Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bra kjeler med non-stick

#1

GinaK sa for siden:

Jeg trenger nye kjeler og sønnen skal flytte på hybel så vi må kjøpe nye.

Jeg har partykjeler fra Høyang Polaris, de sorte med sølvring men de bruker utrolig lang tid på å varme opp væske. Dessuten synes jeg de blir fort stygge inni. Bruker ikke stål men allikevel er de fort slitt i bunnen. så har kastet flere av de.
Har også noen fra IKEA 365+. Er veldig fornøyd med de men de er vel ikke i salg lengre siden de er gamle og har muliges dette teflonbelegget.. dessuten har de alltid vært utsolgt når jeg har vært på Ikea og sett.
Har også kjøpt noen billige men de blir aldri varme så det er også skikkelig irriterende..

Var rundt og hørte nå og fikk vite at teflonkjeler ikke selges lengre og at det har kommet noe nytt non-stick belegg.
Husker ikke alt men lurer på hvilke type non-stick kjeler du har og som du er fornøyd med?


#2

Lhi-My sa for siden:

Jeg tror ikke det finnes en eneste god non-stick kjele jeg ville vært fornøyd med. De holder ikke over tid og jeg liker ikke tanken på ett eller annet belegg som gradvis slipper og blander seg med maten min. Sikkert ufarlig, men uansett ingen hyggelig tanke. Jeg ser egentlig heller ikke behovet for det. Hva er det man trenger slike kjeler til som man ikke like gjerne kan bruke en god kjele uten belegg til?

Jeg har tre-fire nokså tykkbunnede kjeler fra Tupperware av alle steder. De kjøpte jeg når jeg rundt 2010 og de er fortsatt helt som nye. Veldig gode kjeler som fungerer til alt, jeg har i tre eller fire forskjellige størrelser. Jeg tror de er i salg nå også. Eneste minuset er at kjeler i lik størrelse ikke kan stables i hverandre pga fasongen, men ellers veldig gode. De koster mye, men jeg regner med at jeg har disse resten av min levetid, så slik sett er prisen fin.

Jeg har også en eller to helt vanlige kjeler fra IKEA, sikkert 365+ serien. Disse er også gode til mye, men jeg bruker Tupperware sine når jeg skal lage mat som fort kan brenne seg fast.


#3

Tjorven sa for siden:

Vi har en kjele fra Woll som vi er veldig glad i. Jeg vet ikke om den har noe belegg, for den ser lik ut på både inn- og utside, men i den kjelen er det ikke som som brenner seg (hvis man ikke går inn for det). Vi har hatt den i over 10 år og den ser fremdeles ny ut selv med daglig bruk.

Jeg fikk den i presang, og jeg innbiller meg at den var ganske dyr. Men den har definitivt vært verdt prisen.


#4

GinaK sa for siden:

Ok. Jeg følger ikke med på alt nytt som finnes men om tykkbunnede kjeler funker på samme måte som non-stick så er jeg interessert i tips til sånne kjeler også. Jeg har visst ikke noen sånne kjeler. Setter det seg ikke fast i bunnen av disse altså? Og visste ikke at Tupperware hadde kjeler.


#5

frukt sa for siden:

Obs har gryter fra Tefal og SPiiS med non stick belegg. Selv har jeg bare gryter uten, og kun en liten stekepanne med belegg.


#6

-ea- sa for siden:

Jeg har et sett med to kasseroller og ett håndtak fra Tefal. Bare hatt dem et halvår, så kan ikke si noe om holdbarhet. Siden håndtaket kan tas av så kan de vel brukes i steikovn (ikje prøvd) og de tar mindre plass i kjøleskapet når man skal ta vare på dagens middag.


#7

mkj sa for siden:

Vi bruker non-Stick til grøt av ymse typer. Ellers bruker vi de andre.


#8

venla sa for siden:

Jeg foretrekker de med tykk bunn fremfor nonstick. Så har bare tips til det. Fikk et sett fra Høyang når jeg flyttet hjemmefra i 1998, og de er fortsatt like gode. De med nonstick har bare holdt et par år.


#9

Lille meg sa for siden:

I forbindelse med at vi måtte koke vannet en liten periode i 2007, så fikk jeg en Eva Trio-gryte (Wikipedia sier gryte er med to "ører" til håndtak, mens kasserolle skal ha et langt skaft :what:). Etter det har jeg byttet ut alle mine gryter/kasseroller med noe tilsvarende fra Eva Trio-serien. Jeg bruker vanligvis en av mine favoritter fra Eva Trios Gravity-serie (den ser ut til å ha gått ut av produksjon, men selges blant annet på finn), men om jeg skal lage noe som krever non-stick (karameller, for eksempel), så bruker jeg ofte en gryte jeg mener er fra Eva Trio Dura Line-serien. Se for eksempel her. Jeg er kjempefornøyd med den, men jeg passer jo på å aldri bruke skarpe redskaper i gryten, og vasker alltid gryten for hånd.

Jeg kjøpte et Eva Trio White Line-sett til mine foreldre, og de er kjempefornøyde. Jeg ser at denne kasserollen her fra White Line-serien er på tilbud nå. Den serien anbefales også!


#10

GinaK sa for siden:

Hæ? Heter det ikke engang Kjeler lengre? :eek::confused::p
Ja, det jeg spør om er altså tips til Kjeler man bruker til saus og grøt og sånne ting som lett setter seg fast. :ja:

Takk for tips. Har Googlet. Kjeler er dyrt.


#11

Lille meg sa for siden:

Kjeler er nok det begrepet man bør bruke, for Wikipedia mener det kan brukes om både gryter og kasseroller. :knegg:

Ja. Skrekkelig dyrt! Eva Trio-kjelene mine har jeg kjøpt når det har vært salg av et eller annet slag. Full pris får man jo pustebesvær av.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.