Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilke tur-/fjellsko vil jeg ha?

#1

Linella sa for siden:

Jeg har ganske smale føtter, og sliter litt med å finne sko som sitter godt. Siden jeg er i opptrening etter leddbåndsskade i ankelen er det viktig med en sko som gir god støtte.
Jeg vil ha vanntette sko (fortrinnsvis GoreTex) i glatt skinn. Erfaringsmessig holder ikke tekstilsko med GoreTex tett på lengre turer når det er skikkelig vått, og skinn er også lettere å rengjøre etter en tur.
Jeg har sett på Crispi Valdres, men synes sålen virker litt vel stiv. Det er ikke ofte jeg går på høye fjell med rent fjell som underlag i lengre partier. Som regel går jeg på lavere topper, de fleste under 500 moh. Jeg går også en del i skog og på grusvei. Jeg går tur så å si daglig, men bruker lettere sko på lette turer når det er tørt.
Er det noen som har erfaring med Crispi Valdres og kan an- eller avbefale dem? Eller tips til andre sko som kan være aktuelle? Crispi-skoene er i øvre grense når det gjelder pris, vil nok ikke kjøpe til full pris. Vil helst holde meg under 3000 kr, men kan gå over om jeg "må" for å få de perfekte skoene.


#2

Shun sa for siden:

jeg har små, men brede, føtter, og jeg har aldri kunnet få på meg italienske fjellstøvelmerker som Scarpa eller Sportiva.

Prøve dem?


#3

Blondie sa for siden:

Alfa har noen halvhøye modeller som er ganske smale. Jeg kjøpte på tilbud på XXL i mai og de sitter veldig godt på vonde ankler. Støtter hele veien.


#4

frukt sa for siden:

Jeg har Crispi Valdres, og er veldig fornøyd. Men de er tunge, og har veldig stiv såle, så du vil nok ha noe annet. Jeg er på jakt etter noen lave sko til kortere turer, og har prøvd noen fra Alfa, og de har vært for smale for min føtter så Alfa er kanskje merket for deg.


#5

allium sa for siden:

Jeg har smale føtter og tenkte å foreslå Scarpa eller Sportiva.


#6

Linella sa for siden:

Takk for tips! Er det mulig å finne Scarpa fjellsko i butikk i/nær Bergen? Sportiva har jeg et par av, de passer ganske godt, men jeg har ikke funnet noen i skinn. De jeg har er heller ikke så stabile som jeg skulle ønske nå (og overhodet ikke vanntette lenger).
Skal prøve Alfa også. Hadde et par av dem for ca 20 år siden, synes å huske at de var litt brede til meg, men det er jo andre modeller nå.


#7

Niobe sa for siden:

Jeg har små og smale føtter, og Alfa Kvist Advance fungerer veldig bra. Jeg er på mitt andre par, pluss at jeg har et par fra Finn.no stående på hytta. De er lette, vanntette, har godt grep og god ankelstøtte. Jeg har også smale ankler, og disse er langt lettere å stramme godt til, enn mange andre jeg har prøvd.


#8

Mamari sa for siden:

Hvordan er disse i størrelsen? Vurderer å slå til på Finn, men er usikker på om jeg burde ta 39 eller 38. Jeg bruker f.eks. 38 i alt av Ecco.


#9

Niobe sa for siden:

Jeg vil si de er normale, men heller små enn store. Jeg bruker 35-35.5 i sko, og kjøper fjellsko litt romslige. Så 36 fungerer bra, så lenge jeg ikke har for tynne sokker. Mange andre merker kan jeg ikke bruke str. 36 i, fordi de blir for store.


#10

Candy Darling sa for siden:

Jeg har Hoka sine, og det er virkelig som å gå på luft, men de er litt myke for de lengste og mest stenete turene.


#11

Mamari sa for siden:

Takk Niobe:digger:


#12

Snippa sa for siden:

Jeg må bare få anbefale jaktstøvler. De er mykere i sålen enn de fleste tursko, og er helt fantastisk å gå med i ulendt terreng. Jeg kjøpte mine til jakt, men bruker dem til fjellturer også. Elsker dem!
Jeg har Viking villrein. De er i tekstil, lær og nubuck, og de er mye lettere enn mange andre jaktstøvler.


#13

Linella sa for siden:

Jeg endte med å kjøpe Garmont fjellsko, et merke jeg ikke har hørt om før. De var de eneste jeg fant i skinn som ikke var kjempestive i sålen. De satt umiddelbart godt på foten også. Foreløpig bare brukt på én litt lengre fjelltur, og ellers kortere turer på 1-3 timer i skog og lavere fjell. Godt fornøyd så langt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.