Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Liker du sakte-TV?

#1

him sa for siden:

Ser amders Wahl har sykling minutt for minutt nå i sommer. Jeg har aldri fått grepet på sakte Tv, så lurer på om du har det?


#2

Lille meg sa for siden:

Som en person som egentlig ikke trenger å se en film - det holder å vite hvordan den ender: Nei. Jeg har aldri fått grepet på sakte-TV.


#3

Lhi-My sa for siden:

Det kommer helt an på. Noe liker jeg, andre ting er dørgende kjedelig. Andreas Wahl hadde vel en av tre uker med sykling på ulike steder. Jeg så bare litt av de to ukene med Andreas og Else Koss Furuset, og jeg synes det jeg så stort sett var kjedelig. De to klarte liksom ikke å fenge meg. Denne siste uka har det vært andre programledere og selvsagt er det morsommere for meg å se siden det er fra mitt nærområde, så nå har jeg sett ganske mye og kost meg med det. Kveldssendingene har jeg ikke helt sansen for, men selve syklinga på dagtid har vært underholdende denne uka. Men mulig det blir litt vel mye intern dølahumor?


#4

IzziCreo sa for siden:

Det kommer fullt og helt an på tema. Grieg minutt for minutt elsket jeg, men kommer ikke på noe annet jeg har hørt/sett som har fenget. Jeg finner sjelden glede i tema som ikke interesser meg, så sykling minutt for minutt er totalt uaktuelt. Izzi-mannen må ha Tour de France på headset. Det er jo litt minutt for minutt greie :knegg:


#5

Myria sa for siden:

Nei, det interesserer meg overhodet ikke.


#6

nolo sa for siden:

Nei, jeg har ikke sett noen minutt for minutt-sendinger.


#7

Syrinx sa for siden:

Eg likar det. Har riktignok ikkje sett på årets sykkel-sending, enda dei var i heimbygda med mykje kjentfolk og alt det der. Men konseptet sakte-tv det syns eg at er fint.


#8

veobra sa for siden:

Det er sånn tv jeg bruker til pause og avkobling, jeg kan like det. Spesielt hvis det er steder jeg kjenner. Det er like mye noe vi kan ha på som noe jeg sitter og ser på. Så helt ok avkobling for min del.



#10

Katinka sa for siden:

Hurtigruta var nydelig s a k t e-T V.
Særlig da kursen gikk mot nord og landskapet og tonefølget rørte meg til tårer. #elskernordnorge


#11

Ine sa for siden:

Likte de 15 min jeg så med Andreas Wahl, mest pga landskapet tror jeg.

Likte hurtigruta minutt for minutt.

Så 15 minutt i dag, fristet ikke til mer. Og Kåss Furuset synes jeg er for anmasende.

Hva tror vi NRKs neste saktetv-konsept blir; snekker i skjærgården? Gå på tur med ryggsekk?


#12

Ine sa for siden:

Enig.


#13

Millen sa for siden:

Hurtigruta i Nord- Norgeog rundt Svalbard så jeg. Ellers ser jeg ikke på det. Nrk sine sommersatsinger rundt omkring pleier jeg aldri se.


#14

-ea- sa for siden:

Jah! Da Hurtigruta gikk forbi Tromsø gjennom fontene fra slepebåter på hver side, til lyden av Espen Linds When Susanna cries. Kunne ikke vært bedre, så det live og på tv samtidig.

Reinflytting minutt for minutt. Kommer kanskje snart.
Direktesendinga fra Nationaltheatret av opplesinga av rapporten fra sannhets- og forsoningskommisjonen. Da Sajje leste og gråt, fra sine forfedres områder. Da siste kapittel ble lest halv to på natta av ei jente på 11.

Sykkel så jeg tilfeldigvis idag at fantes, visste ikke at det gikk på dagtid. Har tilfeldigvis sett et par kvelder, deriblant igår.


#15

Drømmedama sa for siden:

Det er det absolutt kjedeligste jeg kan tenke meg. Jeg klarer det bare ikke. Jeg har forsøkt, fordi jeg tenker at herregud nå er du voksen og vel så det og du bør jo klare å se sånn voksentv, og når andre liker det så vil jeg også være en som liker sånt, men jeg begynner bare å klø overalt...


#16

Bluen sa for siden:

Overhodet ikke - skjønt det kan tenkes at jeg hadde likt sykkelsendinga litt bedre enn Hurtigruta, som var helt drepen.


#17

Filifjonka sa for siden:

Nei, ikke i det hele tatt.


#18

Ine sa for siden:

Klimakrisen minutt for minutt, kanskje.. (Skogbranner..)


#19

Skilpadda sa for siden:

Nei, jeg ser bare på ting som jeg fokuserer helt på, aldri sånt som er sånn halvveis i bakgrunnen mens man gjør litt andre ting samtidig eller går til og fra. Har aldri TV-en bare «stående på».


#20

Fersken sa for siden:

Liker konseptet, men det er ikke alt som fenger.

Andreas Wahl måtte jeg se på siden ene dagen var på hjemstedet mitt og både slekt og venner var intervjua og med på sendingene.


#21

Millen sa for siden:

Feil tråd?


#22

Input sa for siden:

Haha, ja. :knegg:


#23

IzziCreo sa for siden:

Vi også. Det er fullstendig utenkelig å ha noe "stående på".


#24

Stompa sa for siden:

Nei. Men jeg er helt allergisk mot alle typer TV som innebærer intervju med "hvermannsen"; synes det er superkleint 99 % av tida.

Ser heller ikke tradisjonelle underholdningsprogram, for øvrig.


#25

My sa for siden:

Nei, stort sett kjedelig. Så sykkelepisoden og kveldssendinga fra heimbygda, og det var jo interessant nok pga kjente i bakgrunnen. Men siden jeg ikke deler patriotismen til den jevne sambygding (tilsynelatende), blir også det litt ... mye.


#26

løve70 sa for siden:

Nei, det blir for kjedelig.


#27

Matilda sa for siden:

Sykling og intervjuer høres litt skrekkelig ut. Jeg likte naturscenene i Bergensbanen minutt for minutt, det er sånt man kan sitte og strikke eller høre på lydbok til og late som man tar toget, men det holder med litt. Hvis jeg av og til skulle ha lyst på selskap til strikketøyet setter jeg heller på Great British Railway Journeys. Til sammen 120 timer med togtur på kryss og tvers av UK.


#28

Røverdatter sa for siden:

Jeg kan være litt soft for sånne gæmlis-programmer, men vanligvis velger jeg heller lydbok, bok eller podcast, så jeg får sjelden med meg disse programmene.


#29

liefje sa for siden:

Har aldri sett på det og kunne ikke tenke meg å prøve heller. Hvis jeg vil ha noe sakte, blir det mine egne opplevelser.


#30

Høns sa for siden:

Ganske meningsløst synes jeg.


#31

Elise sa for siden:

Jeg kan godt like det. Har sett overraskende mange timer fra ørneredet, som nå også er på nrk til enhver tid. Setter på musikk og spiller sudoku samtidig.


#32

Strå sa for siden:

Jeg vet ikke om jeg liker sakte TV, jeg har aldri sett på noe sånt, det jeg vet om. Jeg ser så og si bare på TVen for snooker og noen ganger nyheter og et par tradisjoner i forbindelse med jul/førjul.


#33

Rabbit sa for siden:

Nei. Bare konseptet sakte-tv gir meg frysninger. Ved minutt for minutt,liksom. Lurer på hva som er underholdende med det. :knegg:


#34

frukt sa for siden:

Nei, ikke i det hele tatt. Klarer ikke å konsentrere meg.


#35

tinkadott sa for siden:

Så kveldssendingene fra stedene i nærheten her, også fordi slekt var med, blantammeltnintervju av min oldefar


#36

Retz sa for siden:

Det skal litt til før jeg slår på tv’n i utgangspunktet, så sakte-tv er definitivt ikke noe for meg.


#37

him sa for siden:

Ja, det er her jeg "bommer", jeg får ikke "inn" konseptet. Ja, dette gjelder også lytting som podcast og lydbok. Jeg fikser ikke bare helt å "gli inn og ut" av fokus. Radio skjønte jeg i teorien at folk kunne bruke på den måten, linær, mye forskjellig, men i prakisk så fikk jeg det ikke til. Prøvde meg på sånn "taffelmusikk" greie her om dagen, men nei. Ble sittende å lytte til musikken.

#38

frukt sa for siden:

Jeg glir inn og ut hele tiden, og det er sjelden jeg klarer å konsentrere meg helt og fullt. :knegg: TVen står ofte på mens jeg springer rundt og gjør andre ting, eller trykker på mobilen. Konsentrasjonsevne, hva er det lizzåm.


#39

Nenne sa for siden:

Nei, det har jeg aldri brukt tid på. Jeg ser filmer og serier, stort sett fra strømmetjenester, og nyheter om det passer, men ellers veldig lite TV. Jeg har aldri kjedet meg så mye at jeg ser på et peisbål eller stabling av ved eller film fra et kamera foran på toget. Jeg gidder jo ikke se ut av vinduet når jeg tar tog en gang! :humre:


#40

My sa for siden:

Det er det samme med meg. Det eneste jeg en sjelden gang kan ha stående på er litt langvarige idrettsarrangement, som femmila på ski o.l., der innspurten er det mest interessante, eller jeg venter på en norsk utøver i f.eks skihopp eller friidrett. Men som regel ser jeg på fullt og helt, når jeg først ser på, og er jeg ikke interessert i å følge med så skrur jeg av.

#41

Skilpadda sa for siden:

Musikk kan jeg fint ha på mens jeg gjør andre ting og ikke følger helt med, jeg spiller veldig ofte musikk når jeg er hjemme. Før i tiden hadde jeg ofte på radioen på kjøkkenet når jeg holdt på der, men det er årevis siden. Podcast kan jeg høre på mens jeg trener, men bare hvis jeg ikke blir så sliten at jeg mister fokus. :knegg: Vanligvis er podcast og lydbok bare noe jeg bruker på transportetapper (jeg kan høre på det hjemme mens jeg spiller hjernedøde spill, lager mat eller strikker noe veldig enkelt, men gjør det nesten bare når jeg er alene).


#42

Niobe sa for siden:

Nei, ikke i det hele tatt. Jeg har med årene blitt noe likegyldig til hva jeg dør av, men jeg vil faktisk nødig at det skal være av kjedsomhet.


#43

Neket sa for siden:

Elsker konseptet, men har aldri sett på. :knegg: Jeg bare liker at det fins.


#44

Pøblis sa for siden:

Da jeg var på Island forrige uke, viste de vulkanutbruddet minutt for minutt og det var skikkelig fascinerende.


#45

Fintdethei! sa for siden:

Jeg har ingenting i mot sakte-tv. Jeg skjønner ikke de som ser ulike serier kveld etter kveld, det orker jeg ikke selv. Kan ha tv på i bakgrunnen mens jeg gjør andre ting, eller slapper av med strikking, surfing på nett ett. Serier kan jeg se på innimellom, men det skjer ikke hver uke.


#46

Charlie sa for siden:

Nei. Likte ikke Wahl. Han var litt frekk mot en kar som hadde sittet på med ham på sykkelen. Karen var pratsom og han avsluttet litt ugreit med at han måtte snakke med andre også.

Noe sakte-tv kan sikkert være fint. F.eks. 17. maisendingen har vel preg av det, egentlig. Men det kommer nok an på om temaet treffer. Jeg kunne sett på en gjeng som strikket, eller sakte-tv fra et kull valper elns.


#47

Candy Darling sa for siden:

Absolutt ikke. :knegg: Jeg ser jo ikke lineær TV generelt, og i hvert fall ikke noe uten handling. (Og hvor er dragene, lzm? :dramaqueen: )

Podcast bruker jeg når jeg sykler eller lager mat, altså mens jeg ikke kan lese eller fikle med mobilen. Til trening må jeg ha musikk, og jeg kan heller ikke fokusere på film mens jeg løper på mølla.


#48

Wix sa for siden:

Jeg er litt her. For kjedelig å se på og kleint med hvermannsen. Men jeg kjenner flere gæmliser som har stor glede av dette. Så det er flott at det finnes for deres del.


#49

My sa for siden:

Kanskje det er mest egnet for folk som strikker? :gruble: Jeg strikker ikke, og når jeg ikke virkelig ser på TV, så leser jeg helst i en bok. Og da foregår det så mye innvendig i hodet, som TV-en vil konkurrere med og forstyrre. Ser for meg at konseptet å ha noe "stående på i bakgrunnen" gir mer mening hvis man strikker.


#50

Floksa sa for siden:

Når det kommer til tv er vi ganske utradisjonelle. Vi har bare NRK og om sommeren har vi ikke tv i det hele tatt.
Men vi elsker sakte TV og siden vi ikke får sett om sommeren kan vi fint finne på å finne igjen slike program i arkivet og se på om vinteren.

Dog er vi en familie som har Norge Rundt maraton og kan se oss gjennom alle distriktssendingene på en lørdagskveld, så mulig vi er utenfor normen :knegg:


#51

Retz sa for siden:

Jeg strikker, men trives ikke med intetsigende bakgrunnsstøy fra tv, radio eller musikk. Enten ser jeg programmer som verkelig fenger, eller så er skjermen svart. Jeg kan godt strikke mens jeg ser tv, i hvert fall så lenge strikketøyet ikke krever noe særlig og/eller handlingen på skjermen er noenlunde ukomplisert, men da er jeg engasjert i det jeg ser på. Lytter oftest til lydbøker når jeg strikker.


#52

Elise sa for siden:

Jeg strikker ikke, men pleier å gjøre noe annet mens jeg ser sakte-tv. Surfing eller sudoku på mobilen, oftest. Bortsett fra nå nylig som jeg var sjuk med influensa eller covid, da hadde jeg mer enn nok med å holde øynene åpne, orket ikke å tenke.


#53

Myria sa for siden:

Jeg strikker, men synes likevel sakte-TV er kjedelig og definitivt ikke engasjerende nok når jeg strikker. Selv om jeg strikker samtidig er likevel hovedfokuset på TV'en.


#54

Candy Darling sa for siden:

Vi er i hvert fall komplementære. :knegg: Bortsett fra at vi ser veldig lite på TV på sommeren, vi også (men i går så vi Happy Valley fra NRK-appen i pissregnet).


#55

Matilda sa for siden:

Jeg ser vanligvis serier eller film når jeg strikker - denne type tv synes jeg funker når jeg er litt overvelda av livet ellers og hjernen trenger pause, men jeg er for rastløs til å ha det helt stille, slik jeg egentlig foretrekker. Det er litt sånn nedtrapping for kaoshjerner. Skjermspareren på Apple TV har litt samme funksjon - jeg kan godt sitte og se London fra lufta eller kystlinja på Isle of Skye eller maneter som svømmer ei stund når jeg er sliten.


#56

Magica sa for siden:

Jeg må engasjere meg i det som står på tven så nei. Vanligvis ikke. Jeg strikker, men da til tv-program jeg liker.


#57

meisje sa for siden:

Nei, jeg klarer ikke skjønne hvorfor noen ser på sakte tv mer enn noen få minutter pga kjente steder/folk. Det minner meg om naturprogram, som jeg heller ikke ser på.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.