Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til å øve på fransk for nybegynner?

#1

Maverick sa for siden:

Ja, jeg Duolingoer en hel del, men jeg har lyst til å lære mer/raskere. Og jeg orker absolutt ikke se på Helene og Gutta. :knegg:

Tips til barne(?)bøker, eller filmer, eller serier, eller noe annet med ukomplisert språk eller noe annet lurt jeg ikke har tenkt på? Noe som øker ordforrådet raskt? En magisk drikk som gjør at man plutselig skjønner hvilke ord som er maskuline og hvilke som er feminine? Gode nettsteder for å lære basic grammatikk utenom duolingo? (Jeg synes for eksempel det tar lenger tid enn jeg liker å skjønne hvordan jeg skal bøye verbene riktig, språkøret hjelper et stykke på vei, men det hadde hjulpet å få en forståelse av logikken. Om det er en logikk. Begynner egentlig å tvile på det. Franskmenn er gærne.)


#2

star sa for siden:

Første som slo meg var Shagma.
Muligens ikke veldig hjelpsomt. :sparke:


#3

Maverick sa for siden:

Hah! Jo, sånt er topp!


#4

Millen sa for siden:

Den lille prinsen? finnes definitivt i bokform mulig i film/kortfilm også. Den husker jeg min privatlærer brukte med meg på vgs...




#7

frukt sa for siden:

Har du biblioteklånekort kan du bruke Pressreader gratis. Der finner masse ukeblader og aviser fra hele verden.


#8

Karamell sa for siden:

Jeg må innrømme at da jeg bodde i Frankrike på midten av 90-tallet så var Helene og gutta mer lærere for meg enn de faktiske lærerne. :knegg:

Men ja, jeg tok Fransk3 som privatist samtidig som jeg bodde i Frankrike, ja, etterpå da, da jeg kom hjem) og den ene pensumboken var Le petit prince, så en stemme til på den herfra.

Serie på Netflix: Lupin.
Film: Mathieu og korguttene :hjerter: www.youtube.com/playlist?list=PL0BB6F0A9EF3A7BFA
Film: Intouchables


#9

Karamell sa for siden:

Jeg vet ikke hvor nybegynner du er, men jeg synes og tror de viktigste systemene er å lære seg å bøye hjelpeverbene être og avoir i presens. Det var det første vi lærte på ungdomsskolen. Og deretter lære seg systemet for de andre regelrette verbene i presens; -er-verb og -ir-verb.


#10

nolo sa for siden:

Sketch artist strømmes på tv 2. Krim fra Montreal, og jeg syns de snakket tydelig nok til at jeg skjønte litt v hjelp av undertekst.


#11

Appelsin sa for siden:

Le Bureau? Kritikerrost spionserie jeg aldri har klart å se fordi fransk og strikking ikke går sammen for meg.


#12

Maverick sa for siden:

Elsker Le Bureau!

Godt tips om bok for å få grammatikken på plass. Om mulig.
Og yay for bok- og filmtips. Skal se om jeg finner Asterix også.

Det er slitsomt å bli gammel. Tar så lang tid å lære ting. :dramaqueen:


#13

Skilpadda sa for siden:

Er kurs aktuelt for deg? Jeg tok for mange år siden et kurs på det franske kulturinstituttet som var veldig bra; jeg vet ikke om Fransk Kulturhus er de som har tatt over kursvirksomheten, men de har i alle fall kurs, både i klasserom, online og som privatundervisning. (Fikk nesten lyst selv, nå!) Jeg mistenker at det i alle fall for min del ville være vanskelig å lære grammatikk uten en form for undervisning, jeg tror ikke jeg ville plukke opp tilstrekkelig mye for min smak ved å «bare» høre eller lese fransk.


#14

m^2 sa for siden:

Se om det kan være noe på denne websiden du kan bruke? Du kan sortere tekst, filmsnutter og oppgaver på nivå og tema.
Virket veldig fin så den skal jeg jaggu bruke selv til å friske på fransken!

apprendre.tv5monde.com/fr


#15

Nasse sa for siden:

TV5monde er en god side for å lære fransk. Jeg har ofte anbefalt franskelever å bruke den sida. I tillegg kan du bruke denne sida:

www.francaisavecpierre.com/

Eller du kan bruke BBC sine sider: www.bbc.co.uk/languages/french/index.shtml


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.