Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vise brenning av prideflagg

#1

him sa for siden:

Hva synes dere? Jeg tenker at det er like greit å vise frem både idiotien (og delvis idiotene, men bittelittegranne mer restriktiv der).

Men hva tenker dere? Finnes det en form for smitteeffekt? Er det for vondt å se på?

(Litt utelatert kanskje, men jeg er veldig fan av at de omtaler drap og selvdrap med akkurat de ordene og har kuttet ut "familietragedie". På samme måten synes jeg at overgrepsmaterialet er et bedre ord enn barneporno. Grunnen er at jeg synes ordene er mer negative og gir en bedre virkelighetsoppfatning. Jeg opplever dette som litt i "samme gate", mer negativ synliggjøring. Men er åpen for at det kan fungere anderledes i en visuell kontekst)


#2

Strå sa for siden:

Jeg tenker at I hodet på de du kaller idiotene, så vil det å bli synliggjort, f.x. ved at de kan gjenkjennes, være en seier i seg selv, da blir de helter i sitt miljø. Ikke f. om jeg går med på at det er lurt å gi dem noe slikt.


#3

him sa for siden:

Ja. Jeg er usikker selv, men jeg har en følelse av at det å synliggjøre mest mulig er positivt. Klart de som brenner flaggene vil elske å være synlige, men jeg tror jo det er mange som ikke vet at denne type hattrakassering (


#4

Floksa sa for siden:

Her virker det å være en nyhetssak jeg ikke har fått med meg?



#6

Fluke sa for siden:

Jeg er veldig usikker på hva jeg mener, men tenker jo for all del at all flaggbrenning grenser mot (men er vel juridisk sett ikke) hatkriminalitet. Dersom man viser nynazister som brenner koraner, så skal man også vise de som brenner pride-flagg tenker jeg.

Nå går jeg i vrangt bare jeg leser navnet på denne som har skrevet dette, så jeg klarer dessverre ikke lese det han skriver. :flau:


#7

him sa for siden:

Det er vel ikke kriminelt å brenne flagg (men usmakelig er det virkelig, det et så tydelig hva de mener om menneskene bak flagget. Uavhengig av om det er et pride flagg eller et palestinsk.)

Jeg "kjenner" ikke kommentatoren (leser ikke nettavisen, men denne kommentaren kom opp via link). Legger inn link til saken i VG www.vg.no/nyheter/innenriks/i/gExqP1/rundt-30-ungdommer-skal-ha-oppfoert-seg-truende-politiet-hadde-ikke-ressurser?fbclid=IwAR1ftmkUy2yjkn3rZAmuA4jCbvtgsUN7FNAoF1J7Q9lEeBKTYHn5KKteKtk


#8

Fluke sa for siden:

Enig med deg i det. Men tenker at dersom de viser enkelte grupper som brenner en type flagg og så unnlater å vise andre grupper som brenner andre flagg så er det ikke helt ok. Samtidig føler kanskje media et ansvar for å ikke fyre opp under murringer som allerede er der - selv om det egentlig ville overrasket meg om de brydde seg om sånt.

Det hender jeg leser nettavisen (startet å følge nettavisen på facebook for mange år siden i forbindelse med #Vierher aksjon og har aldri sluttet å følge) og jeg syns i grunnen ikke det er så ille å lese den - mye ok kommentarer selv om jeg ikke nødvendigvis er enig. Men han der der ... :sparke: ... klarer jeg ikke.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.