tidligere i ferien. :lærerslamp:


#34

My sa for siden:

De vanlige bokhandlerkjedene selger e-bøker som enkelt kan lastes inn i Kindle. Som Ark og Nordli f.eks. Du kjøper fra mobil eller pc, og velger "send til Kindle", når boka er betalt, og klar til å lastes ned (Kindlen er utstyrt med en e-postadresse). Så du får tak i det meste, du trenger ikke kjøpe på Amazon.

#35

Eia sa for siden:

Ja, sikkert, men for meg funket den ikke som feriebok. Mon om den finnes som lydbok? Fikk med "Ekko" på den måten.

Ellers har jeg nå lest ut Shuggie Bain, og den likte jeg veldig godt. Varm og sår, og veldig godt skrevet.

Satser på at 1148 sider lange Det åttende livet, av Nino Haratischwili, holder meg i bokånde resten av ferien. :jupp:


#36

My sa for siden:

Ser det står en ny bok av henne i nyhetshylla på bokhandelen, lurer på om den er like bra ... :gruble:

#37

amylin sa for siden:

Har planer om å lese The Bone People, Infinite Jest, An Olive Grove In Ends, Ut av ensomheten bl.a.


#38

Zulu sa for siden:

Ebok.no har også godt utvalg av norske forfattere. :nikker:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.