Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

København med ungdommer

#1

Nooria sa for siden:

Vi reiser til København med de to yngste på onsdag, og i den anledning lurer jeg på hva dine ungdommer liker å gjøre i København. Noen som har tips?


#2

Timar sa for siden:

Var der ei helg med mine. Eldste er 2009. Vi leide sykler vi hadde hele oppholdet og syklet dit vi ville. Alle digget det! Ellers var det Tivoli, noen parker, slottet og Sephora som var stas.


#3

Tjorven sa for siden:

Vi var i København noen dager i sommer. Yngste vil svært gjerne på Tivoli, og eldste var helt enig.

For et par år siden var vi på en skikkelig god guidet sykkeltur. Svært egnet for tenåringer som uttalte at de «ikke ville lære noe». (Turguiden tok utfordringen på strak arm. Det ble ikke nevnt et årstall på hele turen.) Tenåringen som «ikke ville lære noe», har vært tydelig på at hun lærte svært mye, men av den type kunnskap som var gøy å lære. Les: rundetårn ble bygget uten trapper fordi Christian Kvart var for lat/feit/giddalaus til å gå opp og derfor er det bygget uten trapper slik at han kunne ride (på hesteryggen) til toppen. :nemlig:


#4

Nooria sa for siden:

Morsomt, Tjorven. :D Takk for tips begge to. Nå har jeg også fått noen knallgode av en venninne som har svigerinne i København. Pisserenden med masse vintage butikker og koselige kafeer. Islandsbrygge for bading, trening og kafeer. Amager strand (men det er ikke meldt så mye sol).

Gleder meg!


#5

veobra sa for siden:

Du nevner mye av det jeg ville nevne, Nooria. Vintagebutikker på Nørreport. De dro selv så jeg aner ikke hvor. Mulig det var noen markeder egentlig. De fant dem selv på nett.

Jeg synes det er skummelt å sykle der. Så det har jeg ikke testet på år og dag.
Er du glad i håndarbeid og strikking anbefaler jeg Sommerfuglen like ved tivoli. Sommerfuglen.dk


#6

Pelle sa for siden:

Men likte Tivoli og Escape room, og å spise på Kødmarked og foodhall inntil Tivoli.



#8

zinatara sa for siden:

Vi var der tidligere i sommer. Tivoli, zoo, Reffen og shopping likte de. De to eldste og faren vår på sånn båttur med omvisning i kanalen og det var visst også gøy. I forhold til shopping var det Strøget og omeng og Nørrebro som slo an.

Vi var også på koreansk restaurant etter ønske fra ungdommene.


#9

Nooria sa for siden:

Jeg har oppdaget noe som ser veldig gøy ut. Noen venner gjorde det i dag: Cobenhagen cable park, hvor man står på wakeboard mens man blir dratt langs en line.


#10

Nooria sa for siden:

Vi har for øvrig booket bord på en restaurant som har Bib gourmand utmerkelse. Det er sånn som mannen har ekstra glede av å planlegge, og som vi andre gjerne er med på.


#11

millact sa for siden:

Vi var i 2019. Botanisk hage, Tivoli, shopping på Strøget mm, middag i Nyhavn, se slottet, var innom biblioteket, is utenfor konserthuset, båttur mm.


#12

Turban Smukk sa for siden:

Hvilken? :)


#13

Nooria sa for siden:

Pluto. Ikke superfornøyd, men vi hadde en veldig hyggelig kveld.


#14

amo sa for siden:

Foreslår også Reffen.


#15

Lavender sa for siden:

Den er supertrendy, og kanskje best i landet på naturvin. Overraskende mange servitører fra Bergen for ett år siden. Så du burgerne ved siden av? Så spennende ut.


#16

Pøblis sa for siden:

Vi var på Pluto i påsken og fikk helt nydelig mat og service.

Burgerbaren ved siden av prøvde vi ikke, men våre svært lokale guider fortalte at den er skikkelig poppis og at det er vel verdt å stå i køen. Da vi var i Kbh i påsken, var det alt fra hippe ungdommer til svært velkledde godt voksne i den køen.

De har bare åpent til de selger ut dagens beholdning, så sikkert lurt å satse på lunsj der hvis man skal teste dem ut.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.